Οι LG OLED απογειώνουν τα video games με NVIDIA G-Sync και HDMI 2.1

, Οι LG OLED απογειώνουν τα video games με NVIDIA G-Sync και HDMI 2.1

Θέλεις ατελείωτο gaming με ασυναγώνιστα γραφικά που πάνε “μπάλα” χωρίς “σπασίματα»; Θέλεις τα γραφικά σου να έχουν πλούσια χρώματα αλλά όχι lag όταν η δράση είναι ακατάπαυστη;

Πάμε να δούμε τι προσφέρει η συναρπαστική συνεργασία της LG με την NVIDIA αλλά και η υποστήριξη του HDMI 2.1 από τις νέες LG OLED τηλεοράσεις και πως αναβαθμίζεται ολόκληρη η εμπειρία gaming.

Η τεχνολογία G-Sync είναι της NVIDIA και έρχεται για να προσφέρει πολύ ομαλά γραφικά, με πλούσια χρώματα και χωρίς να παρατηρείται το γνωστό “σπάσιμο” όταν η δράση είναι έντονη, τότε που το lag κάνει την εμφάνισή του και ο ρυθμός των frames πέφτει δραματικά. Αυτή η τεχνολογία προσφέρει στους gamers μια gaming εμπειρία άλλου επιπέδου.

Το “σπάσιμο” στα γραφικά παρουσιάζεται όταν το frame rate των video games δε συμβαδίζει με το ρυθμό ανανέωσης της τηλεόρασης που έχουμε συνδέσει στο PC ή την κονσόλα που μας. Και εδώ έρχεται να κάνει τα μαγικά της η τεχνολογία G-Sync που συναντάμε στις νέες LG OLED. Με αυτή το “σπάσιμο” στα γραφικά αποτελεί πλέον παρελθόν.

NVIDIA G-Sync

Το G-Sync υποστηρίζεται από όλα τα πρόσφατα μοντέλα τηλεοράσεων LG OLED και αυτή η συνεργασίας με την NVIDIA, εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας εικόνα και γρήγορη απόκριση στα γραφικά. Σε συνδυασμό με την τεχνολογία OLED των LG, οι gamers απολαμβάνουν γραφικά γεμάτα χρώματα, καθαρά και φωτεινά.

Η δράση είναι ομαλή χωρίς αλλοιώσεις στην ποιότητα, ενώ με το HDR που υποστηρίζουν οι νέες τηλεοράσεις της LG, αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο η συνολική απεικόνιση των γραφικών.

Σημαντικό επίσης είναι το ότι το G-Sync διαθέτει την τεχνολογία VRR (variable refresh rate), δηλαδή ρυθμό ανανέωσης που διαφοροποιείται στο ελάχιστο και μέγιστο ρυθμό ανανέωσης των καρέ σύμφωνα με το αντίστοιχο από τις κάρτες γραφικών με NVIDIA τσιπάκι.

Σαν αποτέλεσμα έχουμε τα γραφικά να απεικονίζονται τη στιγμή που γίνονται render και το lag από την κίνηση του ποντικιού ή του κέρσορα να ελαχιστοποιείται με το ρυθμό ανανέωσης της τηλεόρασης να συγχρονίζεται με την έξοδο εικόνας της κάρτας γραφικών.

HDMI 2.1

Όμως, όλα αυτά υλοποιούνται στο μέγιστο βαθμό όταν η τηλεόραση που έχουμε υποστηρίζει το πρότυπο HDMI 2.1, με την LG να έχει φροντίσει και για αυτό στις νέες τηλεοράσεις LG OLED.

Συγκεκριμένα, με χρόνο απόκρισης 1ms, την υποστήριξη του VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Auto Low Latency Mode) για games με ομαλή ροή χωρίς lag αλλά και του eARC (Enhanced Audio Return Channel) για τη μεταφορά ασυμπίεστου ήχου υψηλής ποιότητας, πετυχαίνουμε την πλήρη συμβατότητα με το HDMI 2.1, και έτσι το επίπεδο της ποιότητας των video games ανεβαίνει ακόμη πιο ψηλά.

Το HDMI 2.1 μπορεί να υποστηρίξει 4K gaming μέχρι τα 120Hz, ρυθμό ανανέωσης ο οποίος υποστηρίζεται από τις περισσότερες LG OLED και το συναντάμε και στις κονσόλες next gen όπως PS5 και XBOX Series X. Το bandwidth που παρέχει η σύνδεση HDMI 2.1 αγγίζει τα 48Gbps τη στιγμή που το HDMI 2.0 περιορίζεται στα 18Gbps.

