Windows 10: Η νέα εποχή στους υπολογιστές

Εδώ και αρκετό καιρό γράφουμε, ξαναγράφουμε και έχουμε γίνει φορτικοί, σήμερα όμως είναι η μεγάλη μέρα. Από σήμερα, λοιπόν, σε μια πληθώρα υπολογιστών, δυστυχώς όχι σε όλους, θα ξεκινήσει η δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 10.

Για να μπεις στο Club, πρέπει να είσαι αρκετά κουλ για τον πορτιέρη ή να έχεις κάνει κράτηση. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα Windows 10, καθώς θα γίνει άμεση ενημέρωση σε επιλεγμένους υπολογιστές και σε όσους έχουν κάνει κράτηση από την πρώτη κιόλας μέρα. Δε θα γίνει μαζική εγκατάσταση σε όλους τους υπολογιστές, όχι για κάποιον συγκεκριμένο λόγο, αλλά επειδή ο διαμοιρασμός θα γίνει peer to peer, θα αφορά μερίδες που έχουν χωριστεί ανά προτεραιότητα και ημερομηνία κράτησης από την Microsoft, με δυνατότητα λήψης/απόστολής από κάτοχο σε κάτοχο. Μιλάμε για 8-9 γίγα περιεχόμενο, για μέγιστη ταχύτητα λήψης το 1,2Mbp/s.

Επεξεργάστηκε την 14 Φεβρουαρίου 2022 14:32

Σχόλια

  • Σίγουρα μπορούμε να κάνουμε Clean Install με το ISO απο τη Microsoft? Έχω δει πολλά σχόλια πως το κλειδί δεν το παίρνει!

  • Πρέπει να έχει έρθει η σειρά σου, όταν έρθει τότε προχωρά σε καθαρή εγκατάσταση...

  • Εγώ που τα έβαλα σε Windows 8.1 ήθελε 2.6 gb η αναβάθμιση και έκανε συνολικά γύρω στη μιάμιση ώρα

  • Τα windows 10 μεχρι στιγμης είναι αρκετα καλα! Θελουν βελτιώσεις ακομα με διαφορα updates (2 blue screen σε μενα μεχρι στιγμης). Το boot σε σχεση με τα 8/8,1 είναι πολύ αργο προς το παρον αλλα λογικα με καποιο update θα το φτιαξουν. Παντως το περιβάλλον χρησης είναι πολύ φιλικο και ευχρηστο με πολλα ομορφα χαρακτηριστικα όπως η Cortana (μακαρι να μπορούσαμε να κανουμε κανονικο διαλογο μαζι της :P ). Σε γενικες γραμμες, όλα είναι καλα, όμως περιμενουμε πολλα updates! :)

  • Εγω κανω εδω και λιγο ωρα clean Install .. Ποια η διαφορα με την σταδιακη αναβαθμιση?

  • Καλησπέρα μια ερώτηση παρακαλω.. το λαπτοπ μου εχει τα win7 αλλα δεν εχω καπιο activation key αρα τι κανω?Και κατι αλλο θα ειναι φουλ έκδοση η θα λήγει?

  • πολύ ωραια είναι, βλεπουμε κατι διαφορετικό κ επιτελους εφυγε ο IE απο βασικό προγραμμα περιήγησης αν κ υπαρχει ακόμα, η cortana που ειναι? :P

  • Εγω ήμουν και έιμαι στο insider από τα windows 8 kai εχω να πω πως τα 10 τα σπάνε

  • Μόλις ξεκίνησα την αναβάθμιση και ειμαι στο25%
    @filippos για κάποιες χωρες δεν είναι διαθέσιμη Ακόμα!

  • Εγώ πάντως κατέβασα το download tool now από το link που δίνεις και μου είχε επιλογή και για upgrade. Τώρα τα κατεβάζω.

  • Παιδιά μια ερώτηση... Χρειάζεται να κάνουμε κάποιο backup ή δεν χάνετε τίποτα με την αναβάθμιση?

