Microsoft: Τέλος τα Skype apps σε Windows Phone από 1η Ιουλίου

Windows Phone skype, Microsoft: Τέλος τα Skype apps σε Windows Phone από 1η Ιουλίου

Για το ποιο θα είναι το μέλλον του Windows Phone δεν γνωρίζουμε ακόμη με βεβαιότητα, αλλά μέχρι να αποφασίσει και η ίδια η Microsoft να το “αναστήσει”, προσπαθεί να κλείσει υπηρεσίες που της καταναλώνουν πόρους, τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιήσει αλλού.

Αφού σταμάτησε τη λειτουργία Skype WiFi apps στα τέλη Μαρτίου, η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα ότι από 1η Ιουλίου τα Skype apps θα σταματήσουν να λειτουργούν σε Windows Phone.

Επομένως, όσοι χρησιμοποιούσαν Skype σε Windows Phone 8, Windows Phone 8.1 ή Messaging app για Windows 10 Mobile, δεν θα μπορούν πλέον από τον επόμενο μήνα. Μετά από 1η Ιουλίου οι χρήστες θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις ότι δεν θα μπορούν να κάνουν sign in σε αυτές τις εκδόσεις του Skype. Επιπλέον και το Messaging app για Windows RT και TVs θα σταματήσει.

Ο μόνος τρόπος να χρησιμοποιήσετε το Skype μετά την συγκεκριμένη ημερομηνία θα είναι να πάτε σε κάποια άλλη συσκευή, που υποστηρίζει τις υπηρεσίες του Skype.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mary

Εμ βέβαια έχουν να καταναλώσουν πόρους στο να φτιάχνουν εφαρμογές για τα υπόλοιπα λειτουργικά, που να τους μείνουν να κάνουν κάτι και για το δικό τους…

Τεο

Αυτό μπορώ να πω ότι δεν το περίμενα… Δεν ξέρω τι σκέφτεται η Microsoft αλλά αυτός δεν είναι τρόπος να προωθήσει το λειτουργικό της..

nikolas

Windows 10 Mobile users will still be able to use the communications service via the standalone Skype app, built on Microsoft’s Universal Windows Platform
Που σημαίνει οι Windows 10 χρήστες δεν έχουν πρόβλημα.

https://www.neowin.net/news/skype-is-shutting-down-on-windows-phone-rt-and-windows-10-mobile-messaging-app-on-july-1

alxgiann

Βρε παιδιά, η εφαρμογή αποσύρεται όχι η υπηρεσία. Όσοι έχουν κινητά με windows phone, θα μπορούν να μπουν skype μέσω του Edge. Στον browser όλα δουλεύουν, κανονικά.

Πανοςςς

alxgiann
Τι να το κανει το skype μεσω Browser μου λες? Κλησεις-βιντεοκλησεις πως θα κανει αν δεν εχει την εφαρμογη?

Nick

Το Skype στα mobile λειτουργικά της MS που δουλεύει, το σταματανε γτ σε Lumia 535 με windows 10 δεν έχω καταφέρει 7 μηνες μια σωστη βιντεοκληση, όλο προβληματα. Η πιστη είναι μεγάλο πράγμα κ δεν πρόκειται να ξαναβρεί τον δρόμο της στην mobile πλατφόρμα.

thanoik

Στα Windows Phone 8 και 8.1 όχι στα Windows Phone 10 μην μπερδευεστε,ίσα ίσα στα Windows Phone 10 την έχουνε κάνει και γαματη ανανεώνεται συνεχώς.

PGP

Στις τηλεοράσεις εδώ και 1-2 χρόνια το έχει σταματήσει και η samsung έχει σβήσει το app.
Το καλό το παλικάρι ξέρει και άλλο μονοπάτι…
Ψαξτε για ανεπίσημες εκδόσεις που παίζουν στην τηλεόραση σας.

Ιωάννης jb

Ξεφτιλα αυτή η εταιρεία..
Ενώ μπορούσε να γίνει νούμερο ένα έγινε κανένα

Σταύρος Χρι

Μιλάει για windows 8 και 8.1 και οχι για windows 10 mobile!!! Λογικό ηταν… Τα windows 8 και 8.1 κλεινου. 4ετια άπου νάνε

Πανοςςς

Σταυρος Χρι
Ποιο ειναι το λογικο ακριβως? Οτι η εταιρεια που εχει το skype(ΜS) σταματα την ιδια της την εφαρμογη απο το δικο της το λειτουργικο?? Ενω το Galaxy s4 ας πουμε που ειναι παλιοτερο απο τα αντιστοιχα lumia 920-925-1020 εχει κανονικοτατα ενημερωμενο skype Και θα το εχει για αρκετα χρονια ακομα..??Απαντησε μου σε αυτο…
Να ειμαστε λιγακι ενημερωμενοι σε αυτα που γραφουμε σας παρακαλω..

