LG Optimus One P500 βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το LG Optimus One P500 με λειτουργικό σύστημα Android 2.2 – out of the box -, οθόνη αφής 3.2 ιτνσών multi-touch και επεξεργαστή 600MHz. Με τιμή κοντά στα 260-280 ευρώ και ιδιαίτερα καλή ποιότητα κατασκευής, το Optimus One παρουσιάζεται ως μια πολύ τίμια πρόταση στα smartphones με Android. Κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες. Δείτε το βίντεο.

LG Optimus One P500
Λειτουργικό: Android Froyo 2.2
Επεξεργαστής: 600MHz
RAM: 512MB
Μνήμη: 170MB (επεκτάσιμη έως 32GB με MicroSD)
Δίκτυα: 3G/ HSDPA 7.2Mbps
Οθόνη: Capacitive LCD 3,2 ιντσών, 320×480 pixels, 256k χρώματα
Κάμερα: 3 Megapixel
Λειτουργίες κάμερας: Face Tracking, Smile Shot
Αναπαραγωγή βίντεο: H.263, H264, MP4, WMV, AVI, DivX / Xvid
Εγγραφή βίντεο: H264, MPEG4, VGA 18fps
Αναπαραγωγή αρχείων μουσικής: (MP3, AAC+, WMA, WAV)
Συνδεσιμότητα: WiFi 802.11 b/g, Bluetooth 2.1 EDR, USB 2.0
Stereo FM Radio με RDS
Τύπος μπαταρίας: Μπαταρία 1500mAh
Διαστάσεις: 113,5x59x13,3 χλστ.
Βάρος: 129 γρ.

Επεξεργάστηκε την 14 Νοεμβρίου 2010 16:38

Σχόλια

  • Optimus One. Καλύτερη οθόνη, καλύτερος επεξεργαστής, καλύτερη μπαταρία, πιο οικονομικό.

  • Και κατι ακομα κωστα,την αποκριση της οθονης πως την ειδες?Σε ορισμενα σημεια δεν φαινοταν και τοσο καλη οπως στο zoom in-out με moultitouch στους χαρτες.Στη πλοηγηση στο internet πως τα παει?Αν μπορεις ανεβασε κανενα βιντεακι για καλυτερη αποψη..

  • Κωστα 2 ερωτησεις

    1)Ρολαρει εξισου ομαλα με το wildfire και το x10 mini/x8...γιατι το LG GT540 ειχει σπασιματα στην αποκριση.
    2)Browsing experience....smooth?

  • Και κατι τελευταιο μιας και προτιμας optimus εναντι του wildfire.....
    Samsung Galaxy 3 ή Optimus One?

  • nik, ναι στους χάρτες έφαγε κόλημα. Τώρα το κοιτάω σε browser και δουλέυει κανονικά χωρίς να κολάει. Θα κοιτάξω να ανεβάσω ένα μικρό βίντεο με σερφάρισμα ;)

    DJTaurus, δεν μου ήρθε με κουτί και manual, σε ένα φάκελο μου έδωσαν! :)
    Browsing experience smooth, μια χαρά smooth, θα ανεβάσω extra βίντεο μιας και παρέλειψα να το κάνω σε αυτό εδώ. Galaxy 3 και Optimus GT504 δεν τα έχω δοκιμάσει...

  • Παιδιά, δεδομένου οτι θα είναι η πρώτη μου android συσκευή, σε αυτά τα λεφτά πάνω κάτω είναι ότι καλύτερο υπάρχει?

    Μέχρι τις γιορτές θα βγεί κάτι αντοίστιχο στην αγορά? ίσως και καλύτερο?

    Επίσης, παίζει flash κανονικά??

    Ευχαριστώ.

  • @DJTaurus αυτό όμως δεν νομίζω να παίζει σε αυτήν την τιμή.Μάλλον θα είναι λίγο παραπάνω αλλιώς αν τελικά παίξει σε αυτά τα λεφτά(που δεν το νομίζω όμως) θα το τσιμπίσω σε λευκό ή ένα παράξενο πράσινο που είχα δεί (έχω την εντύπωση)

  • γιατι να μην παίζει σ'αυτήν την τιμή; σε σχέση με το wildfire μόνο από άποψη επεξεργαστή είναι καλύτερο,και χωρίς flash

  • Εχω το Galaxy 3 και μου αρέσει πολύ και το LG. To optimus one από τα specs και τα βιντεο φαίνεται να είναι το τέλειο midrange android smartphone. Σκέφτομαι να το αντικαταστήσω αλλά μου φαίνεται απίθανο να μην έχει κανένα "κουσούρι". Από camera πως τα πάει? Σήμα? Ποιότητα ομιλίας (ακουστικό και μεγάφωνο) ? Γιατί το Galaxy3 σε αυτά είναι άψογο.

