Opera: Ο Microsoft Edge δεν είναι καλύτερος για την μπαταρία του laptop

Σε μια προσπάθεια να πείσει περισσότερους χρήστες να πάνε στον δικό της Edge browser, η Microsoft έδειξε πρόσφατα κάποια test στα οποία συμμετείχαν Chrome, Firefox και Opera. Ο Chrome άδειασε την μπαταρία σε 4 ώρες, ο Firefox σε 5, ο Opera σε 6 και ο Edge σε 7 ώρες.

Σήμερα η Opera απαντά μέσω blog post καθώς η ομάδα φαίνεται να μην είναι ευχαριστημένη από τα test της Microsoft. Αναφέρει ότι σε δικά της test, ο Opera έδειξε να τα πηγαίνει πολύ καλύτερα από τον Edge browser όσον αφορά στη μπαταρία, κάτι που φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα.

opera edge browser battery, Opera: Ο Microsoft Edge δεν είναι καλύτερος για την μπαταρία του laptop

Στο μόνο πράγμα που φαίνεται να συμφωνούν οι δυο εταιρείες είναι ότι ο Chrome είναι ο χειρότερος όσον αφορά στη μπαταρία του laptop.

Για τα δυο test που πραγματοποιήθηκαν από Opera και Microsoft πρέπει να γίνουν κάποιες διευκρινίσεις. Δεν επισημάνθηκε ποια έκδοση χρησιμοποίησε η Microsoft, ενώ στο δικό της test η Opera χρησιμοποίησε την τελευταία Developer version με ενεργοποιημένα ad blocking και power saving mode. Το test της Microsoft είχε επίσης ενεργοποιημένο power saving mode, αλλά δεν γνωρίζουμε για ad blocking.

Από την άλλη βέβαια, ενώ η Opera ασκεί κρητική στη Microsoft για το test, η ίδια χρησιμοποιεί μια έκδοση που δεν είναι διαθέσιμη στην πλειοψηφία των χρηστών. Επίσης έχει ενεργοποιημένα δυο features που είναι πιθανό πολλοί να μην τα έχουν. Εμείς θα περιμένουμε να δούμε αν θα μπει η Google στη διαδικασία να απαντήσει στις δυο παραπάνω.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantinos

Πού έχει φτάσει το διαδίκτυο να χρειαζόμαστε battery saver on για να σερφάρουμε

ΧΡΗΣΤΟΣ Κ.

Εγώ πάντως χρησιμοποιώ τον edge και είμαι πολύ ευχαριστημένος…

ManS

Χρησιμοποίησα τον Edge για πάνω από μία βδομάδα αλλά γυρισα πάλι στον Chrome. Δεν έχει βασικά χαρακτηριστικά όπως το adblock. Επίσης, ο Chrome είναι αρκετά γρηγορότερος!

Γιώργος

@ManS Δέχομαι απόλυτα να μην έχει τα χαρακτηριστικά που θες και να μην καλύπτει τις ανάγκες σου. Αλλά πιο γρήγορος ο Chrome ? Όχι με τίποτα και αφήνουμε το πιο ομαλό smooth που είχε ποτέ πλοηγός… Σαν βούτυρο κυλάνε οι σελίδες στον Edge.

kapios2

Εγώ πάντος στο laptop μου που είναι πανπάλαιο (περίπου μια δεκαετία πίσω το αγόρασα) και είναι για πέταμα, έχω δοκιμάσει Chrome, Edge, Firefox κ.ά., αλλά το μόνο που φυσάει και τρέχει πάρα πολύ γρήγορα είναι ο VIVALDI. Ναι, κάλά ακούσατε… μπορεί να είναι καινούριος browser, αλλά, κατά την άποψή μου, είναι ο ταχύτερος. Αν θέλετε δοκιμάστε τον.

Σταύρος Χρι

Αλήθεια είναι ! Ο Edge είναι απλά ό καλύτερος ! Επιτέλους τόσα χρόνια , η Microsoft κατάφερε μια φορά να φτιάξει καλό browser ! Αλλά αυτήν την φορά έκανε κι τον καλύτερο ! Όντος δευτερος είναι σίγουρα ο Opera , τον έχω δοκιμάσει κι αυτόν για μερικές μέρες αλλά νομίζω είναι λίγο πιο γρήγορος ο edge !

