YouTube: Επίσημη εφαρμογή εμφανίζεται στο Microsoft Store

, YouTube: Επίσημη εφαρμογή εμφανίζεται στο Microsoft Store

Φαίνεται πως μετά από τόσα χρόνια, η Google είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει μία επίσημη εφαρμογή YouTube στο Microsoft Store. Την ανακάλυψη έκανε ο @Alumia_Italia, ο οποίος βρήκε στο Microsoft Store την εφαρμογή, η οποία δεν έχει γίνει διαθέσιμη ακόμα. Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι πρόκειται για UWP εφαρμογή και όχι για μεταφορά της εφαρμογής του Xbox, αλλά ούτε Progressive Web App.

Το περίεργο είναι ότι η εφαρμογή είναι λιγότερα από 44MB, κάτι που ίσως σημαίνει ότι πρόκειται απλά για host εφαρμογή της ιστοσελίδας του YouTube. Προς το παρόν δε μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς ισχύει, καθώς η εφαρμογή δεν εμφανίζεται στο Microsoft Store ακόμα. Τέλος, φαίνεται να είναι neutral έκδοση, δηλαδή υποστηρίζει και συσκευές Windows 10 ARM, κάτι που μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του νέου Surface Pro X ίσως χαροποιήσει τους μελλοντικούς αγοραστές.

Να θυμίσουμε πως εδώ και χρόνια η Google προσπαθούσε να σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια έκανε η Microsoft στο να φέρει το YouTube στις πλατφόρμες της. Η αρχή έγινε όταν στις ημέρες των Windows Phone 8 η Google είχε αρνηθεί να κυκλοφορήσει μία έκδοση του YouTube για την πλατφόρμα, ενώ ανάγκασε τη Microsoft να κατεβάσει από το Store την έκδοση που είχε φτιάξει η ίδια. Το τελικό “καρφί” μπήκε όταν σταμάτησε η υποστήριξη του YouTube μέσω του παλιού Edge στα Windows 10 Mobile.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Υπάρχει και το mytube στο κατάστημα των 10ριων το οποίο το είχα αποκτήσει το 2014 και το χρησιμοποιώ ως και σήμερα. Έχει φοβερό σχεδιασμό και εκμεταλευεται το διάφανο στυλ των W10, δεν έχει διαφημίσεις, παίζει σε picture in picture, υποστηρίζει ανέβασμα, και κυριότερο όλων ότι κατεβαζει είτε το βίντεο είτε τον ήχο για εκτός σύνδεσης χρήση. Τον καιρό που είχα Windows Phone κιόλας επέτρεπε και παίξιμο σε κλειδωμένη οθόνη. Όλα αυτά με 1 μόλις ευρώ (δεν ξέρω αν ισχύει και σήμερα η τιμή) το οποίο ούτε το έδωσα κιόλας γιστι ήταν δωρεαν για 24 ώρες και το χτύπησα. Αν θέλετε ενα YouTube app για υπολογιστή ή ταμπλετ με Windows 10 το συνηστω ανεπιφύλακτα

Αλέξανδρος

Νομίζω έχει φτιάξει πλέον αυτό. Έχει πάρει αρκετές ενημερώσεις η εφαρμογή όλα αυτά τα χρόνια και έχει φτιάξει. Ένα πράμα είναι κακό για εμένα οι δεν μπορείς να παρακολουθήσεις η να στείλεις μήνυμα στα ζωντανά βίντεο. Αυτό κάποια στιγμή αν το αλλάξει το κάνει αναντικαταστατο (τουλάχιστον μέχρι να εμφανιστεί το επίσημο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software iOS YouTube YouTube Music

YouTube Music: Bug εμφανίζει μαύρη οθόνη στα iPhone

Ορισμένοι χρήστες τoυ YouTube Music για iOS αντιμετωπίζουν ένα σφάλμα όπου η εφαρμογή ανοίγει σε μαύρη οθόνη.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.