Windows 10: Διαθέσιμα και δωρεάν στις 29 Ιουλίου

Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα ότι η επίσημη διαθεσιμότητα των επερχόμενων Windows 10 θα ξεκινήσει στις 29 Ιουλίου, δηλαδή σε κάτι λιγότερο από 2 μήνες. Τα Windows 10 θα φέρουν universal apps, Cortana, Microsoft Edge browser που αντικαθιστά Internet Explorer, Office 2016, ενσωματωμένο Xbox Live app και νέα multimedia apps, μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, τα ανανεωμένα Windows 10 θα έχουν καλύτερο Windows Store, Windows Hello login, continuum feature για αλλάζετε μεταξύ tablet και PC interfaces στα convertibles.

Τα Windows 10 όπως είπαμε θα έρθουν 29 Ιουλίου και θα είναι δωρεάν για όσους έχουν συσκευές με Windows 7 και Windows 8.1. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν και αυτοί που θα θέλουν να αγοράσουν τα αντίγραφα. Η Microsoft μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει επίσημες τιμές για τις διαφορετικές εκδόσεις, αλλά διέρρευσαν από online κατάστημα.

Το Newegg δημοσίευσε τις τιμές, στη συνέχεια τις αφαίρεσε, αλλά υπάρχουν τα screenshots που δείχνουν ότι τα Windows 10 Home κοστίζουν 109 δολάρια και τα Windows 10 Professional 149 δολάρια.

Πηγή:1,2,3

Επεξεργάστηκε την 1 Ιουνίου 2015 12:44

Σχόλια

  • Ρε παιδιά μια απορία για όποιον μπορεί να με βοηθήσει... Όταν εβαλα στο pc μου την technical preview των 10 (τώρα έχω τα 7) ο υπολογιστής δούλευε κανονικά αλλά δεν είχα καθόλου ήχο... Και δεν ήξερα πως να το φτιάξω και γύρισα στα 7. Αυτό το πρόβλημα θα το έχω και στην επίσημη έκδοση; Ο υπολογιστής είναι turbo-x αν έχει σημασία. Σορι για την ψιλοάσχετη απορία

  • εκανα κρατηση για να τα κατεβασω οταν κυκλοφορησουν ..αλλα υπαρχει ενα προβλημα εκει που λεει "ελεγξτε τον υπολογιστη σας " μυ βγαζει "τα windows 10 θα λειτουργουν σε αυτον τν υπολογιστη" αλλα στις συσκευες μυ λεει "αυτες οι συσκευες δεν ειναι πληρως συμβατες με τα windows 10" broadcom virtual wireless adapter θα αντιμετωπισετε προβλημα με το δικτυο σας..ειναι κατι πυ θα διορθωθει αυτοματα?το εμφανιζει κ σε αλλους?τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση?

  • κάποια ρύθμιση θα ήταν .... η εγκατάσταση του driver για τον ήχο ... το παλεψες καθόλου ; κάτσε να βγουν πρώτα... μην αγχώνεσαι...

  • Στο ίντερνετ που έψαξα δεν βρήκα πουθενά drivers για την κάρτα ήχου μου. Άλλωστε δεν ξέρω καν την ονομασία της. Τους drivers που δοκίμασα απο κάτι cd του πλαισίου δεν φαίνεται να λειτουργούσαν. Λέτε καλύτερα να το πάω στο πλαίσιο;

  • στα γνωστά ... άγνωστα site υπάρχουν κάνα δυο προγράμματα (είναι αρκετά gb) που περιέχουν σχεδόν οτιδήποτε από drivers (από xp μέχρι τα 10) με δυο τρία κλικ αναλύει τι drivers λείπουν από το pc και τα κάνει εγκατάσταση ! (αυτό για τους άπειρους)

  • H βασική μου ερωτηση ειναι... Τελικα θα ειναι δωρεαν για οσους εχουμε 8.1 για ενα χρονο ή γενικα;;;;

  • Η ειδοποιηση που μας εχει ερθει , τι ειναι ;;; πρεπει να κανουμε κατι ;;

  • @ilias
    ψάξε για να πρόγραμμα που λέγεται Aida (με αυτά μπορείς να δεις τι τσιπακι ήχου έχεις ...)

