Η Microsoft θα καταπολεμά το malware μέσω τεχνητής νοημοσύνης

microsoft malware ai, Η Microsoft θα καταπολεμά το malware μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Τα κακόβουλα προγράμματα και οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε εδώ και δεκαετίες και φαίνεται ότι όσο πιο εξελιγμένη γίνεται η τεχνολογία μας, τόσο πιο εξελιγμένες είναι και οι επιθέσεις. Ωστόσο, το να κυνηγάς πάντα το τελευταίο malare, μοιάζει σαν ένας ατελείωτος πόλεμος.

Γι αυτό η Microsoft αποφάσισε την επιστράτευση της τεχνητής νοημοσύνης (AI). Μέσα από blog post της, η εταιρεία ανακοίνωσε πως με το επερχόμενο Windows Fall Creators Update, θα εισάγει την τεχνητή νοημοσύνη στο σύστημα Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP). Αυτό θεωρητικά θα είναι καλύτερο και αποτελεσματικότερο για την προστασία των χρηστών από επιθέσεις.

Για παράδειγμα ένα από τα features του AI είναι να πάρει το malware που είναι άγνωστο στον υπολογιστή και στη συνέχεια θα έχει την ικανότητα να το θέσει σε καραντίνα στο cloud. Θα δημιουργήσει μια “υπογραφή” για την ταυτότητά του και στο εξής η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι σε επιφυλακή σε άλλα Windows-based PCs, που μπορεί να έχουν παρόμοιο malware.

Αντί να πρέπει να γίνονται συνεχώς updates στο antivirus software με τις ανανεωμένες λίστες malware, η τεχνητή νοημοσύνη θα διασφαλίσει ότι η προστασία είναι πάντα ενημερωμένη. Αυτό με τη σειρά του, θα μειώσει τον αριθμό των υπολογιστών που μολύνονται, ή έτσι τουλάχιστον ελπίζει η Microsoft.

Να σημειωθεί όμως ότι το ATP είναι ένα σύστημα διαθέσιμο μόνο για εταιρικούς χρήστες, επομένως η λογική λέει πως και το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα περιορίζεται εκεί. Ωστόσο, το CNET έχει αποκαλύψει ότι η Microsoft σχεδιάζει να το φέρει στους απλούς χρήστες και να το επεκτείνει πέρα από την πλατφόρμα των Windows.

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
azriel84

Και κάπως έτσι το Skynet έγινε self aware…

ΝΙΚΟΣ

Skynet 1 = google , Skynet 2 = Msft ? Να ξέρω ,μη μπερδεύομαι.

azriel84

Χαχαχα δεν έχεις άδικο 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones AI Apple iPhone

iPhone 16 Pro: Πώς θα αναβαθμιστεί το τσιπ Α18 Pro για να ενισχύσει την τεχνητή νοημοσύνη

Μεγαλύτερο θα είναι το τσιπ A18 Pro επόμενης γενιάς της Apple για μοντέλα iPhone 16 Pro, για ενισχυμένη απόδοση τεχνητής νοημοσύνης.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.

Software AI Apple iOS

H Apple αγόρασε την DarwinAI για τις σημαντικές ενημερώσεις γενετικής νοημοσύνης στο iOS 18

Η Apple εξαγόρασε την εταιρεία DarwinAI με έδρα τον Καναδά νωρίτερα φέτος για να δημιουργήσει την ομάδα τεχνητής νοημοσύνης της.