Software

Νέοι κανόνες στο App Store: Καταργείται η λειτουργικότητα των NFT

H Apple κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες ενημερώσεις λογισμικού, που φέρνουν νέους κανόνες στο App Store και περιορίζουν τις λειτουργίες που ξεκλειδώνονται μέσω NFT. Πλέον η εταιρία υποχρεώνει τις εφαρμογές να χρησιμοποιούν τη μέθοδο Apple Pay.

Η εταιρεία είπε ότι οι εφαρμογές επιτρέπεται να καταχωρούν και να επιτρέπουν στους χρήστες να βλέπουν τα δικά τους NFT. Ωστόσο, η ιδιοκτησία των NFT δεν θα πρέπει να ξεκλειδώνει άλλες λειτουργίες εντός της εφαρμογής. Επιπλέον, αυτές οι εφαρμογές επιτρέπουν στους χρήστες να περιηγούνται σε άλλες συλλογές, αλλά δεν θα πρέπει να εμφανίζουν εξωτερικούς συνδέσμους, κουμπιά ή παρότρυνση για δράση για την αγορά NFT. Οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν NFT μόνο μέσω του συστήματος πληρωμών εντός εφαρμογής της Apple.

Η εταιρεία απαγορεύει επίσης στις εφαρμογές να χρησιμοποιούν άλλους μηχανισμούς, όπως κωδικούς QR ή κρυπτονομίσματα για να παρέχουν ειδική πρόσβαση στους χρήστες.

Άνθρωποι από τον κλάδο επεσήμαναν ότι αυτές οι αλλαγές θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργικότητα των εφαρμογών που εξαρτώνται από το web3 στο οικοσύστημα της Apple. Μέχρι τώρα, θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται NFT ως τρόπος να αποτραπούν οι χρεώσεις App Store της Apple και ταυτόχρονα ως κλειδί για το ξεκλείδωμα των λειτουργιών για τους χρήστες.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.