Το πρώτο Huawei με HarmonyOS έρχεται το 2021

, Το πρώτο Huawei με HarmonyOS έρχεται το 2021

Η κατάσταση της Huawei είναι αρκετά δύσκολη το τελευταίο καιρό, μετά τα προβλήματα που έφερε ο αποκλεισμός της εταιρείας από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήδη τα Google Play Services λείπουν από τα νεότερα smartphone της εταιρείας, ενώ από τις 15 Σεπτεμβρίου θα έρθουν εκ νέου προβλήματα, καθώς δε θα μπορεί να κατασκευάζει τα δικά της chip από την TSMC.

Ο Richard Yu, CEO των επιχειρήσεων που αφορούν τους καταναλωτές της Huawei, αποκάλυψε πως η εταιρεία ελπίζει να κάνει το HarmonyOS 2.0 την παγκόσμια εναλλακτική πρόταση έναντι του Android. Σύμφωνα με την εταιρεία, ήδη μετράει 700 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες, 1,6 εκατομμύρια εγεγραμένους προγραμματιστές και 81 χιλιάδες εφαρμογές που κάνουν χρήση του HMS Core, την εναλλακτική δηλαδή των υπηρεσιών Google Play. Οπότε, ήδη η εταιρεία θεωρεί ότι μπορεί να λανσάρει το νέο της σύστημα, με την κυκλοφορία του να αναμένεται το 2021.

Επίσης, ο Yu επισήμανε για ακόμη μία φορά ότι η σειρά Kirin 9xx θα είναι η τελευταία γενιά των επεξεργαστών της, με την εταιρεία να βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τη MediaTek, όπως είδαμε με την κυκλοφορία των Huawei Enjoy 20. Το HarmonyOS 2.0 αναμένεται να ανακοινωθεί στο συνέδριο προγραμματιστών της Huawei, HDC 2020, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 10 Σεπτεμβρίου.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Καλο θα κανει στην αγορα η εισαγωγη ενος νεου λειτουργικου αλλα η αληθεια ειναι οτι αν δεν ειναι αρτια σχεδιασμενο στις δυτικες αγορες δεν θα καταφερει να εισχωρησει οποτε και αν ερθει. Απο οτι διαβαζω στο αρθρο η παγκοσμια κυκλοφορια θα γινει καποια στιγμη στο μελλον και οχι το 21.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.