Software

Windows 7: Σήμερα διακόπτεται επίσημα η υποστήριξη τους

Σήμερα 14 Ιανουαρίου 2020, είναι η ημέρα όπου τα Windows 7 ολοκληρώνουν τον κύκλο ζωής τους. Από εδώ και πέρα, η συγκεκριμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft σταματά να υποστηρίζεται από τον τεχνολογικό κολοσσό.

Τι σημαίνει το ότι σταματά η υποστήριξη του λειτουργικού

Από τη στιγμή που η Microsoft διακόπτει την ανάπτυξη και κυκλοφορία ενημερώσεων για τα Windows 7, το λειτουργικό σύστημα με τον χρόνο θα είναι λιγότερο συμβατό με hardware και software.

Επιπλέον, όσο περνάει ο καιρός η συγκεκριμένη έκδοση των Windows δεν θα είναι ασφαλής προς χρήση, διότι θα παρουσιάζει σημαντικά κενά ασφαλείας, τα οποία κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί για να τα λύσει.

Η Microsoft προτείνει την άμεση αναβάθμιση όλων των συστημάτων που χρησιμοποιούν τα Win 7 στην πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού της, τα Windows 10. Επίσης, η εταιρεία δημιούργησε μία σελίδα στην οποία απαντά αναλυτικά σε όλα τα βασικά ερωτήματα γύρω από τη διακοπή υποστήριξης των Windows7.

Τι μπορούν να κάνουν οι χρήστες

Παρά το γεγονός ότι η Microsoft ισχυρίζεται πως έχει “τερματίσει” το πρόγραμμα της δωρεάν αναβάθμισης των Win 7 στα Windows 10, φαίνεται ότι η μέθοδος λειτουργεί ακόμη.

Η σελίδα της δωρεάν αναβάθμισης είναι ακόμη διαθέσιμη και πλήρως λειτουργική. Όσοι διαθέτουν ένα κλειδί των Win 7 μπορούν να τα αναβαθμίσουν στα Windows 10 και να πραγματοποιήσουν κανονικά ενεργοποίηση με το κλειδί που κατέχουν.

Επεξεργάστηκε την 14 Ιανουαρίου 2020 18:15

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.