Kindle Fire, Κατατροπώνει σε πωλήσεις τα Αndroid tablets

Σημειώνοντας πωλήσεις 4 εκατομμυρίων μόνο για το μήνα Δεκέμβριο, το Kindle Fire, το γνωστό tablet της Amazon, είναι μακράν το πιο επιτυχημένο budget tablet της κατηγορίας του, φυσικά στην αγορά των ΗΠΑ. Σε αντίθεση, τα ανταγωνιστικά Android tablets παραμένουν χαμηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Όπως έδειξε σχετική έρευνα αγοράς, το Kindle Fire σημειώνει πολύ μεγάλη επιτυχία, όχι μόνο σε πωλήσεις συσκευών, αλλά και σε αγορές εφαρμογών. Από το Νοέμβριο που άρχισαν οι πωλήσεις του μέχρι και πριν από λίγες ημέρες, καταγράφηκαν τόσα πολλά downloads σε Android apps μέσω Kindle Fire, που του δίνουν ένα ποσοστό επί της αγοράς 36%.

Την ίδια στιγμή, το πιο επιτυχημένο Android tablet, το Samsung Galaxy Tab 10.1, έπεσε από το 64%, στα ίδια επίπεδα με εκείνα του Kindle Fire, δηλαδή στο 36%. Και για να αναφέρουμε ακόμη ένα άλλο ενδεικτικό στοιχείο, το επίσης πολύ γνωστό και πολυδιαφημισμένο Motorola Xoom, κατέγραψε μόλις 200.000 πωλήσεις, την ίδια χρονική περίοδο που πουλήθηκαν τα 4 εκατομμύρια Kindle Fire.

Η βασική αιτία της επιτυχίας του tablet της Amazon είναι ότι διατίθεται στο χαμηλό κόστος των 199 δολλαρίων, τη στιγμή που τα “καλά” Android tablets ξεκινούν περίπου από τα 350. Παράλληλα, η Amazon προσεγγίζει τον καταναλωτή με τρόπο παρόμοιο με εκείνο της Apple, με άλλα λόγια δεν πουλά ένα “στεγνό” κομμάτι hardware, αλλά χτίζει γύρω από αυτό ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα από υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, κάτι το οποίο δεν μπορεί να προσφέρει κανείς άλλος.

, Kindle Fire, Κατατροπώνει σε πωλήσεις τα Αndroid tablets

Πηγή

27
0

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημητρης K.

στο youtube που ειδα μερικα βιντεο φαινεται πολυ γρηγορο…
και σ αυτη την τιμη? πειρασμος….

Κώστας Βλαχάκης

Δημήτρης K, ναι είναι καλό για κατανάλωση περιεχομένου, αλλά δυστυχώς δεν το στέλνει το Amazon στη χώρα μας. Στέλνει τα άλλα τα Kindle αλλά όχι το Kindle Fire.

vitalogy

xιλιες φορες αυτο παρα οποιοδηποτε με android…

Blue

Μία εβδομάδα αφότου το πήρα στα χέρια μου, του πέρασα CM7, αφού στην Ελλάδα δεν έχουμε πρόσβαση στις περισσότερες από τις υπηρεσίες που προσφέρει μέσω αυτού η Amazon. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την μέχρι τώρα χρήση του.

GForce

Το έχω δει και είναι πανέμορφο…. αλλά φυσικό είναι να είναι πρώτο αφού η Amazon μπαίνει μέσα… 202 $ αξίζει και το πουλάει 199… προφανώς το έχει πιάσει το νοήμα ότι θα τα βγάλει από το μαγαζί της και απο τις διαφημίσεις, μιας και δεν σου επιτρέπει πρόσβαση στο Android Market χωρίς Root… 😛

zachris

στην Κυπρο κυκλοφορει ηδη στα Public!! 240 ευρω αν δεν κανω λαθος. και εχει και android market

Κώστας Βλαχάκης

zachris, Συγκεκριμένα πράγματα πες μας! Ποιος και πόσο ακριβώς. Έχεις link; Για το Android Market που το ξέρεις;

“Κάπου άκουσα”, “κάπου διάβασα”, “κάποιος μου έιπε”… Να είμαστε συγκεκριμένοι για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση και δημιουργείται σύγχυση 😉

zachris

δεν έχω link επειδή η σελίδα του public στην Kυπρο είναι λίγο άστα να πάνε! το είδα την Δευτέρα στο κατάστημα και η τιμή του ήταν 230-240 ευρώ. από τη λίγη ώρα που το κράτησα στα χέρια μου είχα προσέξει πως είχε android market.

Liakos

Στο co.uk δεν το δείχνει.Ξέρει κανένας αν στέλνει uk το kindle fire μιας και δεν το στέλνει εδώ Ελλάδα…

αααα και κάτι άλλο.Έκδοση με 3g έχει??Ηdmi?

GForce

Εγώ πάντως αυτό που είχα στα χέρια μου ήταν το αμερικάνικο και με root είχε περασμένο την εφαρμογή του Android Market… απλά με root δεν σε αφήνει να πάρει επίσημα update το μόνο κακό.

“Ο/Η Blue λέει:
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012 στις 17:41

Μία εβδομάδα αφότου το πήρα στα χέρια μου, του πέρασα CM7, αφού στην Ελλάδα δεν έχουμε πρόσβαση στις περισσότερες από τις υπηρεσίες που προσφέρει μέσω αυτού η Amazon. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την μέχρι τώρα χρήση του.”

Blue, μπορείς να μας πείς από πού και πώς το παράγγειλες;
Επίσης, όταν πέρασες CM7, έχεις και Bluetooth πλεον στο Kindle Fire;

Blue

Έκανα την παραγγελία μέσω του αμερικανικού amazon, το οποίο είναι το μόνο amazon μέσω του οποίου μπορείς να το παραγγείλεις. Όμως δεν το αποστέλει εκτός Η.Π.Α. και για αυτό χρησιμοποίησα το http://www.shipito.com, το οποίο προσφέρει υπηρεσίες mail-forwarding από τις Η.Π.Α. προς τον υπόλοιπο κόσμο. Συνολικά (αγορά + shipito + μεταφορικά + δασμούς) μου κόστισε 201 euro.

Με το CM7 δεν έχει bluetooth ακόμα. Αλλά δουλεύουν προς αυτή την κατεύθυνση. Από ότι φαίνεται υπάρχει αντίστοιχο chip αλλά δεν είναι σίγουρο αν μπορεί να ενεργοποιηθεί. Επίσης υπάρχουν developers που αναπτύσσουν CM9 έκδοση, με σκοπό να συμπεριληφθεί στο επίσημο CM tree. Υπάρχει ήδη αντίστοιχη έκδοση αλλά δεν είναι ακόμα απόλυτα σταθερή.

@cVlachakis: Σου είχα στείλει κάποια στιγμή μέσα στις γιορτές mail σχετικά με την εμπειρία χρήσης του Fire. Δεν ξέρω αν το είχες προσέξει.

Blue

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, ειδικά για την υπηρεσία Shipto, δεν την γνώριζα.
Τώρα απλός μένει να επιλέλω μεταξύ Amazon Fire και Nook Tablet 🙂

katzenjammer

Καλησπέρα, μπορείτε να το παραγγείλετε και από το ebay.co.uk πλέον κατευθείαν από Αγγλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.