  • Μ'αρέσει που γράφεις στα πλεονεκτήματα και την Cortana!
    Παιδιά, η κορτάνα δεν θα έρθει Ελλάδα ούτε το 2050...

  • Παιδιά Βοήθεια το laptop απο εκεί που κατέβαζε την αναβάθμιση εκανε μια επανεκκίνηση γύρο στο 26% και δεν επανήλθε απλός καταλάβαινω οτι είναι αναμμένη η οθόνη.Ειναι κάτι σημαντικό ή είναι μερος της διαδικασίας

  • Παιδιά να κάνω μια ερώτηση αν κάνω την αναβαθμήση θα διαγραφούν τα αρχεία που έχω;

  • ειναι πιο γρηογρα απο τα 7? Αυτο που λενε οτι μπορει η microsoft να μας παρακολουθει στ τι σελιδες μπαινουμε ισχυει? Δηλαδη το θα κανουν οταν δουν οτι πολλοι απο εμας μπαινουμε σε πειρατικες σελιδες και κατςβαζουμε διαοφρα(παιχνιδια ταιτνιες σειρες κτλ)???

  • Μόλις κατέβασα από το windows update κοντά στα 2,5GB και τώρα προετοιμάζεται για εγκατάσταση :) Η μόνη ανησυχία είναι για ασυμβατότητα με συγκεκριμένα προγράμματα. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά.

  • Έκανα το update το πρωί. 45 λεπτά η λήψη και 23 μετρημένα λεπτά η εγκατάσταση. Όλα πάνε ρολόι... Το μόνο απογοητευτικό στην αρχή ήταν το File Explorer που έκανε περισσότερο από 1 λεπτό να ανοίξει... Τώρα μετά από update που έκανε, το ανοίγει αμέσως! ¨Όλα ρολόι!

  • Για κάποιο λόγο, άγνωστο προς το παρόν, κολλάει λίγο και λίγο πολύ (πολλές φορές ήδη) τα εικονίδια στην task bar φέυγουν και μετά από μισό δεύτερο επανέρχονται. Καμιά ιδέα;

  • Γιατι κανει τόση ώρα να εγκατασταθεί?Ειμαι 2 ωρες στο περίμενε και ακομα τίποτα

  • Sorry για το άσχετο λίγο του θέματος...αλλά αμαν πια μ'αυτό το διαφημιστικό banner του Γερμανού...! Και να μπω να δω τί? Χαρακτηριστικά κινητών που εκεί που λέει κάμερα για παράδειγμα, έχει ένα τσεκάκι αντί να μου γράφει πόσα mp είναι?
    Όσο για τα windows 10, εμένα δεν μου ΄χει έρθει ακόμα ειδοποίηση αν κι έχω κάνει εγγραφή...Περιμένω με ανυπομονησία!

  • Σε Dell XPS 8700 πήρε λίγο παραπάνω από μια ώρα. Η αλήθεια έιναι ότι το PC είναι λίγο πιο αργό στο boot αλλά απο το λίγο που τα έχω δουλέψει φαίνονται λίγο ίο γρήγορα από τα 8.1... Δεν είχα κάποιο πρόβλημα ...ακόμα. Διαβάζω στα ξένα bloq για μπλέ οθόνες και ότι μερικές φορές δεν επανέρχεται από speep mode. Δοκίμασα το sleep, δεν μου έβγαλε κάτι. Πάντως μου αρέσουν πολύ, για να δούμε τι θα παίξει και με τα update αργότερα...

  • Τα κατεβασα και εγω απο το λινκ που ειναι ποιο πανω και αναμενω την εγκατασταση κρατησε κοντα ωρα μεχρι τωρα ...παιζει ρολο λογικα και η συνδεση στο ιντερνετ... Κανενα bug ? Προέρχομαι απο 7 pro γνησια
    Ελπιζω να μην εχουν αργο μπουτ αν και καλσικα εχω ssd και i5 4590k

  • Δεν το λές αργό το boot. 10-15 δευτερόλεπτα παραπάνω κάνει ,και εγώ έχω SSD σε i7 4790 (16gb ram). Ίσως αργεί γιατί ακόμα σετάρει κάποια πράγματα σε κάθε boot (2-3 έχω μόνο κάνει ακόμα), μπορεί να γίνει πιο γρήγορο αργότερα. Κατά τα άλλα , όλα καλά. Καταπληκτικός file manager, μου αρέσει και ο email client. Απλός και βολικός. Επίσης μεταφέρθηκαν όλα τα αρχεία και οι ρυθμίσεις μου όπως ακριβώς ήταν, κανένα πρόβλημα και εκεί.