  • Δηλαδη τι διαφορα εχει η εκδοση Home με την Professional ? Τι δεν προσφερεται στην Home ?

  • Η ειδοποιηση οπως το καταλαβαινω ειναι κατι σαν γκαλοπ για να ξερουν ποσοι σκοπευουν να αναβαθμισουν απ'την πρωτη μερα και για να μας ενημερωσουν σε οποιους ασχετους οτι βγαινουν καινουρια windows. Ολοι οσοι εχουν 8.1 - 8 - 7 θα αναβαθμισουν δωρεαν σε 10

  • Για τους χρηστες λαπτοπ προ εποχης Windows 8 (που ηρθαν με Windows 7 ή Windows Vista) απο τα Windows 8.1 και μετα υπηρχε συχνα προβλημα ασυμβατοτητας με τις καρτες ασυρματου δικτυου (wifi). Ελπιζω να το εχουν δει εκει στη Microsoft γιατι τσαμπα δωραν αναβαθμιση θα τους δωσουν.

  • Καλησπέρα σας,

    Την είδα την ειδοποίηση αλλά εμένα η απορία μου είναι άλλη. οκ, κάνουμε "κράτηση" για τα νέα windows. Θα μας δώσουν όμως την δυνατότητα κατεβάζοντας το αρχείο να το περάσουμε και σε κανένα cd;

    Γιατί άντε κάνεις αναβάθμιση, αν θες να κάνεις φορμάτ όμως τι γίνεται τότε;

  • @ilias
    Μπορείς να αλλάξεις τη συμβατότητα τους κάνοντας δεξί κλικ και ιδιότητες. Αλλα "ίσως" υπαρξουν κάποια σφάλματα. Δοκίμασε να το κανεις και αν δεν παρουσιάσει τότε ο ήχος θα λειτουργεί νορμαλ

  • Που παω για να κανω κρατηση? Windows 7 ultimate 64 bit εχω σε τερας pc gtx 970 g1 gaming core i5 2500k 3,3 ghz 12 gb ddr 3 1600 mhz

  • @Μιχάλης Το αρχειο που θα σου δωσει να κατεβασεις ειναι ενα ISO αρχειο που μετα το κανεις οτι θες, burned σε cd, boot απο usb η απλα mount

  • @peristeri

    Σε ευχαριστώ. Ήμουν σίγουρος για αυτό αλλά καλύτερα να ρωτήσω παρά να βρεθώ προ εκπλήξεως!!! ;)

  • Μια απορία, έχω γνήσια Windows 8.1 και εντάξει μέσα στο ένα χρόνο κάνω τσάμπα την αναβάθμιση σε 10 τι γίνεται όμως μετά από τον έναν χρόνο εάν κάνω format?

  • Έκανα κράτηση και εγώ για τα Windows 10.Για να δω πως είναι,κατέβασα και το technical preview και το έβαλα σε μια virtual machine.Πολύ όμορφα και γρήγορα τα 10 άλλα έχω ένα βασικό παράπονο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ '@'.Απίστευτο και όμως αληθινό! Πιστεύω πως με ένα μελλοντικό update θα διορθωθεί.

  • Ερώτηση προς όποιον γνωρίζει:
    Μπoρώ να μεταφέρω την άδεια των Windows 8 πχ από ένα windows tablet των 80 δολαρίων σε pc, ώστε να γίνει αργότερα η δωρεάν αναβάθμιση?

  • Μια ερωτηση εχω ρε παιδια...Εγω εχω τα windows 8.1 pro οταν γινει η αναβαθμιση θα παρω τα απλα windows 10 η τα pro?Η θα παρω τα κανονικα windows και οταν βγουν pro 8α γινει αυτοματα?

