Το Live Caption της Google φέρνει υπότιτλους σε οποιοδήποτε βίντεο

live caption android 10 υπότιτλους netflix youtube offline machine learning, Το Live Caption της Google φέρνει υπότιτλους σε οποιοδήποτε βίντεο

Η αναβάθμιση σε Android 10 έχει ήδη ξεκινήσει με την λειτουργία του Live Caption η οποία στηρίζεται στο machine learning και εμφανίζει υπότιτλους ακόμα και όταν ο χρήστης είναι offline, να μην έχει ακόμα ενεργοποιηθεί.

Η συγκεκριμένη λειτουργία αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά συναθρώπους μας με προβήματα ακοής μιας και πλέον θα μπορούν να έχουν υπότιτλους σε οποιοδήποτε βίντεο.

Η λειτουργία Live Caption παρουσιάστηκε στο Google I/O 2019 και ενώ δεν είναι ακόμα διαθέσιμη για τις συσκευές με Android 10, η ομάδα του XDA-Developers κατάφερε και την έφερε στο Pixel 2 XL. Αυτό που αποκαλύπτεται είναι η σελίδα διαμόρφωσης της λειτουργίας Live Caption σύμφωνα με την οποία μπορούμε να την εμφανίσουμε μαζί με τις υπόλοιπες λειτουργίες όταν σύρουμε την οθόνη από πάνω προς τα κάτω αλλά και στην οθόνη με τη ρύθμιση έντασης του ήχου.

live caption android 10 υπότιτλους netflix youtube offline machine learning, Το Live Caption της Google φέρνει υπότιτλους σε οποιοδήποτε βίντεο

Αυτό που είναι εξίσου σημαντικό είναι πως οι XDA-Developers δοκίμασαν με επιτυχία το Live Caption σε Netflix, YouTube, Amazon Prime Video, Google Photos και Google Podcasts, με τους υπότιτλους να εμφανίζονται τόσο όταν κρατάμε τη συσκευή σε portrait αλλά και σε landscape mode.

live caption android 10 υπότιτλους netflix youtube offline machine learning, Το Live Caption της Google φέρνει υπότιτλους σε οποιοδήποτε βίντεο

Τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά όσον αφορά τη χρήση της λειτουργίας Live Caption η οποία λειτουργεί μέσω on-device machine learning, κάτι το οποίο έχει αποτέλεσμα να λειτουργεί όταν ο χρήστης δεν είναι συνδεδεμένος στο internet. Οι υπότιτλοι εμφανίζονται σε ένα μαύρο πλαίσιο, το οποίο μπορεί να μετακινηθεί ελεύθερα στην οθόνη της συσκευής του χρήστη και μένει να δούμε αν θα είναι μια λειτουργία η οποία θα γίνει διαθέσιμη μόνο στα Pixel smartphones ή και σε άλλα που θα αναβαθμιστούν σε Android 10.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos2019

Πολύ καλή δουλειά εκεί στη Google. ΜΠΡΑΒΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.