Αναβάθμιση Android Lollipop για Nexus 4, Nexus 5 και 7 στην Ελλάδα

Από εχθές το βράδυ κάτοχοι Nexus 4, Nexus 5 και Nexus 7 (2012 & 2013) στην Ελλάδα αναβαθμίζουν στην έκδοση Android 5.0 Lollipop. Η αναβάθμιση έφτασε μέσω OTA (Over the Air) και θα εμφανιστεί και στο δικό σας Nexus αν συνδεθείτε στο ίντερνετ και πραγματοποιήσετε έλεγχο για διαθέσιμες ενημερώσεις. Το δικό σας Nexus αναβαθμίστηκε; Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις;

Επεξεργάστηκε την 18 Νοεμβρίου 2014 8:20

Σχόλια

  • οποιος θελει βαρβατες μακρες και απροβληματιστες αναβαθμισεις google και nexus ...

    οχι σαν την apple που τις δινει λειψες και απο πανω καταστρεφει τις παλιοτερες συσκευες !!!!

  • Τραγικά παιδιάστικο!!!
    Δεν ξέρω τι χάπια πήραν εκεί μέσα οι σχεδιαστές αν και μάλλον " κάπνισαν ".Τώρα κατάλαβα γιατί την ονόμασαν lolipop, γιατί εμφανισιακά πραγματικά είναι για 8 χρονα. Και δεν μιλάω επιφανειακά και επιπόλαια, έχω nexus από το πρώτο μέχρι και σήμερα.Κρίμα, απλά παιδιάστικο...
    nexus 5

  • Το πρόβλημα με την καμερα μετά από 2-3 μέρες εμφανίστηκε και πάλι!! Γνωρίζει κάποιος κάτι περισσότερο?

  • Καλά εμένα πως γίνεται και ακόμα δεν έχει ερθει η αναβάθμιση; (Nexus 4)

  • Χθες το βραδυ μου ηρθε κι εμενα! Δεν θα μπω σε αντιπαραθεση αν ειναι ωραιο ή οχι, αυτο ειναι υποκειμενικό...κανενας ομως δεν μπορει να αρνηθει οτι εγινε μια τρομερη αλλαγη στην αισθηση και το περιβαλλον του λογισμικου...δεν ξερω παιδια εμενα μ αρεσει παρα πολυ (κι ας ειμαι 30).

  • Εμένα μου εμφάνισε την διαθεσιμη αναβάθμιση για το 5.0 χτες το βράδυ 17/11 στις ειδοποιήσεις αλλά τώρα δεν υπάρχει. Και κάνω ελεγχο απο τις ρυθμίσεις και δεν μου βρίσκει τπτ! Αν έχει κάποιος καμια ιδέα...
    Nexus 7 2013

  • δεν τα πάει άσχημα, αλλα αυτό το ασπρο στο appdrawer αψυχολογητο. Η σχεδιαση παραμένει πάντως ό,τι να ναι, δεν υπάρχει καμία αισθητική συνέπεια και ομοιογένεια.

  • @ Lazaros

    Λυπάμαι που το ακούω καθότι είμαι ακόμη με 4.4.4 αν και τις τελευταίες 4-5 μέρες έπαψε να το κάνει μετά την τελευταία αναβάθμιση της Google Camera. Τελικά όχι lollipop αλλά ούτε 500 μετά απ´αυτό δε μας σώζει...κρίμα...

  • Θέλω τη γνώμη ενος αλλου κατόχου nexus 5.Την αναβάθμιση την έχω πάρει απο την παρασκευη και δυστυχως έχω προσέξει 3 πολύ χαρακτηριστικα μειονεκτηματα.Πρώτον ο chrome και γενικά το σερφαρισμα έχουν γίνει πολύ πιο αργα.ΤΟ nexus πια laggarei δε πολλές περιπτωσεις(πχ dialer).Δεύτερον η μπαταρία με την ίδια ακριβως χρηση διαρκεί μισή ωρα με 40 λεπτα λιγοτερο.Τριτον για να φορτίζει απο 3% στο 100% θέλει 2μιση ώρες!!Απίστευτα απογοητευμένος απο το lollipop...!!!!

  • Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ είναι η αλήθεια. Έχει γίνει απίστευτη δουλειά με το material design και είναι η πρώτη φορά που η Google έχει πάρει το design στα σοβαρά. Επίσης έχει γίνει φοβερή δουλειά και στα animations. Σε nexus 7(2012) και nexus 4 απολύτως κανένα πρόβλημα πάνε και τα 2 τρομερά γρήγορα.
    Δεν λέω το γούστο είναι υποκειμενικό αλλά σε όποιον δεν άρεσε σε σχέση με το πώς ήταν το vanilla πριν παιδιά το να πω. Καλύτερα σε κάνα οφθαλμίατρο

  • NEXUS 7,ηρθε και εφυγε...Ενω εμφανιστηκε και πατησα ενημερωση,μετα εξαφανιστηκε και εδειχνε οτι δεν υπαρχει ενημερωση!

  • Ήρθε και σε εμένα ΟΤΑ χθες το βράδυ σε Nexus 5. Αρχικά , την έβαλα πάνω από την ΚΙΤΚΑΤ όπου μετά το restart, είχε ελαφρά κολλήματα παντού χωρίς να το ψάξω πολύ. Φυσικά δεν είχα σκοπό να το κρατήσω έτσι, ακολούθησε Reset to factory settings και Setup as new. Άργησε αρκετά η διαγραφή, σε σημείο να νομίζω ότι κόλλησε. Τελικά μετά από 1-2 restart, το κινητό ξεκίνησε.
    Συμφωνώ με τον φίλο παραπάνω, το λευκό στο Appdrawer τραγικό. Περίμενα να έχει επιλογή αλλαγής, αλλά δεν την βρήκα. Ελπίζω σε κάποιο update.
    Από ταχύτητα, θα έλεγα ότι μάλλον το αντιλαμβάνεσαι ότι ''αργεί'' αλλά μάλλον είναι στη φύση του Lollipop να πηγαίνει πιο στρωτά και όχι ακαριαία. Το ΚΙΤΚΑΤ ήταν πιο ακαριαίο, καθώς ήταν πιο ''άγαρμπο'' με απότομα κλεισίματα παραθύρων και χωρίς animations, για αυτό και μου φαινόταν πιο γρήγορο. Το αντιπαραβάλλω με την απενεργοποίηση του paralax effect στα iphone στο iOS 7-8. Χωρίς animations, φαίνεται πιο γρήγορο.
    Κατά τα άλλα, χρειαζόταν μια αλλαγή στο γενικότερο περιβάλλον, η μόδα του flat design με παιχνιδιάρικα χρώματα έχει διαδοθεί. Όπως και να έχει, το android 4 έως 4.4 φαινόταν κάπως παλιό (roboto γραμματοσειρά κτλ)
    Μου έκανε εντύπωση, δεν δουλεύει ο διακόπτης του 3G WATCHDOG, αναφέρει πως δεν υποστηρίζεται στο Android 5. (Sorry, the mobile network switch widget does not work on your device/Android version. Function not present on your device or Android version) !!! Ελπίζω μην γυρίσαμε στο android 2.2 που δεν υποστηριζόταν καθόλου.
    Αυτά προς το παρόν. Μπαταρία και γενικότερη συμπεριφορά, θα δείξει