  • βασικά μπερδεύτηκα λίγο με το win10.μήπως ξέρεις κάνεις άμα θα έρθει σαν ενημέρωση πάνω από το windows που είναι ήδη μέσα η θα γίνει κανονικά download με κωδικό να μπορέσουμε να το κάψουμε σε cd,usb να το έχουμε σε περίπτωση format η αλλαγή pc.

  • Παιδιά όσοι δεν το έχουν καταλάβει, δεν θα είναι για πάντα free, μόνο τον πρώτο χρόνο σαν αναβάθμιση από τα προηγούμενα. Μετά τον πρώτο χρόνο θα είναι ετήσια χρέωση αλα on demand κάτι σαν το office 365. Καθαρή εγκατάσταση με iso θα υπάρχει αλλά θα χρειάζεται κλειδί και μέχρι στιγμής μόνο μέσω αγοράς μιάς έκδοσης home ή pro ξέρουμε (η free αναβάθμιση κατά πάσα πιθανότητα θα ζητάει εγγραφή με microsoft account για να κάνει register τα windows οπότε δεν θα δίνεται κλειδί).

  • δεν ξερω ρε παιδες αλλα εμενα με ξενερωνουν με αυτο το στιλ τατσ και γενικα ετσι οπως ειναι το περιβαλον που πολυ δισλητουργικο ειναι παρα ευχριστο θα συνεχισω να εχω τα 7 που πανε σφαιρα και μετα ιδωμεν!!!

  • Παιδια εχω ενα προβλημα με λαπτοπ που τρεχει Windows 7.Τελος πάντων καθως βλεπω ταινια ή καποιο βιντεάκι στο youtube ο ηχος σταματάει ενω η φωνη ειναι στο full.Αυτο το επαθα και στο αλλο μου λαπτοπ που ετρεχε 8.1 αλλα διορθώθηκε απο μονο του.Τη να κανω ξερει καποιος πως φτιάχνεται η παω για service.help

  • @vassilis
    Τα Windows 7,8.x Home θα αναβαθμιστούν σε Windows 10 Home, τα Windows 7 Pro/Ultimate, 8.x Pro θα αναβαθμιστούν σε Windows 10 Pro. Δηλαδή εσύ θα πάρεις τα Pro.

  • @GeorgeD

    Εισαι σιγουρος φιλε; Τελευταια φορα που διαβασα κατι σχετικο απο πλευρας Microsoft ελεγαν οτι τα Win10 θα τα εχεις για παντα δωρεαν εφοσον εχεις κανει το update μεσα σε 1 χρονο απο την κυκλοφορια. Αν κυκλοφορησουν 29 Ιουλιου 2015, εχεις περιθωριο εως 29 Ιουλιου 2016. Απο 30 Ιουλιου 2016 κι επειτα, πρεπει να πληρωσεις για να το αποκτησεις. Ετσι το αντιληφθηκα εγω τουλαχιστον.

  • @GeorgeD είμαι 99,9% σίγουρος ότι η αναβάθμιση θα είναι δωρεάν για τους χρηστες των windows 7 και 8.1 (για τους χρηστες που εχουν windows 8 είναι άγνωστο ακόμα, καλό θα ήταν να αναβαθμίσουν τώρα σε windows 8.1), οι οποίοι θα έχουν ένα χρόνο για αναβαθμίσουν δωρεάν, καθώς μετά αν θα θέλουν να πάρουν την αναβάθμιση θα πρέπει να πληρώσουν, δηλαδή όσοι αναβαθμίσουν το πρώτο χρόνο θα τα εχούν για πάντα δωρεάν...

    Το είχε δηλώσει ξεκάθαρα η microsoft από το χειμώνα... απλώς πολλοί από την φράση "windows 10 will be free for the first year" μπερδεύτηκαν. Όσοι είχαν δει την παρουσίαση όταν το ανακοινώσανε θα στο επιβεβαιώσουνε... άλωστε όπως λέει στην δεύτερη εικόνα του άθρου είναι δωρεαν αναβάθμιση για την πλήρη έκδοση και όχι για κάποια δοκιμαστική!!!

    Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο, φιλικά πάντα...

  • Για τον φίλο που με είπε fanboy: ειναι όπως το δει κανείς. Όταν καποιος δουλεύει με τα Windows απο το 1999 μέχρι σήμερα και κανει τη δουλειά του μια χαρα, θεωρείται fanboy? Αν ναι είμαι. Έχω δουλέψει με κάθε έκδοση Windows απο τα 98 και έπειτα, για τουλάχιστον ενα χρόνο την κάθε μια. Τα Me και Vista δεν μου άρεσαν, αν και ποτέ δεν μου προξένησαν προβλήματα. Τα 8/8.1 τα έχω, αλλα οχι για παραγωγικό PC. Προς το παρόν χρησιμοποιω τα 7 για βασικό σύστημα και δεν έχω κανει format απο το Μάρτιο του 2010, καθώς το πέντε ετών Vaio που έχω δουλεύει ακομα όπως την πρώτη μερα.

    Αν τα 10 βγουν όπως πρέπει, θα μιλάμε για τα νεα 7/XP. Επομένως, ναι, χαίρομαι που θα τα πάρω free! Αν διαβάσετε προσεκτικά τι λεει στην ειδοποίηση που μας έβγαλε σήμερα στο PC, ξεκαθαρίζει οτι θα ειναι free, αρκεί να γίνουν download στον πρώτο χρόνο.

  • ναι ομως παιδια στις πειρατικες εκδοσεις θα βγαζει ενα υδατογραφημα εχει πει η microsoft

  • O φίλος GeorgeD ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ.

    https://www.athinorama.gr/digital/hardware/article.aspx?id=2506818

    Σύμφωνα με επίσημη δήλωση της ίδιας της αμερικανικής εταιρείας την επόμενη ημέρα, άλλωστε, οι καταναλωτές μπορούν να περιμένουν ακριβώς αυτό: "Δεν θα σχολιάσουμε τίποτε όσον αφορά τα σχέδιά μας όσον αφορά στην ονομασία και την τοποθέτηση στην αγορά μελλοντικών προϊόντων, όμως τα Windows 10 θα παραμείνουν ενημερωμένα και θα στηρίζουν μία ευρεία γκάμα συσκευών για πολύ καιρό. Τα Windows λαμβάνουν πλέον τη μορφή υπηρεσίας και η διαρκής τους αναβάθμιση θ' αυξάνει την αξία τους στα μάτια τόσο των καταναλωτών όσο και των εταιρικών πελατών μας"

    Η φράση κλειδί είναι ..... "Τα Windows λαμβάνουν πλέον τη μορφή υπηρεσίας".

    Τουτέστιν.... θα είναι δωρεάν η αναβάθμιση για όσους έχουν 7, 8, 8.1, αλλά να περιμένουν χρέωση ετήσια (ίσως μετά τον πρώτο χρόνο) για να συνεχίζουν να τα χρησιμοποιούν.

    Μόνο έτσι, εξάλλου, θα βγάλει τα χρήματά της η MS... διαφορετικά δεν υπάρχει λογική για την ΔΩΡΕΑΝ αναβάθμιση ακόμη και στα copies (με προϋποθέσεις εκεί), ουτέ φιλανθρωπικό σωματείο είναι ούτε της περισσεύει παντεσπάνι να το μοιράζει δωρεάν σε εκατομμύρια χρήστες.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ, το τρισκατάρατο FREEMIUM μοντέλο χτυπά κι εδώ όπως σε πολλά άλλα σημερινά προγράμματα (σχεδόν όλα πλέον πουλάνε άδεια... ανά έτος χρήσης.... πάει η εφάπαξ πληρωμή, πέθανε).