  • @Chris οταν τσεκαρεις το optimus one να μας κανεις ενα συγκριτικο με galaxy 3.

    Παντως γιατι προτιμησες Galaxy 3 εναντι Wildfire?

  • @DJ Taurus Προτίμησα Galaxy 3 σε σχέση με Wildfire λόγω:
    1. Ελαφρά Καλύτερης ανάλυσης οθόνης
    2. Καλύτερου επεξεργαστή στα 667ΜΗz
    3. Ελαφρά καλύτερης μπαταρίας
    4. Δυνατότητα απευθείας αναπαραγωγής Divx/Xvid

    Βέβαια λόγω του ότι είμαι δηλωμένος HTC fan/user μου λείπει αφάνταστα το HTC Sense UI και ζηλεύω οταν το βλέπω στης αδερφής μου το Wildfire που της το πρότεινα μια βδομάδα πριν αποφασίσω να πάρω Galaxy. Ομως και το TouchWiz 3 δέν είναι κακό, έχει ενδιαφέροντα και πολύ λειτουργικά στοιχεία, απλά δεν συγκρίνεται με το Sense.

  • Καλημέρα Κώστα και καλημέρα και στην παρέα.
    Ευχαριστούμε για το όμορφο video review.
    Μία μικρή διευκρίνηση θέλω να κάνω επειδή το
    ανάφερες στο βίντεο.
    Στο samsung galaxy s I-9000 υπάρχει επίσης η δυνατότητα στην οθόνη με τις εφαρμογές να μπορείτε να μετακινήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή και να τις οργανώσετε όπως θέλετε.

  • Καλημέρα σε όλους!
    μετά απο ένα γρήγορο ψάξιμο ανάμεσα στο lg p500 και στο htc gratia η πρώτη διαφορά είναι η κάμερα καθώς του gratia ειναι 5mp σε αντίθεση με του optimus one που είναι 3,15 mp.

    μια άλλη διαφορά είναι η μνήμη ram του gratia 384mb ενώ του optimus 512mb.
    επίσης στης μελωδίες το gratia υποστηρίζει 40 -chord melody ενώ το optimus one 72 -chord melody

    αυτή η διαφορά στην μνήμη ram θα είναι εμφανής στα κινητά και σε τι? στις εφαρμογές ή στην χρήση?
    με τις μελωδίες??

  • @Chris...αν οπως λες του Galaxy 3 ειναι ελαφρως καλυτερη η οθονη απο το Wildfire τοτε δεν τιθεται θεμα συγκρισης με το optimus.Οποτε η κορυφη θα παιχτει μεταξυ Optimus και HTC Gratia.

  • Φιλε @xirosiman να προσθεσω...

    -Το Gratia υπολογιζεται να κοστιζει 300 ευρω + οποτε το LG σιγουρα θα εχει το πλεονεκτημα τιμης...και οσοι σκεφτονται να το αγορασουν ας περιμενουν 2 εβδομαδες και ειμαι σιγουρος οτι η τιμη του θα πεσει στα 230 ευρω οπως εγινε και με το se x8 που πλεον το βρισκεις στα 185 ευρω.Αυτο και αν ειναι bargain αλλα τι να κανουμε η se κοιμαται τον υπνο του δικαιου στο 1.6 που καποια στιγμη θα γινει 2.1......

    -Σε θεμα εμφανισης και παλι το LG με το αφρωδες υλικο και την οβαλ σχεδιαση νομιζω ειναι πιο ελκυστικο απο το τετραγωνισμενο Gratia.

    -΄Το Gratia προκειται για ενα Wildfire με καλυτερη αναλυση οθονης,χειροτερα χρωματα (στα χαρτια τουλαχιστον),την ιδια καμερα αλλα χωρις φλας και λιγο μικροτερη μπαταρια αν και το froyo θα το εξισσοροπησει αυτο.

