Δημόσια Διαβούλευση της EETT

EETTΔημόσια Διαβούλευση διεξάγει η ΕΕΤΤ, η οποία θα διαρκέσει από τις 22/10/2007 μέχρι και τις 7/12/2007 και αφορά στον καθορισμό μετρήσιμων παραμέτρων/δεικτών ποιότητας των παρεχόμενων προς το κοινό υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, της διαδικασίας μέτρησης των δεικτών αυτών και της διαδικασίας δημοσιοποίησής τους από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Η διαβούλευση αυτή αποσκοπεί στην καταγραφή και αξιοποίηση των απόψεων και των σχολίων των ενδιαφερόμενων φορέων για τη έκδοση από την ΕΕΤΤ σχετικού Κανονισμού αναφορικά με τα ακόλουθα:
• Τους δείκτες ποιότητας υπηρεσιών (σταθερή τηλεφωνία, κινητή τηλεφωνία και ευρυζωνικές υπηρεσίες) που οι πάροχοι οφείλουν να μετρούν
• Το περιεχόμενο και τη μορφή των προς δημοσίευση πληροφοριών
• Τον τρόπο δημοσίευσης των πληροφοριών
• Το χρόνο δημοσίευσης των πληροφοριών
• Την υποχρέωση του παρόχου να ενημερώνει την ΕΕΤΤ για τις προς δημοσίευση πληροφορίες πριν από τη δημοσίευσή τους

Με το συγκεκριμένο έργο η ΕΕΤΤ επιδιώκει να εξασφαλίσει τη βέλτιστη ενημέρωση των καταναλωτών και ειδικότερα, τη δυνατότητα πρόσβασής τους σε πλήρεις, συγκρίσιμες και εύχρηστες πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα των διαθέσιμων από τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Με αυτόν τον τρόπο, οι καταναλωτές θα είναι σε θέση να διεξάγουν αξιόπιστη έρευνα αγοράς πριν επιλέξουν την τηλεπικοινωνιακή υπηρεσία που επιθυμούν και θα μπορούν, συγκρίνοντας τους σαφώς ορισμένους δείκτες ποιότητας ομοειδών υπηρεσιών (όπως για παράδειγμα την ταχύτητα απάντησης σε κλήσεις πελατών, την ταχύτητα αποκατάστασης βλάβης, τη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών εξυπηρέτησης πελατών του παρόχου, την αποδοτικότητα της γραμμής βοήθειας, την ορθότητα των λογαριασμών) να προβαίνουν στις καλύτερες γι αυτούς επιλογές.

Το κείμενο της δημόσιας διαβούλευσης είναι διαθέσιμο στο δικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ, https://www.eett.gr Κεντρική Σελίδα: Διαβουλεύσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις απόψεις τους γραπτώς μέχρι και τις 7/12/2007 και ώρα 15:00 µµ στα γραφεία της ΕΕΤΤ (Λεωφόρος Κηφισίας 60, 151 25 Μαρούσι, 7ος όροφος, [Tηλ]: 210 6151000, [Fax]: 210 6105049).

Δείτε επίσης:
> Πρόστιμο 19 εκ. ευρώ στη Vodafone για τις υποκλοπές
> techblogTV: Στην Αθήνα η Σύνοδος της Ομάδας των Ευρωπαίων Ρυθμιστών (ERG)
> Πρόστιμα στο OTE από την EETT

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones roaming

Τέλος από σήμερα στα τέλη περιαγωγής στην Ε.Ε.

Καταργούνται από σήμερα επίσημα οι χρεώσεις περιαγωγής κινητής ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., βάσει του νέου Ευρωπαϊκού κανονισμού.

Internet

inath.gr, Ηλεκτρονικός Πολυχώρος για την πόλη της Αθήνας

Το inath.gr είναι ένα νέο Αθηναϊκό portal, ένας ηλεκτρονικός πολυχώρος, που μέσα του μπορείς να βρεις ό,τι ακριβώς ψάχνεις κι ό,τι οι άλλοι αδυνατούν να σου προσφέρουν. Ένα portal νεανικό και φρέσκο, σχεδιασμένο να καλύπτει κάθε ανάγκη της αθηναϊκής κοινωνίας και να αφουγκράζεται το παλμό της. Η ομάδα του inath.gr, με αγάπη για την Αθήνα […]

Telecoms COSMOTE

COSMOTE | Από τα αυστηρότερα όρια η Ελλάδα στην έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία

Δεν απαιτείται περαιτέρω μείωση των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τα αυστηρότερα όρια η Ελλάδα, 60-70% χαμηλότερα από τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε πρόσφατη έκθεσή της που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνεται ότι τα όρια ασφαλούς έκθεσης, όπως υπάρχουν στη σύσταση 1999/519/EC, δεν […]

Telecoms OTE

ΟΤΕ | Εγκαθιστά ασύρματο δίκτυο WiMax στο Άγιον Όρος

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του πιλοτικού δικτύου WiMAX στο Άγιον Όρος. Ήδη οι πρώτοι χρήστες έχουν συνδεθεί χρησιμοποιώντας το ασύρματο δίκτυο για ευρυζωνική πρόσβαση. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για τον ΟΤΕ, καθώς, με καινοτόμες τεχνολογικά λύσεις πρόσβασης, δημιουργεί τη δυνατότητα παροχής σύγχρονων υπηρεσιών ευρυζωνικότητας σε έναν τόπο ξεχωριστής θρησκευτικής και πολιτιστικής […]