Το Photoshop στα ελληνικά, “Ψεύτικο” HDR εφφέ φωτογραφίας

Γεια χαρά σε όλους, καλώς ήρθατε στο Photoshop στα Ελληνικά. Στο σημερινό βίντεο θα δούμε πως μπορούμε να αναπαράγουμε το εφφέ HDR (High Dynamic Range) imaging σε μια φωτογραφία. Δηλαδή πως μπορούμε να μεταποιήσουμε τα διαφορετικά επίπεδα φωτεινότητας σε μια φωτογραφία και να έχουμε τις φωτεινές περιοχές πιο φωτεινές και τις σκοτεινές, ακόμη πιο σκοτεινές.

Κάτι που ονομάζεται HDR ενώ μπορεί ακόμη και να μετατραπεί σε tone mapping αν διαλέξουμε να αλλάξουμε δραστικά την φωτογραφία (θα μιλήσουμε για το tone mapping σε διαφορετικό μάθημα).

Συνήθως αυτή η τεχνική (HDR) γίνεται είτε μέσω computer rendering, είτε με τη βοήθεια ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής που έχει την δυνατότητα “AEB”, δηλαδή “Auto Exposure Balance”. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες με διαφορετικό exposure αυτόματα και στη συνέχεια να της ενώσετε όλες μαζί και να μετατρέψετε μια φωτογραφία με υψηλή εμβέλεια στις δυναμικές (HDR). Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη τεχνική HDR πηγαίνετε εδώ.

Στο βήμα που μετατρέπουμε την φωτογραφία σε ασπρόμαυρη, ο λόγος που έχει ακόμη κρατήσει λίγο χρώμα είναι επειδή έχουμε αλλάξει το blending mode σε “Overlay” και έχουμε το background layer από κάτω. Το κάνουμε αυτό επίτηδες, μην νομίσετε πως κάνατε κάποιο λάθος.

Χρησιμοποιούμε το εφφέ “Gaussian Blur” έτσι ώστε να δημιουργήσουμε το “bleeding” στις άκρες της φωτογραφίας. Αναλόγως το μέγεθος της φωτογραφίας που έχετε επιλέξει, πρέπει να διαλέξετε και την τιμή του radius.

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποίησα: 1, 2, 3.

Όπως πάντα για απορίες αφήστε μου μήνυμα και θα απαντήσω το συντομότερο.

Επεξεργάστηκε την 20 Ιανουαρίου 2022 20:13

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.