Windows 10X: Θα κυκλοφορήσει και για laptops σύμφωνα με πρόσφατο leak

windows 10x, Windows 10X: Θα κυκλοφορήσει και για laptops σύμφωνα με πρόσφατο leak

Τα Windows 10X τα είδαμε πρόσφατα στο Surface Event της Microsoft και θα είναι σχεδιασμένα για dual-screen συσκευές. Όμως σύμφωνα με διαρροή εγγράφων τα οποία προορίζονταν για εσωτερική ενημέρωση, αποκαλύπτονται οι πρώτες λεπτομέρειες για τη νέα εμπειρία χρήσης που θα προσφέρουν και πως θα γίνουν διαθέσιμα και για φορητούς υπολογιστές.

Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, το νέο Start menu των Windows 10X θα ονομάζεται “Launcher”, κάτι το οποίο μας θυμίζει τη γλώσσα που χρησιμοποιείται στις Android συσκευές. Ο νέος launcher θα διαθέτει μπάρα αναζήτησης η οποία προχωρά σε αναζήτηση τόσο τοπικά, εντός της συσκευής, αλλά και στο OneDrive. Κάτω από τη μπάρα υπάρχει το grid με τις εγκατεστημένες εφαρμογές και τις ιστοσελίδες, οι οποίες θα εμφανίζονται μαζί, είτε είναι εγκατεστημένες τοπικά είτε στο cloud, δίνοντας στο χρήστη μια ομαλή εμπειρία χρήσης χωρίς να τον μπερδεύει.

Επιπλέον, θα υπάρχει ένα νέο Action Center και νέος σχεδιασμός Quick Actions, το οποίο θα περιλαμβάνει αρκετά στοιχεία αναφορικά με το σύστημα. Στον οπτικό τομέα, οι ειδοποιήσεις θα εμφανίζονται ξεχωριστά από την περιοχή Quick Actions παρά το γεγονός ότι θα υπάρχει πρόσβαση σε αυτές από το ίδιο σημείο της taskbar, η οποία θα μπορεί να τροποποιηθεί και να τοποθετηθεί στο κέντρο της οθόνης ή στην αριστερή πλευρά της, όπως γίνεται στα Windows 10.

windows 10x, Windows 10X: Θα κυκλοφορήσει και για laptops σύμφωνα με πρόσφατο leak

Όσο αφορά τις εφαρμογές που θα βρίσκονται εγκατεστημένες by default μέσα στα Windows 10X, αυτές περιλαμβάνουν τα Microsoft Edge, MailCalendar, Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Microsoft To Do, Microsoft Whiteboard, Microsoft Teams, Photos, Microsoft Store, UWP File Explorer, Spotify, Netflix, Camera, Solitaire, Calculator, Alarms & Clock, Movies & TV, Sticky Notes, Weather, Paint, Notepad, Snip & Sketch, Voice Recorder, Groove Music, People, Feedback Hub, Media Plans και Messaging.

Η συγκεκριμένη λίστα ενδεχομένως να μην είναι και η τελική μιας και εφαρμογές όπως η Your Phone και Skype, απουσιάζουν, τουλάχιστον προς το παρόν. Επισημαίνεται ακόμα πως οι εφαρμογές του Microsoft Office έρχονται προεγκατεστημένες και διαμορφωμένες για τα Windows 10X αλλά θα υπάρχει η δυνατότητα για τους χρήστες να κατεβάσουν τις Win32 εκδόσεις του Office αν χρειαστεί.

Αλλαγές θα υπάρχουν στον File Explorer αλλά και στο περιβάλλον χρήσης της οθόνης του login, ενώ συνολικά, η διαρροή αυτών των εγράφων δίνει μια πρώτη ιδέα του πως σκοπεύει η Microsoft να τοποθετηθεί με τα Windows 10X όταν θα ξεκινήσει τη διάθεσή τους, η οποία αρχικά θα γίνει στις dual-screen συσκευές, με τις εκδόσεις για φορητούς υπολογιστές να ακολουθούν.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Microsoft

Τα αφεντικά πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι κάνουν λιγότερα από το σπίτι

Μια νέα έρευνα από τη Microsoft δείχνει ότι τα αφεντικά και οι εργαζόμενοι διαφωνούν ουσιαστικά σχετικά με την παραγωγικότητα όταν εργάζονται από το σπίτι.

Games featured Microsoft Xbox

Xbox Game Pass: Η Microsoft ξεκινά τη δοκιμή ενός οικογενειακού πακέτου

H Microsoft ξεκινά τις δοκιμές ενός οικογενειακού προγράμματος Xbox Game Pass που θα επιτρέπει στους συνδρομητές να μοιράζονται τα οφέλη τους με άλλα άτομα.

Software featured Microsoft

Microsoft Defender: Online και local προστασία σε όλες τις πλατφόρμες

Η Microsoft κυκλοφόρησε την εφαρμογή Microsoft Defender και για τις τέσσερις μεγάλες πλατφόρμες, ως μέρος της υπηρεσίας Microsoft 365.

Software featured Microsoft

Διέρρευσε το νέο email client “One Outlook” της Microsoft

Ορισμένοι χρήστες μπόρεσαν να κατεβάσουν τη νέα εφαρμογή, η οποία φαίνεται ότι τώρα λειτουργεί μόνο για λογαριασμούς εργασίας και εκπαίδευσης.