Software

WhatsApp: Θα εμφανίζει διαφημίσεις από τα δεδομένα χρηστών του Facebook

Η Facebook έψαχνε τρόπο για να παρέχει διαφημίσεις στην δημοφιλής εφαρμογή WhatsApp και σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό θα επιτευχθεί με δεδομένα τα οποία θα προέρχονται από την πλατφόρμα του Facebook. Η αναφορά υποστηρίζει ότι η διάσημη πλατφόρμα θα χρησιμοποιήσει την βάση δεδομένων της για παρέχει στους χρήστες της WhatsApp εφαρμογής, διαφημίσεις οι οποίες θα έχουν προσωπικό χαρακτήρα και δεν θα είναι γενικού τύπου.

Παράλληλα το Facebook σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τον αριθμό τηλεφώνου των χρηστών με σκοπό την ταυτοποίηση των λογαριασμών ενός χρήστη σε Facebook, Instagram και WhatsApp. Αυτή η κίνηση θα γίνει με σκοπό η εταιρεία να παρέχει προσωπικές διαφημίσεις στους χρήστες χωρίς να υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο συγχώνευσης των τριών αυτών εφαρμογών. 

Με βάση λοιπόν τις πληροφορίες που θα συλλέγει το Facebook από την πλατφόρμα του, οι χρήστες θα λαμβάνουν διαφημίσεις οι οποίες απευθύνονται στα ενδιαφέροντα τους ανεξαρτήτου πλατφόρμας.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει ημερομηνία κυκλοφορίας αυτού του χαρακτηριστικού και δεν γνωρίζουμε πως θα καταφέρει η εταιρεία να προσαρμόσει μία τέτοια λειτουργία στην εφαρμογή WhatsApp δεδομένου ότι προστατεύεται από κρυπτογράφηση end-to-end.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 24 Απριλίου 2020 17:32

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ανδρονικίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.