Software

Netflix: τέλος η υποστήριξη του AirPlay σε iOS συσκευές

Το Netflix, με δημοσίευμα στην σελίδα υποστήριξης του αναφέρει πως η iOS εφαρμογή δεν θα υποστηρίζει πλέον την αναπαραγωγή περιεχομένου μέσω AirPlay.

Αρχικά, το Netflix ανέφερε μέσα από επίσημη δήλωση του ότι το πρόβλημα οφειλόταν «σε τεχνικό πρόβλημα» όμως στη συνέχεια με νεότερη δήλωση, έκανε γνωστό τον πραγματικό λόγο της αφαίρεσης του χαρακτηριστικού. Έτσι σύμφωνα με την νέα δήλωση της εταιρείας, η απόφαση αυτή πάρθηκε εξαιτίας της παρουσίας του AirPlay και σε άλλες συσκευές εκτός του Apple TV, και συγκεκριμένα σε συγκεκριμένες μάρκες τηλεοράσεων όπως ανακοινώθηκε στη έκθεση CES 2019.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Netflix είναι ότι «δεν υπάρχει τεχνικά τρόπος να διακρίνει το είδος της συσκευής στην οποία γίνεται μετάδοση του περιεχομένου του, προκειμένου να ενεργοποιεί τους απαραίτητους ελέγχους». Έτσι προκειμένου να διασφαλίσει ότι πληρούνται όλα τα πρότυπα ποιότητας για κάθε προβολή, η δημοφιλής video streaming υπηρεσία αποφάσισε να διακόψει την υποστήριξη του εν λόγω χαρακτηριστικού από την εφαρμογή του για iPhone και iPad.

Η χρήστες iOS συσκευών επίσης είχαν εξαιρεθεί όταν το Netflix κυκλοφόρησε το διαδραστικό επεισόδιο Black Mirror: Bandersnatch. Ο τίτλος αυτός δεν υποστηριζόταν πλήρως στο Apple TV. Επίσης τον περασμένο Νοέμβριο η εταιρεία αφαίρεσε την δυνατότητα της in-app συνδρομής από την iOS εφαρμογή έτσι ώστε να αποφύγει να καταβάλει ένα ποσό από κάθε τέτοια συνδρομή στην Apple.

Τέλος, η εναλλακτική που προτείνει για τους χρήστες είναι να έχουν απευθείας πρόσβαση στην εφαρμογή του Netflix που υπάρχει όχι μόνο για το Apple TV αλλά και για τις άλλες συσκευές που υποστηρίζουν πλέον AirPlay.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 8 Απριλίου 2019 8:18

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Απόστολος Τιγγερίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.