Microsoft Edge: Έχει links με τα apps της εταιρείας στη νέα καρτέλα

Microsoft Edge, Microsoft Edge: Έχει links με τα apps της εταιρείας στη νέα καρτέλα

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, η Google έχει προσθέσει στην πάνω δεξιά γωνία όλων των ιστοσελίδων της, και στην αρχική σελίδα του Chrome, ένα μενού συντομεύσεων το οποίο τώρα αντιγράφει ο Microsoft Edge.

Τι ρόλο παίζει το συγκεκριμένο μενού

Όλοι έχουμε δει το πλέγμα με τα εννέα τετράγωνα στα sites της Google, όσοι το έχουν πατήσει ή το χρησιμοποιούν τακτικά γνωρίζουν ότι κρύβει συντομεύσει για όλα τα προϊόντα της εταιρείας. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να θυμόμαστε όλα τα link που οδηγούν σε κάθε υπηρεσία της.

Η Google είχε αρχικά αυτό το μενού στη σελίδα της μηχανής αναζήτησης. Έπειτα, το ενσωμάτωσε σε όλες τις ιστοσελίδες των υπηρεσιών της. Και τελικά το πρόσθεσε και στην αρχική σελίδα του Chrome.

Η προσθήκη στον Microsoft Edge

Φαίνεται ότι η Microsoft μετά την μετάβαση του Edge στο Chromium έχει αρχίσει να υιοθετεί στοιχεία του Chrome, να δημιουργεί νέα, ή να βελτιώνει όσα ήδη έχει η πλατφόρμα. Το επόμενο χαρακτηριστικό του browser της Google που θα λάβει ο Microsoft Edge είναι το μενού συντομεύσεων.

Ένας χρήστης της έκδοσης Canary είδε ξαφνικά στην αρχική σελίδα του browser το γνωστό εικονίδιο με τα εννέα τετράγωνα. Όταν το πάτησε, μέσα υπήρχαν συντομεύσεις για τα προγράμματα του Office 365, και άλλα apps της εταιρείας.

Προς το παρόν, το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο μόνο στην έκδοση Canary. Δεν γνωρίζουμε πότε θα το ενσωματώσει η Microsoft στην κανονική έκδοση του Edge.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.