  • Με nexus 5 και χθες μου ήρθε η αναβάθμιση. Την lollipop όμως την φόρεσα από τη στιγμή που η Google έδωσε τα images, έτσι την φλασαρα. Από τότε μέχρι τώρα παρατήρησα κακή μπαταρία στο standby, αφού χρησιμοποίησα τον φακό η κάμερα δεν άνοιγε και ήθελε restart, και το κυριότερο το WiFi παραμένει πάντα ανοιχτό ακόμη και όταν το κλείνω και αφού έχω κλείσει το always scanning. Αυτό σαφώς επιβαρύνει τη μπαταρία. Δε μπορώ να πω ότι το κινητό κολλάει αλλά δεν είναι τόσο σφαιρατο όσο με το kit Kat. Δε λέω ότι είναι αργό το κινητό με τη lollipop αλλά αν βαζαμε χρονόμετρο σε σύγκριση με το kit Kat υπάρχει μια μικρή ελάχιστη στους περισσότερους ίσως και ανεπαίσθητη καθυστέρηση. Σαν γενική εμπειρία πάντως ενω μου άρεσε αυτή η οπτική αλλαγή δε μπορώ να πω οτι είδα όσα περίμενα, δηλαδή καλή μπαταρία και κορυφαία επίδοση. Θα μου πείτε είναι η πρώτη έκδοση αν και επίσημη. Θα δούμε, η Google σίγουρα έχει στα σκαριά την 5.1 ή 5.0.1

  • δηλαδη εγω που ειμαι εξωτερικο πρεπει να γυρισω και μετα να μου 'ρθει ..τι σοη googlistika πραματα ειναι αυτα?

  • Κάποια στιγμή πρέπει για το κάθε post να υπάρχει και ένα φίλτρο ειλικρίνειας...

    Αντικειμενικές αλήθειες λοιπόν..
    1. Το material design είναι ένα όνειρο!
    2. Δεν κολάει καθόλου!
    3. Η μπαταρία του δεν έχει επηρεαστεί αρνητικά!
    4. Είναι ΓΑΜΑΤΟ!!!!!!

    Έλεος πια με τον κάθε απίθανο που αμέσως βγάζει όλη του την τραγίλα!!!

  • Makis
    Ετσι πίστευα και εγώ αλλά δυστυχώς το πρόβλημα με την κάμερα συνεχίζει και έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα. Απαράδεκτο μισο χρόνο τώρα να μην μπορεί να λυθεί. Η διάρκεια της μπαταρίας δεν έχει αυξηθεί καθόλου και παρουσιάζει πρόβλημα και στο φακό κατα την ενεργοποίηση

  • @ Γιάννης

    Ποια τραγίλα βρε Γιάννη. Εξηγούν αναλυτικά τι συμβαίνει. Εσύ πετάξεις ένα γαμάτο και καθάρισες. Εμένα με ενδιαφέρει αν λαγκάρει και δουλεύει χωρίς restart και λοιπά ευτράπελα, όλα τ άλλα είναι υποκειμενικά.

  • @ Lazaros. Thanks. Παραμένω με 4.4.4 προς το παρόν. Η σφαίρα της σφαίρας είναι, παρότι 2,5 χρόνων πλέον :)

  • Παιδιά μια ερώτηση αν ξέρετε !!

    Έχω το nexus 5 και το έχω κάνει root. Αναβάθμιση σε 5.0 θα μου έρθει κανονικά ΟΤΑ ή πρέπει να την βάλω εγώ manual? Και αν την βάλω manual θα πρέπει να ξανακάνω root?

  • Καλημέρα, μια ερώτηση να κάνω σε όποιον έλαβε είδη την ελληνική lollipop ενημέρωση. Το νέο messenger της google που λογικά θα είναι προ εγκατεστημένο στη rom υποστηρίζει πλήρως τους 160 ελληνικούς χαρακτήρες? Γιατί αυτή που διατίθεται στο playstore υποστηρίζει μόνο 62. Αν ναι, υπάρχει περίπτωση να μπορέσει κάποιος να εξάγει το apk και να μου το στείλει με email; Ευχαριστώ

  • Εγω εκανα αναβαθμιση την Παρασκευη με factory image και σημερα ξανα γυρισα σε Android 4.4.4 για να την λαβω OTA για ειχα καποια bug στην συκσευη αλλα δεν την εχω λαβει ακομη .Nexus 5

  • παιδια ποια εκδοση εχετε και σας κολλαει ?ακομα να μου ερθει και σ εμενα το update (nexus 5)

