Samsung Galaxy S10: Κυκλοφόρησε security patch που διορθώνει δυσλειτουργίες του fingerprint scanner

Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10: Κυκλοφόρησε security patch που διορθώνει δυσλειτουργίες του fingerprint scanner

Τα Samsung Galaxy S10, S10+ και S10 5G είναι τα πρώτα τηλέφωνα της εταιρείας που διαθέτουν τεχνολογία Fingerprint on Display (FoD). Αν και τα Samsung Galaxy A80 και A70 έχουν επίσης προστεθεί στη λίστα των smartphones της εταιρείας με in-display αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, έχουν απλό οπτικό σαρωτή και όχι υπερηχητικό όπως τα Samsung Galaxy S10.

Ο ανιχνευτής δακτυλικών αποτυπωμάτων των Samsung Galaxy S10 χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πιο ασφαλείς αισθητήρες. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε δεν είναι, αφού κάποιος κατάφερε να τον ξεκλειδώσει χρησιμοποιώντας ένα 3D printed δακτυλικό αποτύπωμα.

Από ότι φαίνεται, η Samsung το έμαθε αυτό και κυκλοφόρησε ένα security patch για τα βιομετρικά στοιχεία στα Samsung Galaxy S10 και S10+.

Αν και η Samsung δεν είπε κάτι, πιστεύεται ότι αυτή η αναβάθμιση λύνει την ευπάθεια του fingerprint scanner. Θεωρητικά, πλέον ο αισθητήρας θα ψάχνει για αλλαγές στην πίεση του αίματος μεταξύ των αγγείων του δακτύλου, πριν μας επιτρέψει να ξεκλειδώσουμε τη συσκευή. Μιας που αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να προσομοιωθεί από ένα 3D εκτυπωμένο δάχτυλο, υποθέτουμε ότι το smartphone μας θα είναι πλέον πιο ασφαλές.

Το GSMArena ανέφερε ότι μετά το security patch ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων των Samsung Galaxy S10 λειτουργεί καλύτερα, είναι ταχύτερος και πιο αξιόπιστος, αν και πάλι δεν είναι τόσο άμεσος όσο ένας capacitive fingerprint scanner.

Η αναβάθμιση είναι 6.9MB GB και είναι διαθέσιμη προς εγκατάσταση από την εφαρμογή Galaxy Store.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΓΙΩΡΓΟΣ

6.9mb είναι Όχι gb

Κώστας Βλαχάκης

Σωστο και κατεβαίνει μπαμ-μπαμ, μου ήρθε notification, πατάς κατεβαίνει και κάνει εγκατάσταση. Δεν θέλει restart.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10 series: Έφτασε στο τέλος της ζωής της

Η Samsung παρέχει την καλύτερη υποστήριξη λογισμικού για τηλέφωνα, tablet και wearables στον κόσμο των Android.

Software Android 11 Galaxy S10 Samsung

Samsung Galaxy S10 series: Ξεκινάει εκ νέου η αναβάθμιση σε Android 11

Η Samsung διέκοψε προσωρινά την αναβάθμιση Android 11 για τις συσκευές της σειράς Galaxy S10, ενώ φαίνεται πως ξεκινάει εκ νέου από σήμερα.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S: Μία ιστορική αναδρομή στη σειρά που ξεκίνησε το 2010

Από το πρώτο Galaxy S μέχρι τα νεότερα Galaxy S21 series, πάμε να κάνουμε μία ιστορική αναδρομή στο παρελθόν της σειράς και πως φτάσαμε στο σήμερα.

Software featured Galaxy S10 Samsung

Samsung Galaxy S10 series: Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε Android 11

H Samsung ξεκίνησε τη σταδιακή αναβάθμιση Android 11 για τις συσκευές της σειράς Galaxy S10 στην Ευρώπη.