    Gratia vs Wildfire
    https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3585&idPhone2=3337

    Αν δειτε τα παρακατω specs το Gratia προκειται απλως για την ευρωπαικη εκδοση του ATC Aria ενος κινητου που κυκλοφορει στην αμερικη εδω και 5 μηνες με την μονη διαφορα το froyo και το νεο sense...δλδ software updates.Eυχαριστω αλλα δεν θα παρω ξαναζεσταμενο φαγητο οταν εχεις το optimus που ειναι η πρωτη σοβαρη προσπαθεια της LG στην αγορα των smartphones και με ολο το marketing που του εχουν κανει (υπερτονιζοντας το powered by google και κατα την φαση δημιουργιας του κινητου) και το δικο τους implementation στο froyo δειχνει το μερακι τους πανω σε αυτο το κινητο.
    https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3585&idPhone2=3392

  • Για τα κολληματα των χαρτών καπου έγραφε ότι είναι beta... επομένως μπορεί ίσως για αυτό να κολλάνε!!! ;)

  • Τσέκαρα τις φωτογραφίες που έχει στο review του phone arena και βλέπω οτι υστερούν αισθητά σε σχέση με του samsung i5800 σε όλες τις συνθήκες, indoor, outdoor, low light. To sam αν και @3mp βγάζει εκπληκτικές φωτογραφίες ακόμα και όταν το αντικείμενο κινείται.

  • Κωστα, μηπως το κινητο που εδειξες δεν ειναι η τελικη του εκδοση?Γιατι αν δεις στο site της lg
    https://www.lg.com/gr/mobile-phones/all-lg-phones/LG-bar-P500.jsp το κινητο απο την αριστερη του πλευρα εχει εξωτερικη εισοδο για καρτα μνημης ενω το δικο σου οχι.Τι ακριβως συμβαινει?

  • nik, πραγματικά με εντυπωσίασε η παρατηρητικότητά σου!!! Ναι έχεις δίκιο σε αυτό που αναφέρεις! Το Optimus One που έχω στα χέρια μου είναι τελική έκδοση αυτό που θα διατεθεί στο δίκτυο της Orange στην Αγγλία. Δεν θα έχει αλλαγές στο μενού σε αυτά που δείχνω στο βίντεο. Ίσως και να διορθωθεί αυτό που είδαμε με το multi-touch στους χάρτες. Πάντως από LG που μου έδωσαν το κινητό, δεν με ενημέρωσαν για το αν είναι demo ή marketing unit, ούτε αναγράφεται κάτι κάτω από την μπαταρία όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις.

  • paidia to kinitaki g@@@i...
    to sar value einai 0.9 (head) kai 0.6 (body).
    to exw sta xeria mou... poly kalh poiothta kataskevhs,kalh o8onh k rolaei apsoga...
    dn sygkrinetai oute me galaxy 3 (sketh plastikoura) oute me wildfire (xalia o8onh).
    oti theletai rwtiste...
    oso afora thn upodoxh ths kartas mnhmhs einai eswterika katw ap to kapaki. k oxi exwterika sto aristero meros…sto diko mou toulaxiston…

    • Και εμένα κάτω από το καπάκι είναι η υποδοχή για τις microSD.
      Συνέχισε να γράφεις με ελληνικούς χαρτακτήρες. Τα σχόλια με greeklish δεν βοηθάνε στην ανάγνωση.

    • Δεν έχει ακουστεί ότι θα το έχει κάποια εταιρεία αποκλειστικά. Θα το φέρουν όλες, τώρα, αυτές τις ημέρες, ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα.

  • Το κινητό φαίνεται τέλειο!Και για την τιμή του πολύ καλό!!!
    Να ρωτήσω κάτι κι εγώ Κώστα! Υπάρχει εφαρμογή για Android που να έχει μέσα τους χάρτες; Δηλαδή να μην χρειάζεται να συνδέομαι σε 3G ή WiFi για να δω χάρτες!

  • για να δουλεψει το car home πρεπει να εχεις internet στο κινητο?? ή δουλευει οπως τα κανονικα gps????

  • Στην LG που ρωτησα μου ειπαν μεχρι το τελος της επομενης εβδομαδας θα ειναι διαθεσιμο.

    @peter

    -Οταν μπορεσεις γραψε εντυπωσεις απο μπαταρια.
    -Η ποιοτητα των photo και video παλευεται?
    -Ειναι στιβαρη σαν συσκευη?
    -Αυτο που κυριως που μας ενδιαφερει ειναι το αν ρολαρει εξισου ομαλα οπως τα htc/se στο menu αλλα και στο internet...διοτι το LG 540 ειναι χαλια σε αποκριση στο touch.
    -Στα sms εχει επιλογη για κλασσικο πληκτρολογιο?

