ARM Mali-V500 με TrustZone, Ξεκινάει το “κλείδωμα” στα smartphones και tablets

Η ARM ανακοίνωσε την δημιουργία της Mali-V500 GPU με τεχνολογία TrustZone που δεν θα επιτρέπει σε κατόχους φορητών συσκευών να αναπαράγουν ταινίες HD οι οποίες θα είναι κλειδωμένες με DRM. Η εξέλιξη αυτή έρχεται κατόπιν συνεργασία της ARM με μεγάλα κινηματογραφικά studios που βλέπουν ότι οι όλο και περισσότερο οι ταινίες τους αναπαράγονται σε smartphones και tablets.

Κινηματογραφικές ταινίες “κλειδωμένες” με DRM δεν θα μπορούν όχι μόνο να αναπαραχθούν στην περίπτωση που δεν τις έχει αγοράσει ο χρήστης αλλά και δεν θα μπορούν να ανταγραφτούν κατά τη διάρκεια παράδειγμα της live streaming αναπαραγωγής τους.

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 12:11

Σχόλια

  • Γελάμε εδώ με την φιλοδοξία τους. Οσο πέτυχε το wma (που είχε DRM) σε σχέση με το mp3. Απλά ο πειρατικός κόσμος δεν θα ασχολείται με αυτές τις διανομές. Θα 'βρίσκει' διανομές rip από br για παράδειγμα. Χωρίς να είμαι υπέρ της πειρατείας (αλλά και με ενστάσεις για την τιμολογιακή πολιτική των αρχόντων του θεάματος) έχω να πω πως δεν "νικιέται" ευκολα (αν νικιέται γενικά).

  • Αντί να κοιτάξουν να λογικευτούν στο θέμα τιμής , κυνηγούν φαντάσματα.Ότι και να γίνει στο θέμα κλειδώματος είναι θέμα χρόνου να ξεπεραστεί.

  • Κ να νικησουν την πειρατεια θα μας οδηγησουν να ασχοληθουμε με αλλα πραγματα....
    Δεν καταλαβαινουν οτι αν πουλουσαν σε λογικες τιμες τις ταινιες τους κ τα τραγουδια θα μας κερδιζαν χωρις κοπο.

  • Αν κάποια στιγμή στο μέλλον εφαρμοστεί αυτό τότε απλά δεν θα αγωράζουμε αυτούς τους Η/Υ.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.