EETT | 1 εκ. αριθμοί μεταφέρθηκαν μέσω φορητότητας

EETTΣύμφωνα με την EETT, ξεπέρασαν στο τέλος Ιανουαρίου 2008 το 1 εκατομμύριο οι αριθμοί σταθερής και κινητής τηλεφωνίας που μεταφέρθηκαν μέσω φορητότητας σε άλλο πάροχο σημειώνοντας αύξηση 360% σε σχέση με τον Ιανουάριο 2007 (724.524 μεταφερθέντες αριθμοί από 31.1.2007 έως 31.1.2008).

Συγκεκριμένα, τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της φορητότητας αριθμών στην Ελλάδα και σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Βάσης Δεδομένων Αναφοράς για τη Φορητότητα Αριθμών που τηρεί η ΕΕΤΤ, οι μεταφερθέντες αριθμοί μέσω φορητότητας έφτασαν το 1.003.740, εκ των οποίων οι 422.046 αφορούν αριθμούς σταθερής τηλεφωνίας (42%) και οι 581.663 αφορούν αριθμούς κινητής τηλεφωνίας (58%).

Επισημαίνεται ότι η Φορητότητα Αριθμών παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους συνδρομητές σταθερής και κινητής τηλεφωνίας – συμπεριλαμβανομένων και των καρτοκινητών (ανώνυμων ή επώνυμων) – να αλλάξουν εταιρεία σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας αντίστοιχα, διατηρώντας τον αριθμό τους.

Στην αύξηση των μεταφερθέντων αριθμών μέσω Φορητότητας, συνέβαλε καθοριστικά η αύξηση κατά 1.400% (από το τέλος του 2006) των τοπικών βρόχων που διέθεσαν οι εναλλακτικοί πάροχοι στους καταναλωτές και η ανάπτυξη των ευρυζωνικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της ΕΕΤΤ, Καθηγητή κου Νικήτα Αλεξανδρίδη, «Η δυνατότητα της Φορητότητας αριθμών αποτελεί σημαντικό εργαλείο για τους καταναλωτές, οι οποίοι αποφασίζουν να αλλάξουν τηλεπικοινωνιακή εταιρεία, αξιολογώντας την πληθώρα των νέων προϊόντων και υπηρεσιών που τους προσφέρονται και προβαίνοντας στις πιο συμφέρουσες γι αυτούς επιλογές. Η αύξηση των μεταφερθέντων αριθμών μέσω φορητότητας καταδεικνύει την αυξανόμενη ένταση του ανταγωνισμού στην αγορά των ηλεκτρονικών επικοινωνιών προμηνύοντας σημαντικά οφέλη για τους καταναλωτές σε επίπεδο τιμών, εξυπηρέτησης καθώς επίσης ποιότητας και ποικιλίας προσφερόμενων υπηρεσιών».

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vagelis

Δυστυχώς μαζί με τις συνδέσεις αυξάνονται και οι ώρες αναμονής και ταλαιπωρίας μας… 🙁 έχεις και εσύ ON και ξέρεις το πόνο μας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones roaming

Τέλος από σήμερα στα τέλη περιαγωγής στην Ε.Ε.

Καταργούνται από σήμερα επίσημα οι χρεώσεις περιαγωγής κινητής ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., βάσει του νέου Ευρωπαϊκού κανονισμού.

Internet

inath.gr, Ηλεκτρονικός Πολυχώρος για την πόλη της Αθήνας

Το inath.gr είναι ένα νέο Αθηναϊκό portal, ένας ηλεκτρονικός πολυχώρος, που μέσα του μπορείς να βρεις ό,τι ακριβώς ψάχνεις κι ό,τι οι άλλοι αδυνατούν να σου προσφέρουν. Ένα portal νεανικό και φρέσκο, σχεδιασμένο να καλύπτει κάθε ανάγκη της αθηναϊκής κοινωνίας και να αφουγκράζεται το παλμό της. Η ομάδα του inath.gr, με αγάπη για την Αθήνα […]

Telecoms COSMOTE

COSMOTE | Από τα αυστηρότερα όρια η Ελλάδα στην έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία

Δεν απαιτείται περαιτέρω μείωση των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τα αυστηρότερα όρια η Ελλάδα, 60-70% χαμηλότερα από τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε πρόσφατη έκθεσή της που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνεται ότι τα όρια ασφαλούς έκθεσης, όπως υπάρχουν στη σύσταση 1999/519/EC, δεν […]

Telecoms OTE

ΟΤΕ | Εγκαθιστά ασύρματο δίκτυο WiMax στο Άγιον Όρος

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του πιλοτικού δικτύου WiMAX στο Άγιον Όρος. Ήδη οι πρώτοι χρήστες έχουν συνδεθεί χρησιμοποιώντας το ασύρματο δίκτυο για ευρυζωνική πρόσβαση. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για τον ΟΤΕ, καθώς, με καινοτόμες τεχνολογικά λύσεις πρόσβασης, δημιουργεί τη δυνατότητα παροχής σύγχρονων υπηρεσιών ευρυζωνικότητας σε έναν τόπο ξεχωριστής θρησκευτικής και πολιτιστικής […]