  • Κώστα αυτό που λέγανε ακόμα και στο facebook τα παιδιά από την microsoft ότι γίνετε clean install δεν γίνετε! το έκανα εγώ και δεν μου αναγνώρισε με τίποτα το κλειδί του win7! και όχι μόνο σε μένα!

  • Εγκαταστάθηκαν χωρίς πρόβλημα τα 10 στο λαπτοπ, ο browser είναι πολύ βελτιωμένος, το μόνο πρόβλημά μου είναι ότι δεν μπορώ να κατεβάσω από το store καμία εφαρμογή free. Έχει κανείς άλλος αυτό το πρόβλημα??

  • Εγώ κατέβασα το iso απ το site εκανα upgrade. ολα καλά.
    Μετά έκανα καθαρή εγκατάσταση, όλα καλά. εκτός απο 2 drivers που δεν εγκαταστάθηκαν.
    1. Ωραία μεν, πολύ "σοβαρά" δε...
    2. όχι έντελώς σταθερά, έχουν κάποια μικρά bugs
    3. Απ το store δεν κατεβάζει όλες τις εφαρμογές, κολλάει στα πιστοποιητικά...
    4. πρέπει να ψάξεις πολύ τις ρυθμίσεις γιατι έχουν ενεργά 5,6 πραγματακια που στέλνουν πληροφοριες στην microsoft
    5. Ελαχιστα πιο αργα απ τα windows 7 ειχα (ι5, 16gb ram, 256 ssd)
    6. o EDGE καλός αλλά θέλει δουλειά ακόμα.
    7. σπαστικο να μην μπορεις να αφαιρέσεις το onedrive, cortana, search, καιρό, mail, φωτογραφίες και άλλα άχρηστα (για εμένα) πραγματάκια.

    Συνολική εντύπωση 7/10

  • Προσοχη!!!λοιπον για να ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα Προσοχη!!! οταν κανετε clean install πρεπει να εχετε ειδη κλειδακι για τα windows 10 !!! αλλιως για να παρετε νεο κλειδι για τα windows 10 ειναι σε οσους εχουν αυθεντικα windows 7,8.1 ο μονος τροπος ειναι να κανετε εγκατασταση τα 10 ως update του λογισμικου που εχετε γιατι η microsoft στα 10 σας δινει νεο κλειδακι μονο οταν κανει εγκατασταση σαν update το νεο λογισμικο πανω στο παλιο !!! και μετα αν θελετε να κανετε clean install κατεβαζετε την εκδοση των windows 10 που σας εδωσε απο το site της microsoft σε ISO μορφη και κανετε ετσι καθαρο φορματ το νεο κλειδακι που σας εδοσε η microsoft θα το βρειτε με καποιο προγραματακι που κανει αυτη την δουλεια το ξαναλεω μονο οταν κανετε εγκατασταση απο των 10 απο το παλιο λογισμικο σας στο κενουριο θα παρετε νεο κλειδι

  • Εμενα εχει κολλήσει και το μονο που δείχνει ειναι μαύρη οθονη και απλός καταλαβενω οτι ειναι ενεργοποιημένο.Καμια ιδεα τι να κάνω η το παω αύριο μεθαύριο σε κανα service

  • τελικά μετά από πολύ ταλαιπωρία έκανα καθαρή εγκατάσταση χωρίς key... και μόλις συνδέθηκα με το email μου ενεργοποιήθηκαν κανονικά τα windows...!

