HTC Puccini, Android tablet με διπύρηνο επεξεργαστή 1.5 GHz

Νέες πληροφορίες σχετικά με το νέο “μεγάλο” tablet της HTC ήρθαν στην δημοσιότητα. Όπως φαίνεται το HTC Puccini που θα φοράει φυσικά το Android Honeycomb, θα είναι η πρώτη συσκευή που θα ενσωματώνει το νέο διπύρηνο επεξεργαστή της Qualcomm στα 1.5 GHz ο οποίος υπόσχεται 75% χαμηλότερη κατανάλωση.

Η HTC αν και βρίσκεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης των smartphones, σε ότι αφορά τα tablet άργησε να μπει στην αγορά χάνοντας πολύτιμο έδαφος. Με το HTC Flyer ακόμα να μην έχει κυκλοφορήσει και τον ανταγωνισμό να είναι μεγάλος, η HTC ψάχνει κάτι εντυπωσιακό για να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Το HTC Puccini με τον επεξεργαστή Qualcomm MSM8660 δείχνει να είναι ικανό να ανταγωνιστεί στα ίσα τους αντιπάλους του. Ο νέος επεξεργαστής προσφέρει εκτός από χαμηλή κατανάλωση, 5 φορές καλύτερες επιδόσεις στην επεξεργασία δεδομένων και 4 φορές μεγαλύτερες ταχύτητες στην επεξεργασία γραφικών. Η οθόνη της συσκευής δεν είναι βέβαιο ότι θα έχει διαγώνιο 10.1 ίντσες, αφού είναι ορατό το ενδεχόμενο αυτή να φτάνει τις 8.9. Πάντως η ανάλυση της αναμένεται να είναι της τάξης των 1280×800. To πακέτο συμπληρώνει το Magic Pen στυλό της HTC, το οποίο συνοδεύει και το HTC Flyer.

Η κυκλοφορία του αναμένεται σύντομα μετά από εκείνη του HTC Flyer, ακόμα και μέσα στον Ιούνιο. Με βάση τα τεχνικά του χαρακτηριστικά δείχνει ικανό να βάλει την HTC και πάλι στο παιχνίδι, μένει να δούμε αν θα συνδυαστεί με ανάλογο design και μέγεθος.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 17 Μαΐου 2011 12:34

Σχόλια

  • Εγώ θα έπαιρνα το Puccini. Θα περίμενα να δω και το design βέβαια.
    Θα είναι άξιος αντίπαλος!!!

  • Αν δεν δω ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας (όχι γενικότητες "μέσα στο καλοκαίρι" ή Q3) και μία ανταγωνιστική τιμή σε σχέση με τα άλλα tablets που κυκλοφορούν ήδη (είδαμε την τσουχτερή τιμη του 7" flyer) για εμένα το HTC απλά θα αποτελεί ένα θεωρητικό πείραμα.

  • Συνηθως οι εταιριες κανουν τις συγκρισεις με τα δικα παλαιοτερα μοντελα, αρα η συγκριση αναφερεται σε σχεση με τον προγουμενο Qualcomm...

  • με τον προηγουμενο ενοεις τον 8260 του pyramid ή τον μονοπυρινο scorpion?

  • Τελικά αυτό το "κυκλοφορία" θεωρείται μάλλον η έξοδος ορισμένων προς επίδειξη σε συσκεκριμένες εταιρίες ή sites και τίποτα παραπάνω. Επι της ουσίας η κανονική κυκλοφορία είναι 6 μήνες μετά. Οπότε το συγκεκριμένο να το περιμένετε κατά Δεκέμβρη..

  • Καλή η χαμηλότερη κατανάλωση αλλά αν κοστίζει 800 ευρώπουλα τι να το κάνεις; Ελπίζω πάντως να το βγάλουν με 10.1 οθόνη και να φροντίσουν να είναι ελαφρύ.

  • Η ιδια η google εχει πει οτι το honeycomb ειναι ημιτελες και θα σταματησει να υπαρχει αφου ολες οι εκδοσεις του android θα ενσωματοθουν σε μια, την 2.4 ;-) για αποφυγη του κατακερματιδμου! Αρα μαλλον με ice-cream sandwich θα ερθει..

  • Εγω περιμενω να δω το βλεμμα του ανενημερωτου πωλητη οταν παει καποιος να ρωτησει ποτε θα ειναι διαθεσιμο το...Puccini

  • περιμένω επομένως και την επίσημη παρουσίαση του....το μόνο που με χαλάει προς το παρόν είναι το όνομα....:p

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.