  • Παιδιά εμένα μου ήρθε ειδοποίηση να τα κατεβάσω πως γίνετε;; Τη κάνω σε lap top μου ήρθε

  • @nick2010 Δηλαδή κάτσε για να καταλάβω, το 99,9% των μεγάλων site είτε λέει ότι θα είναι δωρεάν για πάντα είτε ότι "δεν ξέρουν ακόμα", αλλά το "athinorama" είναι τελικά πιο έξυπνο.
    Επίσης μέσα στο άρθρο αναφέρει ότι θα υπάρξουν Windows 11 ενώ η Microsoft έχει ανακοινώσει ότι τα 10 είναι η "τελευταία" έκδοση (τα update θα είναι σε μορφή 10.1-2-3 κτλ).

    Διάβασε αν θέλεις το παρακάτω και δες τι εννοούν με το "Τα Windows λαμβάνουν πλέον τη μορφή υπηρεσίας" :

    https://www.techradar.com/news/software/operating-systems/microsoft-confirms-there-will-be-no-windows-11-1293309

    Επίσης λεφτά η MS βγάζει από το Store, το Office, το Onedrive κτλ κτλ. Ουσιαστικά η Microsoft θέλει να βάλεις το λειτουργικό της ώστε να σε "κλειδώσει" στο οικοσύστημά της. Αν αναλογιστείς ότι οι περισσότερες εταιρείες έχουν XP τότε καταλαβαίνεις ότι έχει χρήματα και από εκεί.

    Τέλος, ας δεχτώ υποθετικά, ότι αυτό είναι 100% σίγουρο ότι θα συμβεί (συνδρομή στα Windows), τι με εμποδίζει νομίζεις να πω "Δε μας ***** ρε Microsoft? Ξαναβάζω τα Windows XP-Vista-7-8 πειρατικά."
    Όλος ο κόσμος δεν έχει καταλάβει τι γίνεται, εκτός από δύο άτομα....

  • Για όσους δεν θα μπορούν να έχουν την "δωρεάν" αναβάθμιση , οι τιμές για standalone Win 10 είναι 119$ για την home έκδοση και 199$ για την prο. Για όσους επίσης που για κάποιο περίεργο λόγο θα θελήσουν να αναβαθμίσουν από (δωρεάν) home σε pro version, είναι 99$.

  • ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΡΑΤΗΣΗ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΨΩ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ.ΜΕ ΠΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΦΥΓΕΙ?

  • Παιδια οχι παλι.. για 10000 φορα λεμε.. "Ναι. τα Windows 10 είναι μια δωρεάν αναβάθμιση για κατάλληλες συσκευές με Windows 7 SP1, Windows 8.1 Update και Windows Phone 8.1. Αυτή η δωρεάν αναβάθμιση προσφέρεται για ένα χρόνο αφότου γίνουν διαθέσιμα τα Windows 10. Μετά την αναβάθμισή σας, τα Windows 10 είναι δικά σας."
    πηγη https://www.microsoft.com/el-gr/windows/windows-10-faq

  • Εγω δεν θελω να κανω κρατηση με πιο τροπο θα φυγει η ειδοποιησ που μου ηρθε?πως τη διαγραφω?

  • Επειδη πολλοι γραφουν ανακριβειες...αυτο που ισχυει ειναι το ακολουθο....

    Η Microsoft το είχε πει ξεκάθαρα... Όσοι αναβαθμίσουν μέσα στον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας τους θα τα έχουν δωρεάν για ΠΑΝΤΑ και θα πάρουν ΟΛΑ τα επόμενα updates.

  • Τα Windows 10 θα είναι το τελευταίο λειτουργικό της Microsoft που θα κυκλοφορήσει με το παλαιό μοντέλο των versions.

    Από εδώ και πέρα, τα updates και τα upgrades θα είναι ΔΩΡΕΑΝ για πάντα για συγκεκριμένο μηχάνημα.

    Μην τα μπλέκετε και παρασύρετε και τους υπόλοιπους, όσοι λέτε υποθετικά πράγματα χωρίς καμία βάση (τάχα συνδρομητικά μοντέλα κλπ).