  • Petros, ναι υπάρχουν εφαρμογές GPS για Android αλλά θα πρέπει να τις αγοράσεις. Ψάξε για iGo και Destinator, for Android.

    nts, ίντερνερ στο κινητό ή να βάλεις μια από τις παραπάνω εφαρμογές GPS με ελληνικούς χάρτες.

    DJTaurus, Ποιότητα κατασκευής καλή έως πολύ καλή. Ρολάρει πολύ καλά, έχει οθόνη capacitive, το 540 έχει resistive και θέλει να πιέζεις.

  • αν ηταν λιιιιιγο πιο ενδιαφερον το design του, θα το τσιμπαγα για δευτερο κινητο! μου φαινεται αρκετα καλο κ εχω διαβασει παρα πολυ καλες κριτικες..

  • DJTaurus

    Το κινητακι ειναι ηδη σε κυκλοφορια. Αν δεν σας ενδιαφερει να το παρετε με επιδοτηση ψαχτε το στο skroutz. Κι εγω απο κει το πηρα.

    - η μπαταρια κραταει 2 μερουλες με χρηση ξεσκισματος
    - η οθονιτσα μια χαρα τα λεει, δεν διακρινεις κανενα pixel. Ενταξει δεν εχει την κρυσταλλοτητα της amoled αλλα πραγματικα δεν υπαρχει τιποτα ενοχλητικο.
    - οσο αφορα την στιβαροτητα, ειναι φιλοσοφιας htc. Μαλακο πλαστικο παντου, inox φινιρισματα στα πλαινα κ γενικα σου δινει την αισθηση συμπαγες σωματος. καμια σχεση με αλλα lg.
    - οσο αφορα το ρολαρισμα ειναι πραγματικα αψογο. δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο τα htc.
    - ναι, υπαρχει επιλογη κλασσικου πληκτρολογιου

    Γενικα το κινητακι τα σπαει. το μονο που θα μπορουσα να πω οτι του λειπει ειναι μια οθονιτσα amoled αλλα θα ξεφευγε η τιμη του. Για τα 260 ευρωπουλακια του, δεν υπαρχει τιποτα καλυτερο αυτη τη στιγμη. Και σιγουρα δεν μπορει να συγκριθει ουτε με galaxy 3 ουτε με το wildfire, υπερτερει σε ολα. Ισως να σας ξινιζει το γεγονος οτι ειναι lg (και εμενα δε μου καθοτανε καλα) αλλα πραγματικα διαφερει...το συγκεκριμενο ειναι ποιοτικο.

  • το LG Optimus Chic θα βγει μαζι με το optimus one??? θα ειναι πιο ακριβο απο το optimus one ή στην ιδια τιμη???? γιατι το βλεπω στο you tube μαζι με optimus one!!!!!!!!! :)

  • @Peter

    Για photos και videos δεν μας ειπες αν εισαι ικανοποιημενος....ισως ειναι ο μονος τομεας που χανει απο wildfire (μονο στις photos για κ αυτο εχει μετρια εγγραφη video) και Galaxy 3.

  • @Peter

    -Σε καποια reviews ειδα οτι αργει το zoom in/out στο internet....?
    -Απο το ακουστικο στις κλησεις εισαι ικανοποιημενος?

  • DJTaurus

    Οσο αφορα την αναπαραγωγη και video και photo ειμαι απολυτα ικανοποιημενος. η αναλυση της οθονης ειναι αρκετα καλη ωστε να αποτυπωσει χρωματα και αναλυση. Τωρα οσο αφορα την καμερα ( εγγραφη video ληψη photo), ε, δεν την κοβεις τη φλεβα... Αν σε ενδιαφερει πολυ το θεμα καμερα, σιγουρα αυτο δεν ειναι το κινητο σου. Προσωπικα καρφι δεν μου καιγεται. οποιο κινητο και αν ειχα ποτε δεν ειχα βγαλει πανω απο 5 Photo. Αλλα αυτο ειναι καθαρα υποκειμενικο.

    Οσο αφορα το zoom in/out δεν εχεις κανενα θεμα...εγω δεν το διαπιστωσα αυτο που μου λες...
    Τοσο το ακουστικο οσο και το ηχειο εχει πολυ καλο, καθαρο ηχο.

    Γενικα στο μονο που υστερει το κινητακι ειναι στην καμερα. αν αυτο δεν σε απασχολει ιδιαιτερα, μη το ψαχνεις, τσιμπατο!