BioHack3r

Η Opera χρησιμοποιεί μια έκδοση που δεν είναι διαθέσιμη στην πλειοψηφία των χρηστών?
Πλάκα μας κάνετε?
https://www.opera.com/el/developer
Όντως δυσεύρετο!
Το δέχομαι αυτός/η που γράφει το άρθρο να προσπαθεί να είναι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται αλλά ας μην προχωράμε σε ανακρίβειες προκειμένου να δείξουμε ότι δεν παίρνουμε πλευρά. Κοινώς είναι διαθέσημος για όλους? Ναι
Τον χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των χρηστών του opera? Μάλλον όχι.
Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς ποιός πίστεψε ότι το βίντεο της Ms ήταν 100% αλήθεια! Αν θέλετε αντικειμενική έρευνα πρέπει να γίνει από τρίτους που δεν έχουν σχέση με τις εταιρίες και τα αποτελέσματα να συμπίπτουν.

Prideous

Maxthon οτι καλύτερο !!!
Και μετά edge

tech21man

O chrome εχει με διαφορα το χειροτερο rendering και ποιοτητα παρουσιασης ενω πρακτικα ειναι πιο γρηγορος γιατι τρεχει flash ξεκινωντας απο τους server του και χωρι; να αφηνει το pc να κανει ολη τη δουλεια κατα καποιο τροπο. Υπεραπλουστευμενη εξηγηση…υπηρχε παλια (δεν ξερω αν υπαρχει ακομη) ρυθμιση επι τουτου.

Η opera οσο και να γαβγιζει…

9gag

Vivaldi…

Ωραιότατος!! Try it!

Αλέξανδρος

@ Γιώργος τι pc έχεις; Γιατί στο δικό μου, αν όχι ο chrome λίγο πιο γρήγορος το ίδιο με τον edge. Υ.γ. : Τελικά ΧΩΡΙΣ το adblock στον chrome ΑΛΛΑ με 27 καρτέλες και στο youtube να παίζει βιντεάκι ο chrome ήταν ούτε ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τον edge με μία σελίδα και συγκεκριμένα αυτό το άρθρο. Φυσικά περίμενα να φορτώσουν και οι διαφημίσεις. Με adblock όμως και ακριβώς στην ίδια κατάσταση, ο chrome ήταν ούτε δευτερόλεπτο πιο γρήγορος. Δε νομίζω ότι το ατού του edge είναι η ταχύτητα ( γιατί είναι αμελητέα και δεν έχει και τίποτα το ιδιαίτερο να “σηκώσει” ο edge ) αλλά ούτε ότι είναι πιο smooth αλλά μάλλον η απλότητα του. Αν ήταν η ταχύτητα το πρώτο που θα έλεγε υπέρ του edge θα ήταν αυτό και μετά το ότι καταναλώνει λιγότερο ηλ. ρεύμα. Φυσικά για να είμαστε πιο δίκαιοι σε ένα παλιό υπολογιστή θα φαίνεται καλύτερα η διαφορά αλλά και πάλι αν σκεφτώ και στο γραφείο μου έχω ένα dual core στα 2.8 gHz με 6 gb ram ddr2. Όταν είχα βάλει τα 10άρια ( την πρώτη μέρα κυκλοφορίας ) τον δοκίμασα για λίγο αλλά δεν έχει κάτι που να σε ωθεί να… Συνέχεια »

ΚΝ

Υπέρ chrome είμαι λόγω ταχύτητας σε σχέση με τους άλλους σε όλες τις πλατφόρμες που τον έχω δοκιμάσει και επίσης την μετάφραση που δεν έχουν οι περισσότεροι browser . Μετά βάζω οpera και μετά όλους τους άλλους.
Αν βελτιώσει και την κατανάλωση ενέργειας θα είναι ακόμη καλύτερος

kapios2

Εγώ πάντος στο laptop μου που είναι πανπάλαιο (περίπου μια δεκαετία πίσω το αγόρασα) και είναι για πέταμα, έχω δοκιμάσει Chrome, Edge, Firefox κ.ά., αλλά το μόνο που φυσάει και τρέχει πάρα πολύ γρήγορα είναι ο VIVALDI. Ναι, κάλά ακούσατε… μπορεί να είναι καινούριος browser, αλλά, κατά την άποψή μου, είναι ο ταχύτερος. Αν θέλετε δοκιμάστε τον.

