Lite OS: Το νέο ελαφρύ λειτουργικό σύστημα της Microsoft

Microsoft Lite OS, Lite OS: Το νέο ελαφρύ λειτουργικό σύστημα της Microsoft

Η Microsoft ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα νέο λειτουργικό σύστημα, το Lite OS, που θα μπορεί να τρέχει καλύτερα σε φθηνούς υπολογιστές που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των Windows 10. Αυτή φαίνεται πως θα είναι και η απάντηση της Microsoft στην Google, η οποία με το λειτουργικό της σύστημα, το Chrome OS, έχει κατακτήσει την αγορά των φθηνών υπολογιστών.

Το νέο αυτό λειτουργικό σύστημα της Microsoft δεν θα μοιάζει με την προηγούμενη απόπειρα της εταιρίας να δημιουργήσει μία ελαφριά έκδοση των Windows, τα Windows 10 ‘S’. Αντίθετα, το Lite OS θα μπορεί να τρέξει μόνο UWP (Universal Windows Platform) εφαρμογές, δηλαδή εφαρμογές που μπορούμε να κατεβάσουμε από το Windows Store, και Progressive Web Apps, εφαρμογές που τρέχουν συνήθως μέσω Διαδικτύου στον browser.

Ίσως η Microsoft αργότερα καταφέρει να υποστηρίζει το λειτουργικό αυτό προγράμματα 32bit που τρέχουμε σήμερα στους υπολογιστές μας, πράγμα που θα βοηθούσε τους χρήστες των Windows που έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν τέτοιες εφαρμογές. Οι αναφορές, επίσης, μιλούν για υποστήριξη ARM και x86 πλατφόρμων αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα αν οι συσκευές που θα κυκλοφορήσουν με το συγκεκριμένο λειτουργικό θα μπορούν να υποστηρίξουν ταυτόχρονα και τις δυο.

Το Lite OS εστιάζει στην ευκολία χρήσης, την καλύτερη δυνατή απόδοση και στις χαμηλές απαιτήσεις συντήρησης του και θα δούμε στο μέλλον αν θα πετύχει τους στόχους αυτούς.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιωρς

Windows Store, το ανέκδοτο της δεκαετίας!

Nickolas

Το πιο όμορφο και πιο ελαφρύ λειτουργικό να είναι, χωρίς εφαρμογές θα αποτύχει και αυτό. Αν και οι UWP εφαρμογές είναι πολύ καλή ιδέα από εποχές windows mobile 10, δυστυχώς δεν έχουν προχωρήσει και πολύ και ούτε πρόκειται έτσι όπως το κόβω.

Mourouzis2005

Τωρα πώς να εμπιστευτεις μια εταιρεια που εχει βγαλει 3 OS Windows 10S, Windows RT, Windows Phone και τα εχει παρατησει? Γιατι να “επενδυσω” εγω ή οποιοδηποτε σχολειο, εταιρεια σε web based λογισμικο που μπορει να το θαψει μετα?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.