Amazon, Κατεβάινει με τετραπύρηνο tablet μέσα στο ’11

Η φημολογούμενη είσοδος της Amazon στην αγορά των tablet φαίνεται πως επιβεβαιώνεται από στελέχη της ίδιας της εταιρίας. Μάλιστα όπως οι ίδιοι τονίζουν τα tablet που θα είναι διαθέσιμα πριν από το τέλος του έτους θα είναι δύο, το ένα με διπύρηνο επεξεργαστή NVIDIA Tegra 2 και το άλλο με τον νέο τετραπύρηνο NVIDIA Kal-El.

Η είσοδος της Amazon στην αγορά των tablet εκτός από μεγαλύτερο ανταγωνισμό ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την πρωτοτυπία, θα φέρει και μεγαλύτερο ανταγωνισμό ως προς την τιμή, αφού η συγκεκριμένη εταιρία δίνει έμφαση στον τομέα της κοστολόγησης.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν το διπύρηνο tablet θα ονομάζεται Coyote, ενώ το τετραπύρηνο Hollywood. Ο επεξεργαστής του Hollywood θα είναι ο NVIDIA Kal-El, ο οποίος φέρνει ως και 500% μεγαλύτερη ταχύτητα στην επεξεργασία δεδομένων σε σχέση με τον NVIDIA Tegra 2.

Το σημαντικό της υπόθεσης είναι ότι τα tablet με τα ευφάνταστα ονόματα θα κυκλοφορήσουν πριν από το τέλος του 2011. Πλέον το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε τις πληροφορίες σχετικά με τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα δείξουν αν τα Amazon tablets θα προσφέρουν κάτι διαφορετικό ή θα είναι ακόμα δύο οικονομικά tablet της σειράς.

Πηγή

Σχόλια

  • Αναμενόμενο ήταν.Πάντως η είσοδος της Amazon στον χώρο των tablets μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί,αφού θα αναγκάσει τις υπόλοιπες εταιρίες να ρίξουν τις τιμές.Λογικά θα χρησιμοποιεί android κάνοντας την Apple να αναθεωρήσει την τιμολογιακή της πολιτική.

  • Μια χαρα για τα 2 tablets....για το "smartphone" που φαινεται στην εικονα?

  • Άντε μπας και πέσουν οι τιμές στα διπύρηνα. Στο τέλος του έτους προβλέπω μεγάλο ανταγωνισμό και πολλές επιλογές για τους αγοραστές. Αν και θα ήθελα να δω τις ταμπλέτες του Amazon μες στο καλοκαίρι.

  • Εγώ ένα πράγμα δέν μπορώ να καταλάβω....Βγαίνουν 4πύρηνες ταμπλέτες (και καλά κάνουν) τα Netbook γιατί έχουν μείνει κολημένα στους Atom και τις DDR2 1Gb RAM???

  • @tkvkp
    Βασικά ακούγονται φήμες ότι η Amazon πρόσθεσε και άλλους υπαλλήλους "ειδικούς στο Android" στο προσωπικό της για να αναπτύξουν ολόκληρη οικογένεια από Amazon συσκευές όπως,tablet,ereader και smartphones. Ένα στοιχείο ακόμη που δείχνει το ενδιαφέρον της για τα Android είναι η δημιουργία του δικού της Android Appstore και της εφαρμογής Amazon Cloud Player.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.