Πόσες ώρες την ημέρα είμαστε “κολλημένοι” στο smartphone μας;

Smartphone, Πόσες ώρες την ημέρα είμαστε “κολλημένοι” στο smartphone μας;

Smartphone, Πόσες ώρες την ημέρα είμαστε “κολλημένοι” στο smartphone μας;

Έκθεση της εταιρείας App Annie αποκαλύπτει ότι κατά μέσο όρο αφιερώνουμε 4,8 ώρες ημερησίως στα κινητά μας τηλέφωνα. Κατά τη διάρκεια του 2021, εφαρμογές έγιναν download 230 δισεκατομμύρια φορές και ξοδεύτηκαν 170 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όσον αφορά στην εφαρμογή που είχε τα περισσότερα downloads, αυτή ήταν το TikTok. Οι χρήστες του social, δε, ξόδεψαν 90% περισσότερο χρόνο σε αυτήν συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.

«Η μεγάλη οθόνη αργοπεθαίνει, καθώς τα κινητά τηλέφωνα συνεχίζουν να σπάνε ρεκόρ σχεδόν σε κάθε κατηγορία: στον χρόνο που δαπανάται, στις λήψεις και στα έσοδα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της App Annie, Theodore Krantz, σύμφωνα με το BBC.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι προβλέψεις της εταιρείας, μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2021, το Tik Tok θα έχει περισσότερους από 1,5 δισεκατομμύριο μηνιαίους ενεργούς χρήστες.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο μέσος χρόνος που ξοδεύτηκε στις εφαρμογές των smartphone ήταν τέσσερις ώρες και 48 λεπτά, σημειώνοντας 30% αύξηση σε σχέση με το 2019. Τα αποτελέσματα προέρχονται από στοιχεία δέκα αγορών, μεταξύ των οποίων η Ινδία, η Τουρκία, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, το Μεξικό, η Σιγκαπούρη και ο Καναδάς.

Οι χρήστες smartphone σε Βραζιλία, Ινδονησία και Νότιο Κορέα πέρασαν περισσότερες από πέντε ώρες σε εφαρμογές. Από αυτό το χρόνο, επτά στα 10 λεπτά τα πέρασαν σε εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίας και βίντεο. Στην πρώτη θέση αυτών βρίσκεται το Tik Tok.

Όπως αναφέρει η έκθεση της App Annie, το 2021, κυκλοφόρησαν δύο εκατομμύρια νέες εφαρμογές και παιχνίδια, ενώ ο αριθμός των εφαρμογών με έσοδα πάνω από 100 εκατ. δολάρια, αυξήθηκε κατά 20%.

Το YouTube ήταν η πιο δημοφιλής εφαρμογή βίντεο παγκοσμίως με περισσότερες από ένα εκατομμύριο λήψεις σε 60 διαφορετικές χώρες, ενώ το Netflix ήρθε δεύτερο σε πολλές περιοχές.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software YouTube

YouTube Premium: Διαθέσιμο σε 10 επιπλέον χώρες

Οι χρήστες του YouTube σε 10 χώρες διαπίστωσαν ότι μπορούν πλέον να εγγραφούν στην υπηρεσία YouTube Premium.

Software App Store Apple Apple App Store

Netflix: Οι συνδρομητές δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν μέσω του App Store της Apple

Αλλαγές για τους συνδρομητές του Netflix που εξακολουθούν να πληρώνουν μέσω του συστήματος αγορών εντός εφαρμογής του App Store.

Internet TikTok

TikTok: Πώς να μπλοκάρεις έναν χρήστη – Οδηγός για να ποστάρετε ανενόχλητοι

Το TikTok είναι μία από τις πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενες και πλέον δημοφιλείς πλατφόρμες δημιουργίας και δημοσίευσης περιεχομένου.

Software Apple featured Google

Το Youtube το μετάνιωσε και θα φέρει Apple Vision Pro app

Το Apple Vision Pro App Store κυκλοφόρησε χωρίς μερικές βασικές εφαρμογές, όπως το Netflix, το YouTube και το Spotify.