Intel Bay Trail-T, 30 εκατομμύρια tablets με “Intel Inside” το 2014

Οι αποστολές επεξεργαστών x86 της Intel για tablets το 2014 αναμένεται να φτάσουν μόλις τις 30 εκατομμύρια μονάδες, αποτελώντας το 10% περίπου των συνολικών αποστολών επεξεργαστών για tablets στην αγορά, και είναι λιγότερες από τις 40 εκατομμύρια μονάδες που είχε προβλέψει η Intel αφού η ζήτηση για tablets Windows 8.1 με Bay Trail-T επεξεργαστές δεν είναι τόσο μεγάλη τελικώς.

Οι επεξεργαστές Intel Bay Trail-T για την πλατφόρμα Android θα ανακοινωθούν προς τα τέλη του Δεκεμβρίου ή στις αρχές Ιανουαρίου του 2014. Αυτή την περίοδο, η σειρά Fonepad της ASUS είναι από τις ελάχιστες που συνδυάζουν επεξεργαστή της Intel (Atom) και λειτουργικό σύστημα Android ωστόσο οι περισσότεροι κατασκευαστές tablets χρησιμοποιούν chipsets των Qualcomm, MediaTek, Rockchip,a Allwinner ή Nvidia.

Πάντως οι μεγαλύτεροι πελάτες σε αρχικό στάδιο της Intel όσο αφορά στους Bay Trail-T επεξεργαστές αναμένεται να είναι ανώνυμοι κατασκευαστές (white-box) από την Κίνα. Η εταιρεία δεν είχε μέχρι στιγμής παραγγελίες από μεγάλους – first-tier – κατασκευές. Οι αποστολές επεξεργαστών για tablets της Intel αναμένεται να φτάσουν τις 10 εκατομμύρια μονάδες το 2013.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 23 Ιανουαρίου 2022 15:10

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ιωσηφίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.