WhatsApp: Ποια δεδομένα θα μοιράζεται με το Facebook και ποια όχι

WhatsApp, WhatsApp: Ποια δεδομένα θα μοιράζεται με το Facebook και ποια όχι

Μετά το απότομο τελεσίγραφο σχετικά με τον διαμοιρασμό δεδομένων του WhatsApp με το Facebook αρκετά έχουν γραφτεί για το ποια δεδομένα ακριβώς θα μοιράζονται και ποια όχι. Η εταιρεία προσπάθησε να εξηγήσει ότι δε θα επηρεαστούν απλοί χρήστες, ενώ στη συνέχεια έδωσε τρεις μήνες παράταση στην αλλαγή του απορρήτου, ώστε να μπορέσει να διορθώσει όλο το επικοινωνιακό χάος που ήρθε.

Όμως, πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν αρκετές φήμες για αυτά τα δεδομένα, οι οποίες δεν ισχύουν. Αρχικά, να σημειωθεί ότι τα δεδομένα θα μοιράζονται μεταξύ WhatsApp και Facebook μόνο όταν οι χρήστες επικοινωνούν με ένα από τα 50 εκατομμύρια επαγγελματικά προφίλ και όχι γενικά. Όταν γίνει η επικοινωνία, τα δεδομένα που θα διαμοιράζονται είναι:

  • Αριθμός τηλεφώνου
  • Ταυτότητα συσκευής
  • Τοποθεσία
  • Δεδομένα συναλλαγών
  • Αλληλεπίδραση προϊόντων
  • Αναγνωριστικά χρήστη
  • Λογικά, αυτά τα δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για στοχευμένη διαφήμιση από τις υπηρεσίες του Facebook, κάτι που βλέπουμε να συμβαίνει σε υπηρεσίες όπως το Messenger και το Instagram. Με το WhatsApp όμως, υπάρχει μία πιο άμεση επικοινωνία, οπότε στη συνέχεια θα μπορείτε να βλέπετε ακόμα καλύτερα στοχευμένες διαφημίσεις για εσάς και τα ενδιαφέροντά σας.

    Τι δε θα μοιράζεται το WhatsApp

    Όπως είπαμε όμως, τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν αρκετές φήμες για το τι θα μοιράζεται και τι όχι το WhatsApp με το Facebook, κάτι που η εταιρεία προσπάθησε να ξεκαθαρίσει σε post της, όμως ακόμα δεν τα έχει καταφέρει. Τα δεδομένα λοιπόν που δε θα διαμοιράζονται είναι:

  • Ιδιωτικές συνομιλίες
  • Ιδιωτικές τηλεφωνικές κλήσεις
  • Μητρώα μηνυμάτων ή κλήσεων
  • Στοιχεία επικοινωνίας
  • Κοινή τοποθεσία
  • Πληροφορίες ομάδας WhatsApp
  • Η αναβαθμισμένη πολιτική απορρήτου κάνει ξεκάθαρο πως οι χρήστες δε θα δουν καμία αλλαγή στο απόρρητό τους, καθώς αφορά μόνο όσους επικοινωνούν με εταιρείες. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να μη δεχτείτε τη νέα πολιτική απορρήτου, πέραν του να διαγράψετε το WhatsApp.

    Πηγή

    Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

    Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

    ΣΥΖΗΤΗΣΗ

    Παρακολουθήστε τα σχόλια
    Να ειδοποιηθώ όταν
    guest

    1 Σχόλιο
    παλαιότερο
    νεώτερο
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kosmas

    Μπορείτε σας παρακαλώ να εξηγήσετε τί είναι αυτά τα επαγγελματικά προφίλ; είναι όπως κάποιες τράπεζες που στέλνουν επικοινωνία στο viber?

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Software Android Google Play Store Meta

    WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

    Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.

    Internet AI Facebook Meta

    Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

    Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

    Software WhatsApp

    WhatsApp: Νέες λειτουργίες για την προστασία των χρηστών – Θα εμποδίζονται τα screetshots των φωτογραφιών προφίλ

    Το WhatsApp λαμβάνει σοβαρά υπόψη το απόρρητό σας με μια νέα λειτουργία που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δοκιμή beta.

    Internet Facebook Instagram Meta

    H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

    Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.