How to, Σύνδεση και ρύθμιση δέκτη για ψηφιακή επίγεια τηλεόραση

Μέσα στον επόμενο ένα χρόνο, το 60% του πληθυσμού της χώρας μας θα έχει πρόσβαση στην ψηφιακή επίγεια τηλεόραση, σύμφωνα με την Digea. Το 2012 η αναλογική τηλεόραση όπως την ξέρουμε σήμερα κατεβάζει διακόπτη και όλα τα ελεύθερα τηλεοπτικά κανάλια θα εκπέμπουν ψηφιακά. Στο βίντεο που ετοιμάσαμε δείχνουμε πόσο εύκολο είναι να συνδέσετε και να ρυθμίσετε ένα ψηφιακό δέκτη DVB-T – η τιμή του οποίου ξεκινάει από τα 40 ευρώ – και να ετοιμαστείτε για το μεγάλο switch off της αναλογικής τηλεόρασης!

Επεξεργάστηκε την 4 Φεβρουαρίου 2021 15:30

Σχόλια

  • τί θα γίνει με όσους έχουν ψηφιακό δέκτη ενσωματωμένο στην τηλεοραση τους με mpeg2?

  • tzehos, πολύ ωραία ερώτηση με δυσάρεστη απάντηση. Όχι, οι δέκτες DVB-T - ενσωματωμένοι σε flat τηλεοράσεις ή stand-alone - που αποκωδικοποιούν σήμα MPEG2 δεν θα μπορούν να πιάσουν τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια που μεταδίδουν MPEG4 όπως ανακοίνωσε η DIGEA https://techblog.gr/smallnews/digea-123/

    Τα τρία κανάλια της ERT Digital αυτή τη στιγμή εκπέμπουν σε MPEG2 γιαυτό τα πιάνεις.

    Το θέμα είναι μεγάλο και δυσάρεστο. Από τη μία ανοίγει το κράτος τον χορό της επίγειας ψηφιακής με MPEG2, αγοράζουμε δέκτες και ξαφνικά λίγο πριν το χείλος του γκρεμού (βλέπε αναγκαστικό αναλογικό switch-off με επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης), έρχονται οι ιδιώτες και αποφασίζουν για MPEG4. Ένα μεγάλο μπάχαλο όπως καταλαβαίνεις.

  • το θέμα ήταν γνωστό εδώ και καιρό και η απάντηση της ΕΡΤ επίσης απλή και άκαιρη ως συνήθως: θα πρέπει να αντικαταστήσουν τους δέκτες τους!!! το θέμα είναι ότι δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη δυστυχώς και πάλι την πληρώνουν οι καταναλωτές. Ένα βήμα μπροστά και πέντε πίσω η ΕΡΤ που την πληρώνουμε όλοι μας...κρίμα

  • Ακούω από συναδέλφους μου που εργάζονται σε περιοδικά για Δορυφορική Τηλεόραση, ότι μερίδιο ευθύνης έχουν και τα ιδιωτικά κανάλια γιατί δεν είχαν καθίσει στο ίδιο τραπέζι με την ΕΡΤ όταν ετοιμάζονταν ERT Digital και οι πρώτες μεταδόσεις DVB-T.
    Ακούω επίσης ότι στο MPEG4 ακόμα δεν έχει πιστοποιηθεί το πρότυπο του ήχου και υπάρχει περίπτωση ακόμα και δέκτη DVB-T MPEG4 να έχεις, να μην έχεις ήχο! Με επιφύλαξη το μεταδίδω αυτό.

  • Πολυ χρήσιμο το videaki σου Κώστα!
    Αν και το βρήκα εντελώς τυχαία μέσω google, απο τη φωνή σου και μονο σε κατάλαβα!

    Υ.Γ "Ενας παλιος σου...συνάδελφος!"

  • Μια ζωη ερασιτεχνες του μπ.....! στην γερμανια υπαρχει ψηφιακη απο το 1990! τι μας λενε για μεταβαση μαζι με τους ευρωπαιους και τριχες...παραμυθι κυρα μου!!

  • για την κερκυρα ακουσατε τιποτα η παλι θα δουμε ψυφιακη τηλεοραση τελευταιοι;ετσι κι αλλιως ουτε καλο σημα εχουμε ουτε καποια καναλια πιανουμε!!!!!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.