ΕΕΤΤ & ΓΕΡΗΕΤ | Μνημόνιο Συνεργασίας

EETT GERIETMνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη σήμερα στην Αθήνα μεταξύ του Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Καθηγητή Νικήτα Αλεξανδρίδη και του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων της Κύπρου (ΓΕΡΗΕΤ), κ. Βάσου Πύργου, για θέματα ρύθμισης και ανταγωνισμού στους τομείς των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στην ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο κρατών σχετικά με ζητήματα εποπτείας, ρύθμισης και ανταγωνισμού, στην συντονισμένη και ομοιογενή εφαρμογή του Κοινοτικού ρυθμιστικού δικαίου, στην αποτελεσματική αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων που αφορούν στους αντίστοιχους τομείς των δύο χωρών, καθώς και στην ανάπτυξη της τηλεπικοινωνιακής και ταχυδρομικής αγοράς, προς όφελος των εθνικών οικονομιών της Ελλάδας και της Κύπρου.

Αναφερόμενος στο Μνημόνιο, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ Καθηγητής Νικήτας Αλεξανδρίδης δήλωσε: «Επεκτείνεται η εξωστρέφεια της ΕΕΤΤ, εδραιώνονται νέα κανάλια επικοινωνίας και εντατικοποιείται η μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ της ΕΕΤΤ και του ΓΕΡΗΕΤ. Είναι βέβαιο, ότι οι νέες συνθήκες συνεργασίας που δημιουργούνται με αυτό το Μνημόνιο θα ωφελήσουν εξαιρετικά και τις δύο Ρυθμιστικές Αρχές, τόσο σε επίπεδο υποστήριξης της ρυθμιστικής τους πολιτικής, όσο και σε επίπεδο ενεργειών για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Περαιτέρω, προσδοκούμε ότι το Μνημόνιο συνεργασίας θα συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση των κατάλληλων ρυθμιστικών συνθηκών που θα διευκολύνουν τη δραστηριοποίηση εταιριών και στις δύο χώρες – δηλαδή σε μία μεγαλύτερη αγορά – και θα προσελκύσουν νέες επενδύσεις ».

Ο Επίτροπος κ. Βάσος Πύργου, δήλωσε: « Για το Γραφείο μας η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας απλά σφραγίζει με ένα επίσημο τρόπο τη στενή συνεργασία που έχουμε από ιδρύσεως του ΓΕΡΗΕΤ με την ΕΕΤΤ. Τα τελευταία 2 χρόνια η προοπτική επενδύσεων στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες από/προς Κύπρο και προς/από Ελλάδα δημιουργεί προϋποθέσεις στενότερης συνεργασίας σε ό,τι αφορά στην εναρμόνιση των δύο Ρυθμιστικών Αρχών σε θέματα Ρυθμιστικής Πρακτικής, γεγονός που έχει οδηγήσει στη συμμετοχή της ΕΕΤΤ στα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνει το ΓΕΡΗΕΤ και του ΓΕΡΗΕΤ στα συνέδρια που διοργανώνει η ΕΕΤΤ. Παράλληλα, έχουμε εντοπίσει θεματικές ενότητες περαιτέρω συνεργασίας και αναφέρομαι στην παροχή Καθολικής Υπηρεσίας (ειδικά τιμολογιακά πακέτα), στα Δικαιώματα Διέλευσης και στη Μεθοδολογία Υπολογισμού της Συμπίεσης Περιθωρίου στις Ευρυζωνικές/Στενοζωνικές Υπηρεσίες. Με δεδομένο το ότι διανύουμε μια περίοδο προκλήσεων σε θέματα Ρύθμισης, είμαστε πεπεισμένοι ότι η συνεργασία αυτή θα αποβεί σε αμοιβαίο όφελος των αγορών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων σε Κύπρο και Ελλάδα».

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones roaming

Τέλος από σήμερα στα τέλη περιαγωγής στην Ε.Ε.

Καταργούνται από σήμερα επίσημα οι χρεώσεις περιαγωγής κινητής ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., βάσει του νέου Ευρωπαϊκού κανονισμού.

Internet

inath.gr, Ηλεκτρονικός Πολυχώρος για την πόλη της Αθήνας

Το inath.gr είναι ένα νέο Αθηναϊκό portal, ένας ηλεκτρονικός πολυχώρος, που μέσα του μπορείς να βρεις ό,τι ακριβώς ψάχνεις κι ό,τι οι άλλοι αδυνατούν να σου προσφέρουν. Ένα portal νεανικό και φρέσκο, σχεδιασμένο να καλύπτει κάθε ανάγκη της αθηναϊκής κοινωνίας και να αφουγκράζεται το παλμό της. Η ομάδα του inath.gr, με αγάπη για την Αθήνα […]

Telecoms COSMOTE

COSMOTE | Από τα αυστηρότερα όρια η Ελλάδα στην έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία

Δεν απαιτείται περαιτέρω μείωση των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τα αυστηρότερα όρια η Ελλάδα, 60-70% χαμηλότερα από τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε πρόσφατη έκθεσή της που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνεται ότι τα όρια ασφαλούς έκθεσης, όπως υπάρχουν στη σύσταση 1999/519/EC, δεν […]

Telecoms OTE

ΟΤΕ | Εγκαθιστά ασύρματο δίκτυο WiMax στο Άγιον Όρος

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του πιλοτικού δικτύου WiMAX στο Άγιον Όρος. Ήδη οι πρώτοι χρήστες έχουν συνδεθεί χρησιμοποιώντας το ασύρματο δίκτυο για ευρυζωνική πρόσβαση. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για τον ΟΤΕ, καθώς, με καινοτόμες τεχνολογικά λύσεις πρόσβασης, δημιουργεί τη δυνατότητα παροχής σύγχρονων υπηρεσιών ευρυζωνικότητας σε έναν τόπο ξεχωριστής θρησκευτικής και πολιτιστικής […]