    αρχικά μου μπλόκαρε όλο το pc... και έχασα όλα τα αρχεία μου... δεν κράτησε κανένα backup... :/

    τώρα που τα δουλεύω δεν είμαι και τόσο ευχαριστημένος.... έχουνε αρκετά "θεμετακια" και σίγουρα θέλουνε βελτίωσης ακόμα για να γίνει σταθερό σαν λειτουργικό...

  • Εδω και ενα μηνα με τα 10αρια 64bit pro, ουτε insider ουτε outsider με κλειδια και λουκετα...κανενα θεμα ολα τρεχουν τρενο..ας ειναι καλα τα torrent sites

  • γεια σας. εχω σοβαρο προβλημα με την εγκατασταση των windows 10
    διοτι. οταν πηρα τον υπολογιστη ειχε πανω τα windows 8. το κλειδι φυσικα δουλευε κανονικα
    μετα οταν εκανα την αναβαθμιση σε 8,1 παλι το κλειδι λειτουργησε κανονικα.
    παροτι με ηρθε και μηνμα για κρατηση των 10 σημερα που με ηρθε να τα βαλω.
    οταν τα εβαλα διαπιστωσα οτι τα windows δεν ενεργοποιηθηκαν διοτι οπως λεει το κλειδι δεν λειτουργει. πως γινεται αυτο και υπαρχει λυση.
    να επισημανω οτι δεν ξερω καν το κλειδι των windows ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΟ CD διοτι οταν πηρα τον υπολογιστη την εναρξη μου την εκαναν στο καταστημα και cd δεν πηρα ποτε στα χερια μου.
    τι πρεπει λοιπον να κανω

  • Γεια σας. Εχω μερικές απορροές
    1)εχω τον hp pavilion g6 με Intel i3 στα 2.3 ghz. Να την κάνω την αναβάθμιση;
    2)μου λέει πως υπάρχει προβλημα (ή να το αναβάθμισω ή να το σβήσω) με το office 10 (δεν το εχω ενεργοποιήσει-αγοράσει). Θα επηρεάσει και το office 7 το οποίο ειναι αγορασμένο και χρησιμοποιώ αποκλυστικα αυτο;
    3)επειδή είμαι λιγο άσχετος από υπολογιστές όπως φαίνεται. Εγω που εχω κανονικά w7 αγορασμένα, ολα νόμιμα, πρέπει να κάνω κάτι παραπάνω για να αναβάθμισω. Δεν φτανουν οι οδηγίες που θα μου σωθούν (κάτι βλέπω για keys και δεν καταλαβαίνω). ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ☺️☺️☺️☺️

  • Εμένα με εχει στο περίμενε ακόμα δεν είναι ακόμα η σειρά μου παιδιά ;

  • Εμένα όλα μια χαρα σημερα ανοιξε για πρώτη φορά και οταν μου εμεινε απο μπαταρία και το έβαλα να φορτίσει δεν άνοιγε δείχνει εκει το σημα τον windows 10 και εκει που παει να ανοιξει μενει στο μαύρο.Έχετε να προτείνεται κάτι?

  • Θα περιμένω πρώτον μπήκα στο μοντέλο του κατασκευαστή του laptop μου και δεν βρίσκω drivers για τα 10 και αυτό με τρομάζει.
    Θα τα βάλω όταν ακούσω κριτικές (σωστές) και δω με τα ίδια μου τα μάτια drivers για το laptop μου.
    Δεν με βιάζει κάτι

  • Αναβαθμίστηκα απο εχθές και δεν πιστεύω βασικά στα μάτια μου.
    Μηχάνημα του 2009 λάπτοπ και τρέχει ακόμα και τα παλιά μου προγράμματα πολύ καλά!
    Εύγε στη Microsoft από μένα για πρώτη φορά.

    Ps Η Κορτάνα δουλεύει μόνο με αγγλικές επιλογές συστήματος θα την δοκιμάσω με ανυπομονησία!

