Ο Elon Musk προτείνει το Signal ως εναλλακτική του WhatsApp και η υπηρεσία εκτοξεύεται

WhatsApp, Ο Elon Musk προτείνει το Signal ως εναλλακτική του WhatsApp και η υπηρεσία εκτοξεύεται

Ο Elon Musk πρότεινε στους 41,6 εκατομμύρια ακολούθους του στο Twitter να χρησιμοποιήσουν το Signal αντί του WhatsApp, με την υπηρεσία να μη μπορεί να διαχειριστεί τις τόσες νέες εγγραφές.

Συγκεκριμένα, μετά την απόφαση του WhatsApp να δώσει τελεσίγραφο στους χρήστες, είτε να δώσουν όλα τους τα στοιχεία στο Facebook είτε να αποχωρήσουν, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις. Μία από αυτές τις αντιδράσεις ήταν και του Elon Musk, ο οποίος σε ένα Tweet είπε απλά στους followers του να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία Signal.

Πέραν του ίδιου βέβαια, 25,9 χιλιάδες Retweets έγιναν τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα πολλοί όντως να κάνουν εγγραφή στην υπηρεσία που πρότεινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Το αποτέλεσμα όμως ήταν τεράστιο traffic στην υπηρεσία Signal, κάτι που σίγουρα ούτε οι ίδιοι περίμεναν, ενώ ενημέρωσαν μέσα από τη σελίδα τους στο Twitter ότι καθυστερούν οι κωδικοί επαλήθευσης.

Το ίδρυμα Signal είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε από τον Brian Acton, συνιδρυτής του WhatsApp. Ο ίδιος είχε αποχωρήσει από την εταιρεία όταν εξαγοράστηκε από το Facebook το 2014, ενώ αργότερα ο ίδιος είχε προτρέψει τους ακόλουθούς του να σβήσουν τα προφίλ τους στο Facebook.

Η υπηρεσία Singal προσφέρει encrypted μηνύματα για όλους τους χρήστες της, χωρίς καμία απολύτως χρέωση, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε εδώ για Android και εδώ για iOS συσκευές.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kosmas

Μακάρι όλοι να αφήσουν το whatsapp

Funky Fresh

αν και έχει πολύ καλές λειτουργίες και επιλογές θα προτιμούσα να μην το χρισημοποιώ αλλα δεν μπορείς να επιβάλεις στον κόσμο τι θα χρισημοποιεί. Ειδικά αν επικοινωνείς με χώρες οπου εναλλακτικές (πχ viber, telegram) δεν λειτουργούν. Ούτε βέβαια και πολοί δέχονται να μάθουν απο την αρχή άλλη μια εφαρμογή. Επομένος άλλη μια ανεπυθήμητη εφαρμογή στο κινητό σου.

Orfeas

Οτι καλύτερο κυκλοφορει εκει εξω , πεταξα το whatsapp και πλεον μονο Signal.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Software WhatsApp

WhatsApp: Νέα φίλτρα συνομιλίας σας βοηθούν να βρίσκετε εύκολα το μήνυμα που θέλετε

Το WhatsApp κυκλοφορεί νέα φίλτρα συνομιλίας για να διευκολύνει την εύρεση των μηνυμάτων που αναζητάτε χωρίς να χρειάζεται ατελείωτο scroll.