How to, Αναβάθμιση μνήμης RAM σε Apple iMac

Από τον περασμένο Δεκέμβριο είμαι ευτυχής κάτοχος ενός Apple iMac 20″. Έχω αγοράσει το οικονομικό μοντέλο με σκληρό 250GB και μνήμη RAM 1GB. Το είχα πληρώσει 1049 ευρώ και το πήρα από το Πλαίσιο. Όλο αυτό το διάστημα σκεφτόμουν να του προσθέσω περισσότερη μνήμη αλλά δεν είχε τύχει. Σήμερα του έβαλα δυο DIMM των 2GB έκαστο και το έφτασα στα 4GB. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και την κατέγραψα σε αυτό το βίντεο.

Οι μνήμες RAM που χρησιμοποίησα είναι οι Kingston KVR800D2S5/2G. Τις αγόρασα από το κατάστημα Cosmodata (δίπλα από το Microland) στη Στουρνάρη και μου κόστισαν 29 ευρώ η κάθε μία.

update 19-05-2005: Παιδιά έχω πρόβλημα με αυτές τις μνήμες. Κολάει το iMac και θέλει shutdown. Τις πήγα πίσω και πήρα αυτές που προτείνει η Kingston, τις KTA-MB800K2/4G 4GB Kit, 64 ευρω.

Επεξεργάστηκε την 24 Μαΐου 2009 19:33

Σχόλια

  • Gi auto se paw file Kwsta.Eisai swstos.Ki egw apo to plaisio eixa parei to diko mou iMac kai tou xwsa amesws 2 GB Ram apo kouti.Tou xreiazetai i epipleon mnimi.

  • Fainetai pos einai epoxh gia RAM upgrade giati kai ego exo to idio imac apo to kalokairi kai prin 10 meres tou foresa autes pou proteinei h Apple (KINGSTON KTA-MB800K2/4G 4GB KIT) apo to eshop me 58,90 euro.
    To periergo einai pos mia mera meta thn paralavh twn RAM h timh tous ektoksefthke sta 73,19 euro.

  • Είδα τις δικιές μου στο e-shop 27 ευρώ την μια. Μήπως επειδή έχει μαθευτεί ότι είναι για iMac οι KTA, τις κοπανάνε;
    Πάντως κοίταξα τις προδιαγραφές στο site της Apple και στο κατάστημα που πήγα απλά ζήτησα "μνήμη DDR2 στα 800 για laptop", μου έδωσαν τις KVR και δουλεύουν ρολόι - εδώ και 10 ώρες :)

  • χαχααα, και μενα τραβώντας από το χαρτάκι δεν έβγαινε! καν κλικ δεν ακούστηκε, χρειάστηκε στην κυριολεξία μυτοτσίμπιδο για να τη βγάλω την default!
    Εγώ πάντως τις παρήγγειλα από την Crucial και μου ήρθαν σπίτι σε 2 μέρες με 51 ευρουλάκια!

  • Παιδιά έχω πρόβλημα με αυτές τις μνήμες. Κολάει το iMac και θέλει shutdown. Τις πήγα πίσω και πήρα αυτές που προτείνει η Kingston, τις KTA-MB800K2/4G 4GB Kit, 64 ευρω.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.