  • Για να σας βοηθήσω γενικά:

    1. Σε όσους κόλλησε η εγκατάσταση, μπορούν να κατεβάσουν από ένα φίλο τους το iso και να κάνουν εκ νέου καθαρή εγκατάσταση.

    2. Όσοι έχασαν αρχεία, είπαμε να κράτησετε μπακ απ, γιατί κάτι ίσως χαθεί στην πορεία.

    3. Όσοι έκαναν καθαρή εγκατάσταση χωρίς να έρθει η σειρά τους και να κατοχυρωθεί το serial για windows 10, να επιστρέψουν στα 8, 8.1 ή 7 και να περιμένουν.

    4. Το boot αργεί περισσότερο στους μη έχοντες ssd και σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμα εκκαθαριση δίσκου και ρυθμίσεις προγραμμάτων εκκίνησης.

    5. Αυτό το θέμα με την παρακολούθηση ισχύει τόσο όσο και στα android, Linux, chrome που συλλέγουν πληροφορίες με σκοπό τη στοχευμένη διαφήμιση.

    6. Όσο για τους drivers, μην ανησυχείτε, οι περισσότεροι είναι από τα windows 8 και 8.1.

    7. Η Cortana, είπαμε λειτουργεί μόνο με τη ρύθμιση γλώσσας και τοπικών ρυθμίσεων στα οποία είναι διαθέσιμη. Όσοι βιάζεστε, πείτε ότι είστε Αγγλία, ειδάλλως βάλτε Ελλάδα και περιμένετε κανένα δίμηνο να έρθει και στα Windows Phone.

    8. Ελέγξτε για ο,τι χάσατε στο Windows Old.

    Σας παρακαλώ, όσοι θέλετε να δείξετε σε φίλο σας το άρθρο με σκοπό την ενημέρωση, διαβάστε το καλά και πείτε κι εκείνοι να το διαβάσουν καλά, καθώς οι περισσότερες απορίες σας έχουν απάντηση μέσα στο άρθρο. Δεν προλαβαίνω να απαντάω ξεχωριστά κι όπως θα ήθελα σε όλους. Ευχαριστώ.

  • Παιδιά βασικά καλά φαίνονται και τα έβαλα εχθές στο Desktop μου.
    Οι drivers, chrome κ.τ.λ όλα καλά.
    Από το πρωί έχω ανοιχτό το pc και μου έκανε ένα πάγωμα σε μια φάση αλλά τίποτα μετά από εκεί.
    Η αναβάθμιση έγινε από w7 pro.
    Αν συναντήσω κάποιο πρόβλημα ή κάποιο πάγωμα θα ειδοποιήσω.
    Επίσης το σφαιράτα με τα 7άρια.

  • Την έκανα και εγώ την αναβάθμιση χτες στο λάπτοπ μου... Πραγματικά πετάνε! Τα βρίσκω ακόμα πιο όμορφα από τα 8.1, το start με τη λίστα που σου βγάζει με τις πρόσφατες εφαρμογές, τις ρυθμίσεις, καθώς και η μπάρα που μπορείς να καρφιτσώσεις όποια live tiles και εφαρμογές θέλεις είναι καταπληκτικά και σου λύνουν τα χέρια...

    Εμένα μου πήρε περίπου μια ώρα για την εγκατάσταση... Είναι λογικό στα πρώτα 2-3 μπουταρίσματα να αργεί να φορτώσει, αφού ακόμα κάνει σεταρίσματα και κατεβάζει ενημερώσεις...
    Άντε με το καλό να έρθουν και στα κινητά! :)