  • Ο άλλος λέει αναβαθμίσεις χωρίς προβλήματα, πολύ καλό το lollipop αλλά στο nexus 5 παρατήρησα ότι με χρήση wifi μου σκοτώνει τη μπαταρία πολύ νωρίς έχει κάποιος παρόμοιο πρόβλημα ;

  • @Μάκης

    Μάκη με συγχωρείς έχεις δίκιο, απλά περισσότερο πολιτισμένα θέλω να πω, πως υπάρχει περισσότερη γκρίνια από όσο πρέπει και χρειάζεται χωρίς κατά την δική μου λογική και αντίληψη να υπάρχει ουσιαστικός λόγος.

    Το τηλέφωνο δουλεύει πάρα πολύ καλά, δεν έχω παρατηρήσει κάτι περίεργο. Να το κάνεις το update, θα έχεις ένα νέο τηλέφωνο.

  • καποιες πρωτες εντυπωσεις σε Ν5.
    1) To πιο καλο νεο για μας που χρησιμοποιουμε εξωτερικα dac ειναι πως υποστηριζει usb audio τοσο στο music οσο και στο movies, παρολο που κανει downsampling σε μερικα αρχεια υψηλης αναλυσης. Επιτελους ακουμε youtube μεσω dac. Δεν ξερω για το spotify!! Παρεμπιπτοντως, αν σας ενδιαφερει, η ταινια Gravity προσφερεται δωρεαν στο google movies!
    2) Δεν μου αρεσει που επανληλθαν οι μαυρες μπαρες κατω σε πολλα apps, πχ στο chrome και το facebook. Hταν ομορφα που ηταν διαφανη στο kitkat. Ομοιως και η μπαρα αναζητησης της google στη home screen ειναι πια αδιαφανης.
    3) Ακομα το google now στα ελληνικα ειναι παρα πολυ πισω απο το google now στα αγγλικα. Αν αλλαξετε τη ρυθμιση στην γλωσσα κ βαλετε αγγλικα θα δειτε πολυ περισσοτερες προτασεις για λινκς.
    4) Ωραιο το κρυφο παιχνιδακι του lollipop... :)
    5) Ακομα δεν εχω συνηθησει το ξεκλειδωμα. Θελει μονο καθετη κινηση προς τα πανω. Προς τα δεξια σε παει στις κλησεις, προς τα αριστερα στην καμερα, συνεχως μπερδευομαι.
    6) Μ'αρεσει παρα πολυ που δεν χρειαζονται εξτρα apps για φακο, 3g watchdog κλπ. Οπως επισης δεν χρειαζεται να εχεις συντομευση για τα σετινγκς πουθενα

  • Ξέρει κανείς εάν πιάνει το force stop του Google Services Framework για να "ζορίσουμε" να μας έρθει το OTA update σε εμάς που δεν έχει έρθει ακόμα;
    Κάπου διάβαζα πως η Google λέει να μην το κάνουμε αυτό γιατί αφενός δεν επισπεύδει κάποια διαδικασία αλλά αφετέρου πως "σβήνει" το device ID που χρειάζεται για να συγχρονίζονται τα apps.

  • Παιδια καλησπερα!Να ρωτησω κατι,εγω που εχω Nexus 5 και του εχω περασει cyanogen (βασικα ενα φιλαρακι το περασε)για να μου ερθει ειδοποιηση για την 5αρα πρεπει να βγαλω την cyanogen?

  • Εμένα δεν μου έχει ερθει ακόμα στο nexus 5, αλλά αυτό που κρατάω από αυτα που λέτε είναι πως το πρόβλημα με τη κάμερα παραμένει, το οποίο καθιστά το κινητό, όχι άχρηστο, αλλά πολύ κατώτερο από τους ανταγωνιστες του. Κρίμα γιατί κατά άλλα είναι υπέροχο.

