Software

Το Windows 10 October 2018 Update σβήνει αρχεία λόγω bug και η Microsoft το αποσύρει

Η Microsoft έκανε διαθέσιμη την αναβάθμιση Windows 10 October 2018 αλλά υπάρχουν όλο και περισσότεροι χρήστες που παραπονιούνται πως σβήνονται τα αρχεία που έχουν αποθηκευμένα στο φάκελο Documents, αναγκάζοντας τη Microsoft να αποσύρει την αποσύρει.

Η συγκεκριμένη αναβάθμιση ήταν διαθέσιμη από την Τετάρτη μέσω της επίσημης σελίδας της Microsoft για όσους ήθελαν να την εγκαταστήσουν, πριν τη διάθεσή της μέσω του Windows Update την προσεχή Τρίτη. Όσοι προχώρησαν στην εγκατάστασή της ήρθαν αντιμέτωποι με ένα σοβαρό bug όπου σβήνονται όλα τα αρχεία που βρισκονται στο φάκελο Documents και τους χρήστες να παραπονιούνται πως έχασαν αρκετά GB με δεδομένα.

Η Microsoft αντέδρασε σε αυτό το πρόβλημα και απέσυρε την αναβάθμιση και ενημερώνει τους χρήστες πως η αναβάθμιση Windows 10 October 2018 Update (έκδοση 1809) διακόπτεται μετά από αναφορές χρηστών για διαγραφή αρχείων από τον υπολογιστή τους και μένει να δούμε πότε θα γίνει και πάλι διαθέσιμη, ελπίζοντας πως δε θα προκύψει κάποιο άλλο πρόβλημα σε όσους προχωρήσουν στην αναβάθμιση.

Πηγή

Σχόλια

  • Στο laptop μου πάντως δεν σβήστηκε τίποτα. Όλα δουλεύουν σωστά όπως και πριν. Ελπίζω πάντως να διορθωθεί το πρόβλημα .

  • Mου φαίνεται ότι ακουστεί σβήνονται αρχεία από άλλα προφίλ όχι από το βασικό. Αλλά στο δικό μου έχω 3 προφίλ, δεν χάθηκε τίποτα.

  • Η αναβάθμιση έγινε στο λάπτοπ μου την Τετάρτη, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Μοναδική ίσως παραφωνία, η διάρκεια της, καθώς χρειάστηκαν περίπου 6 1/2 ώρες.

  • Ούτε εγώ είχα κάποιο πρόβλημα με την αναβάθμιση, όλα μια χαρά και γρήγορα. Όλα τα έγγραφα είναι στη θέση τους, βέβαια έχω buck up όλα τα έγγραφά μου σε onedrive και σε δεύτερο σκληρό για καλό και για κακό.

  • Χοντρή πατάτα για την Microsoft. Ελπίζω να την πάτησαν λίγοι σχετικά και να τους βοηθήσει η μικρομάλακη στην ανάκτηση (αν είναι πλέον εφικτό) των δεδομένων τους. Ντροπή. Ελπίζω να γίνει μάθημα

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Ιάκωβος Μπελώνιας

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.