Software

Windows 10: Διέρρευσε το νέο Start menu χωρίς live tiles

Η Microsoft διέθεσε κατά λάθος στους insiders μία έκδοση των Windows 10 που ήταν μόνο για τα μάτια του προσωπικού. Το build που έγινε leak ήταν το Windows 10 build 18947, το οποίο προοριζόταν για εσωτερική ανάπτυξη και προερχόταν από τον τμήμα canary της εταιρείας.

Η συγκεκριμένη έκδοση διέρρευσε μόνο τους Windows Insiders που χρησιμοποιούν 32-bit, κάτι που πλέον είναι είδος υπό εξαφάνιση. Όπως και να έχει, το leak μας αποκαλύπτει ότι το Start menu θα αποκτήσει νέα μορφή, με τα live tiles να εξαφανίζονται και τη θέση τους να παίρνει ένα πιο παραδοσιακό πλέγμα εφαρμογών.

Παλαιότερες φήμες ανέφεραν ότι η Microsoft δεν θα προσέφερε υποστήριξη live tiles στα Windows Lite, ενώ αργότερα αρκετοί υποστήριζαν ότι θα σταματήσει γενικά την υποστήριξη τους.

Αν και ο νέος σχεδιασμός είναι ξεκάθαρα υπό ανάπτυξη, γι’ αυτό και μοιάζει ατελής, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν περιλαμβάνει τα live tiles. Ωστόσο, θα μπορούσε κάλλιστα να αφορά τα Windows Lite και να μην κυκλοφορήσει ποτέ για desktop εκδόσεις.

Επιπλέον, στο νέο build μπορούμε να δούμε την αναζήτηση GIF, η οποία κατά πάσα πιθανότητα είναι ενσωματωμένη στον emoji picker που έχουν ήδη τα Windows 10.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι καθώς γράφουμε αυτές τις γραμμές η επικεφαλής των Windows Insider της Microsoft δήλωσε πως η εταιρεία ελέγχει το σφάλμα, χωρίς να γνωρίζουμε κάτι παραπάνω.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 25 Ιουλίου 2019 13:35

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.