Microsoft Windows 7 | Θυμίζουν iPhone και Mac Book Air

, Microsoft Windows 7 | Θυμίζουν iPhone και Mac Book AirΤα Windows 7 είναι η νεότερη έκδοση του γνωστού λειτουργικού της Microsoft που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2010. Μια από τις καινοτομίες που θα ενσωματώνει το νέο λειτουργικό είναι το περιβάλλον εργασίας με οθόνη αφής το οποίο θα παρέχει στους χρήστες έναν πιο φυσικό τρόπο αλληλεπίδρασης με τον υπολογιστή τους.

Παρόλο που δεν είναι γνωστά πάρα πολλά στοιχεία για τα νέα Windows 7 καθώς η Microsoft τηρεί στάση μυστικότητας όσον αφορά τεχνικές λεπτομέρειες. Σε παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου “All things Digital” παρουσιάστηκε μια εφαρμογή διαχείρισης φωτογραφιών στα νέα Windows όπου ο χρήστης μπορεί εύκολα και γρήγορα χρησιμοποιώντας τα χέρια του να πραγματοποιήσει drag ’n’ drop, να μεγαλώσει ή εστιάσει σε μία φωτογραφία, σας θυμίζει λίγο iPhone και Mac Book Air;(!)

Επίσης έγινε γνωστό ότι το νέο λειτουργικό δεν θα έχει καινούριο kernel αφού η Microsoft θέλει να μπορεί να τρέξει σε harware συμβατό με τα Vista και να υποστηρίζει τις εφαρμογές που τρέχουν σε αυτά.

87
317

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κώστας Βλαχάκης

Να αναμένουμε νέα φουρνιά laptop με οθόνη αφής;
(όχι απαραίτητα tablet pc)

tasosvel

Λές; Το βλέπω λίγο δύσκολο όχι τόσο από πλευρά τεχνολογίας, αλλά από πλευρά κόστους.

Στεφανος

ναι αλλα αν δεν γινει αυτο τοτε πως θα γινει χρηση αυτης της λειτουργιας?απο αποψη τιμης σιγουρα θα υπαρξει προβλημα,αλλα το θεμα δεν ειναι τοσο στα λαπτοπ οσο στα home pc’s

Κώστας Βλαχάκης

@Στεφανος: Φαντάζομαι ότι θα γίνει ότι και με τα Vista και το Aero. Θα κυκλοφορήσουν 3-4 εκδόσεις και η “Ultimate” θα έχει την εφαρμογή με το touch screen.

Rocean

Ε, εντάξει… Τουλάχιστον στο θέμα του multitouch, από την MS είδαμε πρώτη φορά τέτοιο πράγμα, στο surface… Μετά το είδαμε στο iPhone…

tasosvel

Πάντως είναι κάτι πολύ πρωτοπορικό για pc.

orck

ακριβως το ιδιο πραγμα ηθελα να γραψω με τον Rocean, δεν τα εχει σκεφτει η φτιαξει ολα η holy-jesus εταιρια σας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.