Το Spotify πειραματίζεται με μια ροή βίντεο τύπου TikTok

Όπως αναφέρει το TechCrunchο, το Spotify δοκιμάζει μια νέα ροή βίντεο, τύπου TikTok, στην εφαρμογή beta iOS. Eμφανίζει, δηλαδή, βίντεο σε πλήρη οθόνη καθώς αναπαράγονται τα τραγούδια. Το χαρακτηριστικό εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τον Chris Messina, ο οποίος δημοσίευσε ένα βίντεο με τη ροή σε δράση. Όταν είναι διαθέσιμη, η ροή βίντεο είναι προσβάσιμη από μια νέα, τέταρτη καρτέλα στη γραμμή πλοήγησης με την ένδειξη “Discover”. Στη συνέχεια, μπορείτε να πατήσετε “μου αρέσει” σε μεμονωμένα κομμάτια καθώς κάνετε κύλιση στη ροή, ενώ υπάρχει επίσης ένα εικονίδιο μενού με τρεις κουκκίδες για να εμφανιστούν επιλογές για κάθε τραγούδι.

Το Spotify επιβεβαίωσε τη δοκιμή σε μια δήλωση που δόθηκε στο TechCrunch, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει εάν ή πότε θα μπορούσε να δει μια ευρύτερη κυκλοφορία. Ένας εκπρόσωπος δήλωσε:

Στο Spotify, πραγματοποιούμε τακτικά μια σειρά από δοκιμές σε μια προσπάθεια να βελτιώσουμε την εμπειρία χρήστη μας. Ορισμένες από αυτές τις δοκιμές καταλήγουν να ανοίγουν το δρόμο για την ευρύτερη εμπειρία χρήστη μας και άλλες χρησιμεύουν μόνο ως σημαντική μάθηση. Δεν έχουμε άλλα νέα να μοιραστούμε αυτή τη στιγμή.

Η δοκιμή έρχεται καθώς το Netflix έχει αρχίσει να δοκιμάζει μια παρόμοια διεπαφή στην εφαρμογή iOS, για να βοηθήσει τους χρήστες να ανακαλύψουν νέο περιεχόμενο για παρακολούθηση. Η πρόσφατη λειτουργία “Κλιπ για παιδιά” εμφανίζει περιεχόμενο από εκπομπές που είναι φιλικές προς τα παιδιά και ακολουθεί την κυκλοφορία μιας παρόμοιας ροής “Γρήγορα γέλια” νωρίτερα φέτος. Καθώς οι ώρες αφοσίωσης του TikTok αυξάνονται στα ύψη, ακόμη και πλατφόρμες μη κοινωνικών μέσων ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τη μορφή του για να βοηθήσουν τους χρήστες να ασχοληθούν με τις δικές τους υπηρεσίες.

Η ροή Discover φαίνεται να βασίζεται στην υπάρχουσα δυνατότητα Canvas του Spotify, όπου οι καλλιτέχνες μπορούν να αναπαράγουν βίντεο μαζί με τη μουσική τους στην υπηρεσία. Τα βίντεο που εμφανίζονται ως μέρος της ροής Discover φαίνεται να είναι ίδια με αυτά που χρησιμοποιούνται για το Canvas, σημειώνει το TechCrunch.

Αυτή είναι μία ενδιαφέρουσα ένδειξη του τρόπου με τον οποίο αλλάζουν μορφές τα κοινωνικά δίκτυα. Η ανακάλυψη της νέας δοκιμής του Spotify έρχεται σχεδόν ένα χρόνο μετά την ημέρα που η υπηρεσία πειραματιζόταν με τη χρήση μιας λειτουργίας ιστοριών τύπου Snapchat, μαζί με πολλές από τις λίστες αναπαραγωγής της. Ποιος ξέρει τι θα είναι στη μόδα αυτή την εποχή του χρόνου;

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Facebook Google Instagram

Google, Apple, Facebook, Twitter και TikTok υποχρεούνται να ανοίξουν γραφεία στη Ρωσία

13 ξένες εταιρειών τεχνολογίας πληροφόρησης (IT) που διαθέτουν 22 πηγές ενημέρωσης και οι οποίες πρέπει να ανοίξουν γραφεία αντιπροσώπευσης στη Ρωσία, βάσει του νέου νόμου, από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Software featured TikTok

TikTok: Διαθέσιμο σε τηλεοράσεις Samsung, LG και συσκευές Android TV

Το TikTok επεκτείνει την παρουσία του στις οθόνες τηλεόρασης με σημαντικό τρόπο.

Internet Spotify

H Adele πείθει το Spotify να αφαιρέσει το Shuffle Play ως προεπιλογή

Η Adele το ζήτησε και το Spotify το άκουσε, επομένως τα άλμπουμ δεν θα παίζουν στο Shuffle Play ως προεπιλογή.

Software Spotify

Spotify: Φέρνει επιτέλους την πλήρη λειτουργία προβολής στίχων

Το Spotify υποστηρίζει πλέον σε όλες τις εκδοχές του τη συγχρονισμένη εμφάνιση των στίχων του τραγουδιού που παίζει εκείνη την στιγμή.