Καθηλωτική εμπειρία gaming!

Όλα αυτά εξασφαλίζουν μια gaming εμπειρία που δεν έχει προηγούμενο, καθώς θα σας κάνει να ξεχάσετε την καθυστέρηση που προέρχεται από το συγχρονισμό μεταξύ τηλεόρασης και κάρτας γραφικών και έτσι θα σαν κάνει να μπείτε σε έναν κόσμο γεμάτο ζωντανά γραφικά, αδιάκοπη και ομαλή δράση σε συνδυασμό με τον απόλυτα διαυγή ήχο που μπορεί να προσφέρει το νέο πρότυπο HDMI 2.1.

Οι τηλεοράσεις LG OLED με G-Sync και HDMI 2.1, προσφέρουν μια καθηλωτική εμπειρία gaming!

Sponsored by LG

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos2021

Κώστα, ποια LG OLED έχεις στο τέστ του βίντεο και πόσες ίντσες ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση.

Ovelix

Μα οι Oled δεν ενδείκνυνται για Gaming εξαιτίας των σταθερών εικονιδίων στα Game που προκαλεί το φαινόμενο Burn in στις Oled, άρα το να δώσεις από 1.500€ για μια τηλεόραση με τον κίνδυνο στα 2 χρόνια που θα τελείωση η εγγύηση να σου βγάλει Burn in και να την πετάξεις είναι κάπως αποτρεπτικό θα έλεγα. Οι Oled αν με ρωτήσει κανείς θα έλεγα κάνουν μόνο για αυτούς που δεν βλέπουν πολλές ώρες τηλεόραση παρά μόνον ταινίες, σε εμένα πχ που η τηλεόραση λειτουργεί 16ώρες την ημέρα και 2-3ώρες Gaming σχεδόν κάθε μέρα δεν θα ζούσε μια Oled TV πάνω από 1-2 χρόνια.

Μακης

Εισαι εκτος πρταγματικοτητας…Ενημερωσου καλυτερα και μην παραπληροφορεις τον κοσμο γιατι εκτιθεσαι και τρομαζεις τον κοσμο με fake news!!Οι ολεντ τεχνολογια για το 99.9% του κοσμου δεν θα παθει ποτε burn-in..ΕΧουν γινει τεστ στα μεγαλυτερα σαιτ του εξωτερικου που το απεδειξαν αυτο!!

Ovelix

Τυγχάνει να λες σε ένα άτομο ότι είναι εκτός πραγματικότητας και ότι σε παραπληροφορεί που όμως αυτό το άτομο τυγχάνει να έχει εργαστεί ως πωλητής σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στις τηλεοράσεις και που έχει αδερφό και φίλο τεχνικούς ηλεκτρικών συσκευών… Κοίτα αν μου δώσεις μερικά φράγκα ανεβάζω και εγώ στο Site μου ότι οι OLED είναι αλεξίσφαιρες (αν με καταλαβαίνεις τι εννοώ) επίσης μπες και σε κανένα Ελληνικό φόρουμ τεχνολογίας, θα δεις πολλούς να θαυμάζουν το πόσο καλή εικόνα είχε η Oled τηλεόραση τους μέχρι να τους βγάλει Burn in που το βγάζουν οι OLED είτε μας αρέσει είτε όχι. Λες εγώ να μην αγόραζα OLED TV πριν 2χρόνια που πήρα μεγάλη Tv αν δεν υπήρχε θέμα Burn in ???

Ovelix

Μάθε πρώτα τι είναι τα OLED πάνελ, μάθε πως λειτουργούν αυτά τα πάνελ και μετά θα καταλάβεις πως και γιατί παθαίνουν Burn in. Από τα βιντεάκια του Youtube που είδες εσύ τεχνικός τηλεοράσεων δεν έγινε κανένας… Μπες και σε κανένα Ελληνικό Forum να δεις τις λένε όσοι είχαν OLED, δεν κάνει κακό και ρώτα έναν τεχνικό τηλεοράσεων μην θίγεις ως ανημέρωτους σχολιαστές που στην ζωή τους είχαν επάγγελμα να πουλάνε τηλεοράσεις και έχουν φίλους με σέρβις τηλεοράσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.