Microsoft, Παρουσιάζει νέο λογότυπο μετά από 25 χρόνια

Η Microsoft βρίσκεται σε φάση πλήρους ανανέωσης καθώς ο κόσμος περιμένει την έλευση των Windows 8. Σε αυτό το πλαίσιο παρουσίασε και το νέο της λογότυπο, το οποίο αποτελεί και την πρώτη ανανέωση της εταιρικής της ταυτότητας εδώ και 25 χρόνια. Το νέο logo της Microsoft είναι σαφώς εμπνευσμένο από την αισθητική των Windows 8, αλλά και των Windows Phone θα προσθέταμε εμείς.

Το νέο λογότυπο απεικονίζει τέσσερα τετράγωνα σε κόκκινο, πράσινο, μπλε και κίτρινο στην επάνω αριστερή θέση δίπλα στο όνομα της Microsoft το οποίο είναι γραμμένο με γκρι χρώματα και νέα γραμματοσειρά που ονομάζεται Segoe.

Πώς σας φαίνεται το νέο λογότυπο;

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 24 Αυγούστου 2012 11:49

Σχόλια

  • Όμορφο. Απλό και λιτό. H Microsoft προωθεί τα tiles όσο δε πάει. Εκεί φαίνεται να στοχεύει για το μέλλον. Στην tile-οποίηση όλων των προϊόντων της.

  • Εξαιρετικό λογότυπο! Είναι ολοφάνερη η τεράστια δουλειά
    που έκανε η ομάδα που το σχεδίαζε. Επίσης φαίνεται η
    μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρια, είναι απίστευτο το
    πόσο τετράγωνο φαίνεται το τετράγωνο!!

    Πάντα τέτοια στη M$. Ελπίζω να έχει την ίδια επιμονή και
    να καταβάλει την ίδια προσπάθεια σε όλα της τα προϊόντα.

  • Αυτη η εταιρία προχωράει παντα χωρίς τυμπανοκρουσίες και στο τελος τα καταφέρνει πάντα χωρις υπερβολές. Έχουν το κοκαλάκι της νυχτερίδας.

  • Επαναστατικο σχεδιο.! Φοβερα χρωματα....απιστευτες λεπτομερειες στις γωνιες καθε τεραγωνου!!! Τι να πω, απλα ενα μεγαλο μπραβο στην ομαδα σχεδιασης που τους πηρε μονο 25 χρονια για να κανουν το θαυμα.!!... 1 μηνα αδεια παρακαλω απο μενα....

  • To λογότυπο του 1980 είναι σαν από rock, heavy metal συγκρότημα. Δεν μπορώ να πω ότι το καινούργιο με ξετρέλανε η προηγούμενη γραμματοσειρά μου αρέσει πολύ πιο πολύ.

  • θα προτιμησω του 1987 γιατι αν και το καινουργιο ειναι πιο μινιμαλ και δειχνει την tile πολιτικη της microsoft, το προηγουμενο ειναι πιο ομορφο οταν ειναι τυπωμενο επανω στα περιφερειακα (ποντικια,πληκτρολογια) , θα ειναι ασχημο να εχεις 2part logo επανω στο ποντικι ας πουμε, εκτος αν δεν δειχνουν τα tiles και αφησουν μονο την γραμματοσειρα....και εκει παλι κερδιζει του 1987 .

  • ουτε στη ζωγραφικη να το φτιαχναν.
    Παντως αν ειχαν το λογοτυπο του 1980 θα ετρωγαν στανταρ μυνηση απο τους metallica.

  • Πολύ καλό χιούμορ σε κάποια σχόλια αλλά θα πρέπει να παρατηρήσετε ότι κάθε μεγάλη εταιρία σε οποιονδήποτε χώρο και αν δραστηριοποιείται, έχει πολύ απλά και λιτά σήματα, πολλές φορές μάλιστα είναι και απλά το όνομα της εταιρίας με μία χαρακτηριστικά λιτή γραμματοσειρά.

    Δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό και με βάση τη ψυχολογία αυτό συμβαίνει ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να συγκρατούν καλύτερα και να ξεχωρίζουν πιο εύκολα το brand name. Η πιο λαμπρή εξαίρεση στον κανόνα αυτό ίσως είναι η Coca Cola αλλά και πάλι η γραμματοσειρά της κατάφερε να γίνει η πιο αναγνωρίσιμη παγκοσμίως!

  • Γενικά τα χρωματάκια αυτά με παραπέμπουν σε google. Κατά τα άλλα είναι όμορφο και απλό όπως πρέπει να είναι. Σίγουρα προτιμώ το προηγούμενο.

  • Ανεκδοτάκι...

    Τι είπε η γυναίκα του Gates στον Gates την πρώτη νύχτα του γάμου;;;

    - Τώρα κατάλαβα γιατί ονόμασες έτσι την εταιρία σου.... (micro και soft)

  • 1ον για το ανεκδοτο: Με τοσα λεφτα το φταχνει να μη χωραει στη πορτα
    2ον για τον Νικο (Σχολιο Νο9): Ποιοσς νοιαζεται για το λογοτυπο πανω στο ποντικι ετσι κι αλλιως στο δικο μου μονο το Μ εχει μεινει

  • 4 χρωματιστά πλακάκια μπάνιου.... σιγά το σχέδιο παραπέμπει στα Tiles των Windows 8 που είναι μια αθλιότητα...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.