  • Αναφέρομαι σε όλους τους χρήστες των λειτουργικών συστημάτων Windows 7 / 8.1 για να κάνετε το update στα Windows 10 θα πρέπει : 1) Γνήσια Windows, 2) Ανοιχτό το Windows Upgrade, 3) Ο υπολογιστής σας να μπορεί να τρέξει τα Windows 10. Αφού δείτε την εφαρμογή Get Windows 10
    κάτω δεξιά κάνετε κράτηση. Αν δεν σας έρχεται η αναβάθμιση όπως συνέβη και σε εμένα λόγω κάποιων σφαλμάτων από την Microsoft π.χ επαναλήψεις , κωδικοί σφαλμάτων Error 80240020 κ.λ.π τότε αναζητήστε στο pc την διεύθυνση C:\Windows\SoftwareDistribution\Download και ψάξτε
    ένα αρχείο τύπου ESD γύρω στα 3 GB αν δεν το βρείτε τότε αφήστε τον υπολογιστή σας να το κατεβάσει ελέγχοντας το Windows Upgrade σε τακτά διαστήματα αφού δείτε ότι ο χώρος στον υπολογιστή σας έχει μειωθεί κατά 3 GB τότε ξαναψάξτε, αν το βρείτε για να το κάνετε σε μορφή iso κατεβάστε από το Internet το πρόγραμμα esd-decrypter-wimlib-6 και ακολουθήστε τις οδηγίες, αφού το μετατρέψατε το αποσυμπιέζετε και τρέχετε το αρχείο setup, τότε επιλέγετε τι θέλετε στην εγκατάσταση των Windows 10 και συνεχίζετε, όταν εγκατασταθούν τα windows θα δείτε ότι είναι ενεργοποιημένα.
    Αν και πάλι δεν το βρείτε αυτό το αρχείο τότε κατεβάστε από την διεύθυνση στο wed επιλέγοντας την γλώσσα που επιθυμείτε όσο αφορά την έκδοση τότε επιλέξτε την έκδοση που ταιριάζει με αυτήν του υπολογιστή σας π.χ Windows 8.1 to Windows 10 Home
    Windows 7 Home Premium to Windows 10 Home
    Windows 7 Pro / Ultimate to Windows 10 Pro

    https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/3ee1gx/windows_10_10240_esd_download_here/

    ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ !!!

    Εγώ από τα Windows 7 Ultimate που είχα αναβάθμισα στα Windows 10 Pro και όντως αξίζει τον κόπο η αναβάθμιση

  • αν δεν σας εχει ξεκινησει το κατεβασμα των αρχειων και η δημιουργεια του φακελου “$Windows.~BT” ισως ευθυνεται το windows update και καποιο σφαλμα.οποτε καλο θα ηταν να τρεξεται το προγραμμα της microsoft που λυνει τετοια προβληματα.

    https://download.microsoft.com/download/F/2/2/F22D5FDB-59CD-4275-8C95-1BE17BF70B21/WindowsUpdateDiagnostic.diagcab

    ειχα τετοιο προβλημα, το ελυσε και η αναβαθμηση ξεκινησε κανονικα.....

  • Ένα περίεργο, έκανα upgrade Αγγλικών Windows 8.1 και μου το γύρισε στα Ελληνικά, για εμένα δεν είναι πρόβλημα γιατί το ήθελα σαν ενδιάμεσο στάδιο αλλά ίσως είναι πρόβλημα για άλλους.

    Ίσως πήρε τις ρυθμίσεις γλώσσας οπότε θα πρότεινα να το έχετε κατά νου να αφαιρέσετε τα Ελληνικά από το Keyboard και το Regional Settings. Δεν είναι δοκιμασμένο αυτό αλλά ίσως πιάσει.

  • @tech george, 1000 ευχαριστώ φίλος, με έσωσες :D
    προσπαθούσα από χθες να καταλάβω τι έφταιγε και δεν ξεκινούσε να κατεβαίνει και χάρη στο προγραμματάκι μου επιδιόρθωσε μερικά σφάλματα

  • Λοιπόν, για όσους έχουν προβλήματα με την εγκατάσταση των windows 10. Πάτε, http://www.distrowatch.com, επιλέξτε μια διανομή linux και καλώς ήρθατε σε έναν άλλο κόσμο.... :)

  • Μου βγάζει στα Windows update αποτυχία!
    Πάει να κατεβάσει και κάτι άλλους drivers και πάλι αποτυχία στην εγκατάσταση!!
    Καμία ιδέα κάνεις ?

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Δημήτρης Μηλόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.