Zura

Edge και Opera τα καλύτερα για εμενα! Όσο για τον Chrome… το είχα βάλε σε ταμπλετ και ρούφηξε την μπαταρία σαν νερό….

Edge & Opera The best!!

edd

Ότι και να λέμε, σε ταχύτητα και κατανάλωση ο edge αφήνει τους άλλους με κατεβασμένα παντελόνια.
Σαν πληρότητα όμως, πρώτος για μένα ο opera.
Τον δοκίμασα μετά από χρόνια πρόσφατα λόγω native adblock και εξεπλάγην με το πόσο έχει εξελιχθεί. Οι μικρές πινελιές και λειτουργίες κάνουν την διαφορά.
Κάποτε ήταν ο Νο1 σε λειτουργίες, μέχρι που μετατράπηκε σε κακό αντίγραφο του Chrome, ο οποίος είναι καρκίνος αλλά δύσκολα τον αλλάζεις λόγω της καλής συνεργασίας με τις υπηρεσίες της google.
Επιτέλους απαλλαχθηκα, τον απεγκατεστησα τελείως και χρησιμοποιώ opera.
Ο Firefox επίσης πολύ καλός, αλλά δεν έχει καλή συμβατότητα με Google που για μένα είναι deal-breaker.

Γιώργος

Έχω δυνατό υπολογιστη Ι7 skylake και τα σχετικά. Δεν έχει να λέει όμως.. Ο Edge είναι ένας πλοηγός σχεδιασμένος για φορητές συσκευές και συγκευές με μπαταρία. Είναι πιο γρήγορος με πιο ομαλό scroll. Δυστυχώς θα δείτε πολύ σύντομα ότι ο Chrome είναι ο καινούριος Internet Explorer. Δεν είναι καλός πλοηγός απλά στους τυφλούς ο μονόφθαλμος βασιλεύει. Ο vivaldi είναι πολύ καλός και υποσχόμενος πλοηγός αλλά έχει ελλείψεις αυτή την στιγμή. Η χειρότερη είναι ότι δεν μπορείς να βγάλεις καρτέλα έξω από το παράθυρο με drag n drop. Ο edge αν προσθέσει κάποια χαρακτηριστικά και βάλει και ad block θα είναι ένα απίστευτα καλός πλοηγός. Δυστυχώς όμως όλοι οι πλοηγοί έχουν προβλήματα αυτή την στιγμή.

vladimiros

Παιδια εγω το οπερα και το χρωμ,και χρησιμοποιω το οπερα μαρεσει πιο πολυ,αλλα καθε 10 μερες περιπου με λεει να κανω την νεα εκδοση..οσοι εχετε το οπερα σας λεει το ιδιο και σε εσας???,για πειτε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Chrome featured Google

Η Google συμφωνεί να διαγράψει τα δεδομένα που συνέλεξε από την ανώνυμη περιήγηση των χρηστών

Η Google συμφώνησε να διαγράψει δεδομένα που συλλέχθηκαν από πελάτες που χρησιμοποιούσαν την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης του Chrome.

Internet Chrome Google

Η Google παραδέχτηκε ότι συνεχίζει να συλλέγει στοιχεία και στην ανώνυμη περιήγηση

Η Google πρόκειται να διευθετήσει μια ομαδική αγωγή που αφορούσε την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης και παραβιάσεις του απορρήτου.

Internet Chrome Edge Firefox

Χρήστες του Firefox υποστηρίζουν ότι η Google σκόπιμα επιβραδύνει το YouTube

Προσπαθώντας να καταπολεμήσει τo ad blocking, η Google ξεκίνησε πρόσφατα να ζητά από τους χρήστες να τα απενεργοποιήσουν.

Internet Chrome featured Google

Google Chrome: 5 ενημερώσεις στη γραμμή διευθύνσεων

To Google Chrome λαμβάνει ορισμένες σημαντικές ενημερώσεις για τη γραμμή διευθύνσεών του, με την εταιρεία να αποκαλύπτει πέντε από αυτές.