Software

OS X 10.12: Ξεκλείδωμα των Mac μέσω του Touch ID του iPhone;

Το Touch ID χρησιμοποιείται από την Apple για το πιο ασφαλές ξεκλείδωμα των iOS συσκευών μέσω της χρήσης δαχτυλικού αποτυπώματος. Επιπλέον, χρησιμοποιείται για πιστοποίηση αγορών στο iTunes, στο Apple Pay και σε passwords managers

Όμως, η Apple φαίνεται πως θέλει να επεκτείνει τη χρήση του ξεκλειδώνοντας ακόμη και τους Mac υπολογιστές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επερχόμενο OS X 10.12 build η Apple θέλει να επιτρέψει στους κατόχους iPhone με Touch ID, να ξεκλειδώσουν και τον υπολογιστή τους. Αυτό λογικά θα γίνεται μέσω Bluetooth.

Αυτός θα είναι ένας πιο ασφαλής τρόπος να ξεκλειδώσεις το Mac σου μιας και δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσεις κάποιον κωδικό με κίνδυνο να το δουν οι γύρω σου. Ωστόσο, για να λειτουργήσει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, απαιτείται smartphone με αισθητήρα δαχτυλικού αποτυπώματος και υποθέτουμε η Apple δεν θα δέχεται συσκευή από άλλη πλατφόρμα, αλλά μόνο iOS.

Τέλος, εκτός από το ξεκλείδωμα του κινητού, το συγκεκριμένο feature λέγεται ότι θα λειτουργεί για αγορές μέσω του Apple Pay σε web browsers και θα μπορούσε να λειτουργήσει σε συνδυασμό με τη Siri.

Όλα αυτά βασίζονται σε διαρροές και περιμένουμε να μάθουμε επίσημες πληροφορίες από την Apple στο WWDC 2016 στις 13 με 17 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης: Siri: Screenshots δείχνουν την έλευσή της στο OS X

Πηγή

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.