  • Κωστα θα μου κανεις μια χαρη; Θα δοκιμασεις σε παρακαλώ το samsung galaxy 3; αν γεινεται και ενα unbox!

  • Οχι αλλα οσα βιντεακια εχω δει μεχρι στιγμης αυτο δειχνουν..και δεν μπορει να κανουν ολα λαθος

  • Καλά κάνεις και το ψάχνεις. Ρίξε και μια ματιά από μόνος σου όταν κυκλοφορήσει.

  • Δηλαδη εν μερη συμφονεις; Τα εχει τα θεματακια του..Εσενα πως σου φανηκε το διαστημα που το χρησιμοποιησες;

  • Η οθόνη του αποκρίνεται πολύ καλά. Εγώ δεν συνάντησα προβλήματα. Εσύ λες ότι είναι χάλια(!) χωρίς να το έχεις δοκιμάσει. Μην βγάζεις έτσι αβίαστα συμπεράσματα. Πήγαινε δοκίμασε το όταν κυκλοφορήσει. Σε όλα τα καταστήματα Γερμανός και Cosmote θα υπάρχει να το δοκιμάζουν όσοι ενδιαφέρονται https://goo.gl/E1b1o

  • Δεν λεω ειναι ενα αρκετα καλο κινητο,ειδικα σε αυτη τη τιμη,αλλα η αποκριση της οθονης μπορει να μην ειναι χαλια αλλα σιγουρα δεν ειναι καλη, ποσο μαλλον πολυ καλη.Ρε κωστα σε ενα βιντεακι που δοκιμασες 3 πραγματα σου κολλησε τοσες φορες.Το rollαρισμα στο menu δεν ηταν και τοσο smooth,το bluetooth που πατησες να ανοιξει και να κλεισει δεν επιασε 2 φορες και τελικα εμεινε ανοιχτο,η αλλαγη των ρολογιων με το βελλακι δεν επιανε και ηθελε διπλη προσπαθεια,για να μπει σε landscape mode θελει γυρισμα και κουνιμα λες και φτιαγνεις φραπε,η μετακινηση των εικονιδιων δεν επιασε ουτε με τη δευτερη και μην μιλησω καθολου για τους χαρτες που εκει τα επαιξε τελειως..και δεν ανοιξες και browser εκει θα γινοταν παρτυ.Και τονιζω πως αυτα δεν εγιναν μονο στο δικο σου βιντεακι!

  • Ο κάθε ένας βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο ή μισο άδειο. Δες αυτό το σχόλιο κάποιου που λέει ότι το έχει https://goo.gl/zXr1n

    Έχοντας πάντα στο μυαλό μας πόσο κοστίζει το κινητό: το ρολάρισμα στο μενού είναι πολύ καλό, η αλλαγή των ρολογιών μόνο μια φορά δεν έπιασε (μετά είχε φτάσει στο τελευταίο, δεν πήγαινε παρακάτω), σε κάθε περίπτωση οι "αστοχίες" πάνω στην οθόνη συμβαίνουν και στα καλύτερα smartphones (εκτός ίσως από το iPhone!). Στους χάρτες ναι έφαγε κόλημα, browser δεν έβαλα στο βίντεο από αμέλειά μου αλλα όπως έιπα και πιο πάνω σε άλλα παιδιά, αποκρίνεται μια χαρά. Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνω ότι μπορείς να πας και να το δεις από μόνος σου.

    Εγώ τονίζω ότι για τα λεφτά του είναι πολύ τίμιο και σε καμία περίπτωση χάλια όπως το έκρινες εσύ χωρίς να το έχεις δοκιμάσει.

  • Οθόνη LG: 320x480 pixels
    Οθόνη Galaxy 3: 240x400 pixels

    Την κολοκυθιά θα παίξουμε; :)

  • Ενα φλασακι στην καμερα δεν νομιζω να ηταν τοσο δυσκολο να βαλουν.... Τι να πω..
    Απο κει και περα εχει πολυ αξιολογα χαρακτηριστηκα..Ωραια οθονη εχει , γρηγορο ειναι ,2.2 φοραει , ολα μια χαρα και στην τιμη αυτη οντως αξιζει τα λεφτα του..

  • @cVlachakis respect, δεν περίμενα να το προσέξεις :p
    πάντως μου αρέσει πλέον που οι μάχες δίνονται μεταξύ δυο android κινητών. φαίνεται πως παίζουν χωρίς ανταγωνισμό.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.