    Όχι μόνο ΔΩΡΕΑΝ θα τα κρατήσετε μετά τον πρώτο χρόνο, αλλά και ΔΩΡΕΑΝ θα συνεχίσετε να λαμβάνετε υποστήριξη και επιπλέον πια ΔΩΡΕΑΝ αναβαθμίσεις στο μέλλον!
    ΔΩΡΕΑΝ , ΔΩΡΕΑΝ , ΔΩΡΕΑΝ !!!
    Πόσο πιο απλά;...

    https://www.zdnet.com/article/piecing-together-the-windows-as-a-service-puzzle-for-windows-10/

  • Καλά 100% σίγουρος δεν μπορεί να είναι κανένας, τι τους εμποδίζει να δώσουν δωρεάν την αναβάθμιση σε Windows 10 και μετά από ένα χρόνο να βγάλουν άλλη έκδοση πχ 10.1 και να ζητήσουν λεφτά για να τη λάβεις. Ότι και να ισχύει για το μέλλον, καλό είναι που δίνει την αναβάθμιση δωρεάν έτσι το adoption rate θα είναι πολύ πιο γρήγορο (αυτό φαντάζομαι θέλει να επιτύχει). Όσο για το άρθρο του αθήνοράματος, σωστό είναι προς εκεί βαδίζουμε, όλα στο μέλλον να είναι software-as-a-service (SAS).

  • Αντί να διαβάζετε και να πανικοβάλλετε τους εαυτούς σας και τους υπόλοιπους με τις κοτσάνες που ειδατε στο ...Αθηνόραμα (ήμαρτον δηλαδή),
    κάντε μια χάρη και ρίξτε μια ματιά στο άρθρο της Mary Jo Foley που αποσαφηνίζει ποιά είναι η μορφή των υπηρεσιών της MS στα Windows. Καμία σχέση με αυτά που λέτε ορισμένοι.

    Το μέλλον είναι τζάμπα για τους χρήστες Windows, ακόμα πιο τζάμπα από χθες και πια νόμιμα.

    Τζάμπα updates, τζάμπα upgrades, για πάντα μέχρι να χαλάσει ο υπολογιστής...

  • @GeorgeD

    Φιλε, αν το κανει αυτο η MS οχι μονο λεφτα δε θα βγαλει, αλλα τα Win10 θα καταληξουν ως το χειροτερο(απο πλευρας διανομης) λειτουργικο στην ιστορια της. Ακομη και για τα updates να το δεχτουμε π.χ. Win 10.1. Ακομη κι αν αυτο το update ειναι τοσο αναγκαιο (πχ. διορθωνει καποιο major bug), καποιος που δε θελει ντε και καλα να πληρωσει, εχει δυο νομιμους δρομους να διαλεξει, ειτε θα μεινει στα Win 10 ως εχουν, ειτε θα γυρισει σε παλαιοτερο ή ακομη και σε τελειως αλλο λειτουργικο πλην Windows. Σε καθε περιπτωση η Microsoft βγαινει χαμενη.

  • αν δεν κανεις κρατηση δεν γινεται ληψη πρεπει οποσδποτε να κανεις κρατηση

  • Για όσους θέλουν να βγάλουν την ειδοποίηση/κράτηση, πηγαίντε στα Windows Update > See Installed Updates > και αφαιρέστε το KB3035583

    Πηγή: https://www.windowscentral.com/how-remove-get-windows-10-app-pc

    @bill Ναι, όταν έρθει η ώρα θα τα κατεβάσει και θα μπορείς να κάνεις εγκατάσταση. Αφού όμως είναι σπασμένα, τότε και τα 10άρια θα είναι σπασμένα και θα σου εμφανίζουν ένα υδατογράφημα. Για να τα crack-άρεις θα πρέπει να περιμένεις να βγουν cracks (αν δεν έχουν βγει ήδη μιας και δε το έχω κοιτάξει). Πάντως όσοι θέλουν παιχνίδια καλό είναι να πάνε στα W10 για το DX12 μιας και θα είναι μόνο για αυτά. (αν δε το αλλάξουν στο μέλλον)

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.