Samsung One UI 2: Dark Mode σε όλο το σύστημα, βελτιώσεις στον ήχο και το UI

Η Samsung πραγματοποιεί αυτήν την περίοδο τη Developer Conference 2019 στο San Jose. Ως εκ τούτου, η εταιρεία έχει αποκαλύψει αρκετά πράγματα για το μέλλον των προϊόντων της. Εκτός από το επόμενο foldable smartphone της, που ίσως αργήσει λίγο, η εταιρεία παρουσίασε όλα τα νέα χαρακτηριστικά του One UI 2.

Το UI της Samsung είναι ένα από τα καλύτερα Android skins της αγοράς και σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με τον παλιό TouchWiz. Εκτός από τις αλλαγές που φέρνει το One UI 2, η εταιρεία αποκάλυψε ότι θα επεκτείνει το UX σε περισσότερες συσκευές με διαφορετικό σχεδιασμό, όπως wearables και foldable συσκευές.

Καθαρότερο περιβάλλον χρήστη και δυνατότητα χρήσης με ένα χέρι

Είναι ξεκάθαρο ότι η Samsung προσπαθεί να ελαφρύνει τη διεπαφή χρήστη αφαιρώντας τα περιττά στοιχεία. Για το λόγο αυτό, μικραίνει τα αναδυόμενα παράθυρα, το μέγεθος των ειδοποιήσεων, του πλαισίου ελέγχου για τον ήχο και αρκετών άλλων στοιχείων στο λειτουργικό.

One UI 2, Samsung One UI 2: Dark Mode σε όλο το σύστημα, βελτιώσεις στον ήχο και το UI

Για να βελτιώσει τη χρήση με ένα χέρι, η Samsung φρόντισε ώστε όλες οι κύριες εφαρμογές να εμφανίζουν τις διεπαφές τους στο κάτω μισό της οθόνης. Μία λειτουργία που θα βοηθήσει ιδιαίτερα τους χρήστες των foldable συσκευών.

Dark Mode και προσβασιμότητα

Το Dark Mode υπάρχει ήδη στο λειτουργικό της Samsung, αλλά πλέον η εταιρεία βελτιώνει την απόδοση του και με το One UI 2 η λειτουργία θα εφαρμόζεται σε κάθε σημείο του OS και των εγκατεστημένων εφαρμογών. Η εταιρεία υπόσχεται να προσφέρει υποστήριξη για περισσότερες εφαρμογές και UX στοιχεία στο μέλλον.

One UI 2, Samsung One UI 2: Dark Mode σε όλο το σύστημα, βελτιώσεις στον ήχο και το UI

Επιπλέον, η εταιρεία εστιάζει στην προσβασιμότητα και στο One UI 2 βελτιώνει τα εργαλεία προσβασιμότητας, τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη. Στη νέα έκδοση του λειτουργικού θα υπάρχει πληκτρολόγιο υψηλής αντίθεσης και οι βασικές εφαρμογές θα έχουν πιο ζωντανά χρώματα.

Βελτιώσεις ήχου

Η Samsung υπόσχεται ότι στο One UI 2 θα υπάρχει η δυνατότητα ενίσχυσης του περιβάλλοντα ήχου. Ωστόσο, η εταιρεία δεν μπήκε σε λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το κομμάτι.

One UI 2, Samsung One UI 2: Dark Mode σε όλο το σύστημα, βελτιώσεις στον ήχο και το UI

Διαθεσιμότητα

Οι κάτοχοι των Samsung Galaxy S10 και Galaxy Note 10 μπορούν να δοκιμάσουν τα νέα χαρακτηριστικά του One UI 2, συμμετέχοντας στη beta έκδοση. Ωστόσο, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι παρουσιάζονται συχνά διάφορα προβλήματα, όπως το ανεξήγητο κλείδωμα των smartphones.

Σύμφωνα με την εταιρεία η τελική έκδοση θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλους του έτους, τουλάχιστον για τις φετινές της ναυαρχίδες. Όσον αφορά τα mid-range και τις άλλες κατηγορίες smartphones της Samsung, αυτά θα αναβαθμιστούν μέσα στο 2020.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.