  • @ Costa's σχόλιο 25 αν έχεις ξεκλειδωμενο boot loader η αναβάθμιση δεν θα έρθει OTA. Μπορείς βέβαια αφού είσαι ήδη root μέσω του wug nexus toolkit να περασεις το image κατευθείαν και να το ρουταρεις σε δέκα λεπτά ξανά. Πάρε όμως ένα nandroid back up πρώτα από data εφαρμογών και ρυθμίσεων γιατί θα χαθούν όλα. Αν από την άλλη θελεις να κανείς το update OTA θα πρεπει να κλειδώσεις τον boot loader που σημαίνει ότι πάλι θα σβηστουν όλα
    Ελπιζω να βοήθησα

  • @ Δημήτρης σχόλιο 34 πρέπει να γυρίσεις σε στοκ και να το κλειδώσεις ή περνάς κατευθείαν το image μέσω του wug nexus toolkit ή μέσω adb. Κάνε όμως back up πρώτα γιατί θα σβηστουν τα πάντα

  • Ρε παιδιά ακόμα δεν μου έχει έρθει σε nexus 4 η αναβάθμιση ξέρεις κανείς τι γίνεται?

  • Καλησπέρα, εμένα στο Nexus 7 2013 Wi-Fi μου ήρθε η ενημέρωση την κατέβασα και μετά το έβαλα για φόρτισμα γιατί ήταν χαμηλή η μπαταρία. Και μετά πήγα να την περάσω και δεν υπήρχε και έλεγε ότι είναι ενημερωμένο. Ξέρετε μήπως την απέσυρε η Google εξαιτίας κάποιων bugs;

  • Χαλαρώστε. Θυμάμαι όταν είχε βγει η 4.2 Jellybean και είχα Galaxy Nexus, η μπαταρία πέθαινε σε γρήγορους ρυθμούς. Το πρόβλημα αυτό ήρθε να λύσει η 4.2.1. Μην ανησυχείτε. Όσον αφορά το άσπρο drawer, να σας θυμήσω ότι το Jellybean και το ICS είχαν μαυροανθρακί μενού, και κατράμι background; :P
    Ε τώρα έχει άσπρα μενού, και άσπρα background. Την Θεήλα του KitKat δεν την πιάνει κανένα απ τα 2.

  • Όσον αφορά αυτούς που τους έβγαλε την αναβάθμιση και μετά χάθηκε δοκιμάστε το παρακάτω:

    1. Πάμε ρυθμίσεις.
    2. Εφαρμογές.
    3. Όλα
    4. Ψάχνουμε το "Πλαίσιο Υπηρεσιών Google"
    5. Κάνουμε εκκαθάριση δεδομένων
    6. Πάμε πάλι Ρυθμίσεις.
    7. Σχετικά με το τηλέφωνο (κάτω κάτω)
    8. Ενημέρωση λογισμικού (Θα δείτε ότι θα βγάλει μια περίεργη ημερομηνία)
    9. Πατάμε ενημέρωση και περιμένουμε.

  • Βλέπω παιδιά μια τρέλα για το lollipop. Εγώ πάντως δε τρελαίνομαι. Γιατί η δύναμη των nexus γενικά είναι τα custom rom αφού υποστηριζονται τρελά σαν developers phones. Πραγματικά δεν αγχωνομαι για την στοκ ρομ lollipop. Περιμένω τι θα παρουσιάσουν οι '' άλλοι '' προγραματιστες. Ρομ full παραμετροποιησιμα και όχι σαν τα στοκ που για εμένα είναι '' άδεια ''. Και μην ακούσω δικαιολογίες τύπου χάνουμε εγγύηση γιατί το κινητό γυρίζει στοκ σε 5 λεπτά με ένα διπλό κλικ. Βέβαια δε φλασαρουν όλοι. Ε δε ξέρουν τι χάνουν και τι κρατάνε στα χέρια τους έχοντας ένα nexus.

  • Πας ρυθμίσεις.. Τέρμα κάτω " σχετικα με το τηλέφωνο " πατάς 3 φορες το " έκδοση android " και μια συνεχόμενη...
    Και voila... Κρυμμένο παιχνιδακι τύπου fluppy bird..

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.