Το WhatsApp παρατείνει την προθεσμία για την αποδοχή της νέας πολιτικής απορρήτου

, Το WhatsApp παρατείνει την προθεσμία για την αποδοχή της νέας πολιτικής απορρήτου

Δεδομένου το πόσο δύσκολο είναι για το WhatsApp να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των χρηστών, μετά το τελεσίγραφο που τους έδωσε να δεχτούν να δώσουν τα στοιχεία τους στο Facebook ή να αποχωρήσουν από την υπηρεσία, η εταιρεία αποφάσισε να τους δώσει περισσότερο χρόνο για να «κατανοήσουν» τους νέους όρους της.

Η προθεσμία που δίνει το WhatsApp για να δεχθούν ή όχι οι χρήστες τους νέους όρους μεταφέρεται από τις 8 Φεβρουαρίου στις 15 Μαΐου με σκοπό η εταιρεία να έχει περισσότερο χρόνο να επικοινωνήσει καλύτερα τη νέα της πολιτική απορρήτου και να αποσαφηνίσει τους όρους της.

Το Facebook στο οποίο ανήκει το WhatsApp ελπίζει ότι θα είναι αρκετός αυτός ο χρόνος για να διασφαλίσει ότι οι χρήστες θα αισθάνονται άνετα με το γεγονός ότι τα δεδομένα τους στο WhatsApp θα παραμείνουν κρυπτογραφημένα και δεν θα κοινοποιηθούν στο Facebook, τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις.

Αυτή η απόφαση του WhatsApp να καθυστερίσει το deadline, έγινε μετά από την φυγή πολλών χρηστών από την δημοφιλή πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων προς άλλες εναλλακτικές λύσεις, όπως το Signal και το Telegram.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kosmas

Εγώ προσωπικά έστειλα 3 μηνύματα στο support. Δύο ήταν αυτοματοποιημένα. Δεν ξεκαθαρίζουν τί ακριβώς μοιράζονται αλλά μόνο τί ΔΕ μοιράζονται. Θεωρώ πως αυτό είναι κοροϊδία για τους χρήστες και τακτική του Facebook να θολώνουν τα νερά.
Έχω ένα φίλο που εργάζεται στο Integrity τμήμα του Facebook και μου έχει εξηγήσει πως μοιράζονται δεδομένα με όλες τις εταιρείες για λόγους διαφήμισης. Κανείς δε διαβάζει τους όρους χρήσης ή έχουν το προνόμιο να τους θέτουν αυτοί και όχι οι χρήστες. Επίσης χωρίς να μου πει λεπτομέρειες έχουν πρόσβαση και σε όλα τα μικρόφωνα και κάμερες και τα χρησιμοποιούν μόνο για εκπαίδευση των αλγορίθμων (Βελτίωση υπηρεσιών) και όχι για παρακολούθηση.

Είναι τελείως λάθος προσέγγιση και με ενοχλεί όταν ένα ανώνυμο ΔΣ παίρνει αποφάσεις σε high level επίπεδο και η πρώτη λύση των από κάτω και προγραμματιστών είναι εις βάρος των χρηστών

CDSD

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΟΥΤΕ ΞΑΝΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ WHATSAPP ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Veritas

Signal από το 2015 απροβλημάτιστα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games featured Meta Oculus

Batman: Arkham Shadow: Το νέο VR game αποκλειστικά για το Meta Quest 3

H Camouflaj και η Oculus Studios ανακοίνωσαν το νέο παιχνίδι VR “Batman: Arkham Shadow” που θα είναι αποκλειστικό για το Meta Quest 3.

Smartphones Apple featured iPhone

iOS 17.5 beta: Θα επιτρέπει στο Find My να είναι ενεργό όταν το iPhone είναι για επισκευή

Σύντομα η Apple θα επιτρέπει στους χρήστες iPhone να στέλνουν τη συσκευή τους για επισκευή χωρίς να απενεργοποιούν το Find My.

Smartphones AnTuTu featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon 8 Gen 3: Κυρίαρχος στο AnTuTu τον Απρίλιο

Στην αρχή κάθε μήνα, οι άνθρωποι πίσω από το AnTuTu δημοσιεύουν δύο γραφήματα που αντιπροσωπεύουν τον προηγούμενο μήνα.

Software featured iOS iPhone

iOS 18: Φήμες ότι προσθέτει δυνατότητες σε 15 εφαρμογές του iPhone

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει το iOS 18 κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της στο WWDC στις 10 Ιουνίου.