Android 10: Έχει ξεκινήσει να διατίθεται η αναβάθμιση

Android 10 αναβαθμιση, Android 10: Έχει ξεκινήσει να διατίθεται η αναβάθμιση

Το Android 10 είναι η τελευταία έκδοση του λειτουργικού για smartphone και άλλες φορητές συσκευές της Google και έχουν ήδη ξεκινήσει συσκευές να αναβαθμίζονται σε αυτήν.

Οι πρώτες συσκευές που δέχονται την νέα έκδοση του Android είναι φυσικά οι Pixel συσκευές της Google καθώς και το Essential Phone. Να υπενθυμίσουμε ότι το Essential Phone ήταν και το πρώτο τηλέφωνο της αγοράς πέρυσι με το Android 9.0 Pie. Προς το παρόν τα τηλέφωνα της OnePlus δεν έχουν ξεκινήσει να δέχονται την νέα έκδοση του λειτουργικού όπως φημολογούνταν ίσως όμως αυτό γίνει τις επόμενες ώρες. Παρόλα αυτά η OnePlus ξεκίνησε να διαθέτει την Open Beta έκδοση του λειτουργικού στα OnePlus 7.

Ας δούμε όμως μερικά από τα σημαντικότερα feature του Android 10.

Dark Theme

Το Dark theme είναι σίγουρα ένα από τα δημοφιλέστερα χαρακτηριστικά του τελευταίου χρόνου. Η Google πρόσθεσε το χαρακτηριστικό στο Android το οποίο θα βοηθήσει τόσο στην διάρκεια της μπαταρίας των smartphone με OLED display όσο και στα μάτια των χρηστών οι οποίοι χρησιμοποιούν το τηλέφωνο τους την νύχτα.

Faster Security Updates

Το Android 10 θα φέρει και ταχύτερη αναβάθμιση των security update μέσω του Google Play. Αυτό σημαίνει ότι μόλις ένα security update είναι έτοιμο για κυκλοφορία οι χρήστες θα το βρίσκουν σαν εφαρμογή μέσα στο ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών της Google.

Privacy Controls

Η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων είναι σίγουρα κάτι που θα έπρεπε να μας απασχολεί όλους. Με αυτήν την αλλαγή, η Google θα δώσει στους χρήστες την δυνατότητα να ελέγξουν ποιες εφαρμογές θα έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία και πότε. Επιπλέον, ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει ποια δεδομένα θα αποθηκεύονται καθώς και το χρονικό διάστημα.

Πηγή 1, Πηγή 2, Πηγή 3

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.