Σταύρος Χρι

@Πανοςςς Τα τηλέφωνα αυτα είναι πολυ παλιά… Η MS εχει πλέον τα windows 10 σε όλες τις συσκευές και αυτές ειναι προτεραιότητα της…. Αν κάποιος εχει κάποιο απο αυτα τα μοντέλα ειναι καιρός να αναβαθμίσει σε windows 10 mobile ! Όσο αφορα στο GS4 η εμπειρία χρήσης είτε μιλαμε για σκαιπ είτε για οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή θεωρώ οτι ειναι κάτω του μετρίου Μια πολυ μικρή μερίδα χρηστών θα επηρεαστεί απο αυτη την αλλαγή της MS… Αν δεν εχεις δουλέψει φιλε Πανο το Skype απο το store στα windows 10 χάνεις πάντως…

Αλέξανδρος

Επειδή την παρακολουθώ την εξέλιξη στα προϊόντα της Microsoft, αυτό έχει ανακοινωθεί από το περασμένο καλοκαίρι ουσιαστικά. Ο λόγος είναι γιατί το Skype έχει αλλάξει σέρβερ και έχει γίνει Cloud based. Το cloud based δεν το υποστηρίζουν τα Windows phone 8/8.1, όπως δεν το υποστηρίζει και το skype messaging που υπήρξε σε υπολογιστές και κινητά μέχρι την έκδοση 10586.494 των Windows 10. Συσκευές Android όπως το S4 που αναφέρει ο φίλος στα σχόλια θα το υποστηρίξουν και αυτό λίγο ακόμα. Η εμπειρία χρήσης διαφέρει όπως τονίζει και ο άλλος φίλος. Στα σκαριά βρίσκετε και μια αλλαγή ακόμα στο Skype το οποίο θα το κάνει ακόμα ποιο μοντέρνο εμφανισιακά. Ενδεχομένως σε 2-3 χρονάκια από σήμερα να μην υποστηρίζει και το Desktop Skype κάποιος υπολογιστής γιατί ειδικά με την προέλευση των Windows 10 S που τρέχουν μόνο εφαρμογές του Store, σε συνδιασμό με το σταμάτημα υποστήριξης στα 7 και 8/8.1 με security patches ενδεχομένως θα το δούμε και αυτό. Προσωπικά από το Skype Universal είμαι ικανοποιημένος πολύ. Καλή ποιότητα κλήσης σε υπολογιστή, τάμπλετ αλλά και κινητό, και βλέπω να συνεχίζει να αναβαθμίζετε εξίσου καλά σε όλες τις πλατφόρμες όπως το Android και το iOS. Λαμβάνοντας υπόψη και την εξωτερική του αλλαγή όπως… Συνέχεια »

Nick

@Σταυρος Χρι αγορασα ενα lumia 535 Ιουλιο 2015 με 8.1 (κοντευει να κλησει 2 χρονια) δουλευει πολυ καλα και το skype ΑΨΟΓΟ. Αφησα τα windows 10 να <> και περιπου νοεμβρη 2016 κανω update, 7 μηνες τωρα που προσπαθουσα με hard reset wdrt κτλ δεν καταφερα να κανω το skype σε βιντεοκληση να δουλεψει ολο glitch και κολληματα. Δυστυχως δουλευω το skype για την ποιοτητα της βιντεοκλησης. Σε ενα παλιο huawei Y300 δουλευει ακομα το skype (εστω και μια παλια εκδοση του skype). Η ms εχει γινει πολυ επιθετικη για τους απλους χρηστες. Αργοτερα στα επομενα κινητα που θα βγαλει θελω να δω τι εμπιστοσυνη θα υπαρξει…

Σταύρος Χρι

@Nick το κινητό που διαθέτεις δεν υποστηρίζει Windows 10 ούτε θα υποστηρηξει κάποια στιγμή στο μέλλον! Δεν γνωρίζω αν είσαι developer και γιατρό το λόγο έχεις περάσει τα Windows 10 σε αυτή την συσκευή, πάντως είναι καιρός να αναβαθμίσεις σε κάποια συσκευή που να υποστηρίζει τα Windows 10. Το συγκεκριμένο κινητό από την στιγμή που βγήκε ήταν μια φτηνή συσκευή χωρίς κάποιο ιδιαίτερο hardware θεωρώ λοιπόν ότι έχει ήδη βγάλει τα λεφτά της που λένε… Θα σου πρότεινα κάποιο από τα δυο Lumia 950 για καλύτερη εμπειρία χρήσης !!!

Nick

@Σταυρος Χρι δεν ειμαι developer ούτε insider, δεν γνωρίζω αν στα υπόλοιπα Lumia με 8.1 πήραν την ενημέρωση μέσω OTA αλλά το ταπεινό 535 με το upgrade advisor μια χαρά επισημα την πήρε μέχρι πριν το creation update όπου πλέον μόνο security patches. Ποτε δεν δούλεψε στο lumia 535 στα win10 το Skype preview μετά skype κ είχε φοβερό battery drain. Αναξιόπιστη ms.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.