Cosmote, Vodafone, Wind | Συνεργασία για ασφαλέστερη χρήση του κινητού

Mobile phoneOι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone και Wind υιοθετούν το «Ευρωπαϊκό Μνημόνιο για την ασφαλέστερη χρήση του κινητού τηλεφώνου από παιδιά και νέους εφήβους», ενσωματώνοντάς το στον υπάρχοντα «Κώδικα Δεοντολογίας για τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας μέσω κινητών τηλεφώνων και την προστασία των ανήλικων χρηστών» που αποτελεί την πρωτοβουλία αυτορρύθμισης του κλάδου στην Ελλάδα.

Το Ευρωπαϊκό Μνημόνιο, το οποίο υπεγράφη το Φεβρουάριο του 2007 στις Βρυξέλλες, αποτελεί πρωτοβουλία 16 ευρωπαϊκών εταιριών κινητής τηλεφωνίας, παρόχων περιεχομένου και του GSM Europe υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το Μνημόνιο περιλαμβάνει προτάσεις που αποσκοπούν στην ασφαλέστερη χρήση των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας από ανήλικους χρήστες και πραγματεύεται θέματα όπως οι μηχανισμοί ελέγχου πρόσβασης, η ευαισθητοποίηση και η επιμόρφωση, η κατηγοριοποίηση του εμπορικού περιεχομένου, η αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου σε προϊόντα και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας ή/και στο Διαδίκτυο.

Ενισχύοντας την υπάρχουσα κλαδική πρωτοβουλία αυτορρύθμισης, η ενσωμάτωση του Μνημονίου στον Κώδικα Δεοντολογίας, που υπογράφηκε οικειοθελώς από την COSMOTE, τη VODAFONE και τη WIND το 2006, στόχο έχει να αποτελέσει την αφετηρία για την ανάπτυξη πλαισίων δράσης που θα διασφαλίζουν αποτελεσματικά την ορθή χρήση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Οι COSMOTE, VODAFONE και WIND, ως υπεύθυνες εταιρίες, αναγνωρίζουν ότι, στο πλαίσιο του ραγδαία αναπτυσσόμενου τεχνολογικά περιβάλλοντος της κινητής τηλεφωνίας, η αυτορρύθμιση του κλάδου μέσα από σχετικές πρωτοβουλίες μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στη διασφάλιση της ορθής χρήσης των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας από παιδιά και νέους εφήβους. Προς αυτή την κατεύθυνση, και σύμφωνα με τον υπογεγραμμένο «Κώδικα», θα προβαίνουν κατά τακτά χρονικά διαστήματα σε επανεκτίμηση του περιεχομένού του, συνεργαζόμενες με ευρωπαϊκούς και εθνικούς φορείς.

Δείτε επίσης:
> Sony Ericsson T280i | Κομψό και κλασσικό
> Sony Ericsson R306 & R300 | Ημέρες ραδιοφώνου
> Olympus LS-10 | Για ένα άψογο podcast

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones roaming

Τέλος από σήμερα στα τέλη περιαγωγής στην Ε.Ε.

Καταργούνται από σήμερα επίσημα οι χρεώσεις περιαγωγής κινητής ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., βάσει του νέου Ευρωπαϊκού κανονισμού.

Internet

inath.gr, Ηλεκτρονικός Πολυχώρος για την πόλη της Αθήνας

Το inath.gr είναι ένα νέο Αθηναϊκό portal, ένας ηλεκτρονικός πολυχώρος, που μέσα του μπορείς να βρεις ό,τι ακριβώς ψάχνεις κι ό,τι οι άλλοι αδυνατούν να σου προσφέρουν. Ένα portal νεανικό και φρέσκο, σχεδιασμένο να καλύπτει κάθε ανάγκη της αθηναϊκής κοινωνίας και να αφουγκράζεται το παλμό της. Η ομάδα του inath.gr, με αγάπη για την Αθήνα […]

Telecoms COSMOTE

COSMOTE | Από τα αυστηρότερα όρια η Ελλάδα στην έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία

Δεν απαιτείται περαιτέρω μείωση των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τα αυστηρότερα όρια η Ελλάδα, 60-70% χαμηλότερα από τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε πρόσφατη έκθεσή της που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνεται ότι τα όρια ασφαλούς έκθεσης, όπως υπάρχουν στη σύσταση 1999/519/EC, δεν […]

Telecoms OTE

ΟΤΕ | Εγκαθιστά ασύρματο δίκτυο WiMax στο Άγιον Όρος

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του πιλοτικού δικτύου WiMAX στο Άγιον Όρος. Ήδη οι πρώτοι χρήστες έχουν συνδεθεί χρησιμοποιώντας το ασύρματο δίκτυο για ευρυζωνική πρόσβαση. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για τον ΟΤΕ, καθώς, με καινοτόμες τεχνολογικά λύσεις πρόσβασης, δημιουργεί τη δυνατότητα παροχής σύγχρονων υπηρεσιών ευρυζωνικότητας σε έναν τόπο ξεχωριστής θρησκευτικής και πολιτιστικής […]