ΕΕΤΤ & ΓΕΡΗΕΤ | Μνημόνιο Συνεργασίας

, ΕΕΤΤ & ΓΕΡΗΕΤ | Μνημόνιο ΣυνεργασίαςMνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη σήμερα στην Αθήνα μεταξύ του Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Καθηγητή Νικήτα Αλεξανδρίδη και του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων της Κύπρου (ΓΕΡΗΕΤ), κ. Βάσου Πύργου, για θέματα ρύθμισης και ανταγωνισμού στους τομείς των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στην ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο κρατών σχετικά με ζητήματα εποπτείας, ρύθμισης και ανταγωνισμού, στην συντονισμένη και ομοιογενή εφαρμογή του Κοινοτικού ρυθμιστικού δικαίου, στην αποτελεσματική αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων που αφορούν στους αντίστοιχους τομείς των δύο χωρών, καθώς και στην ανάπτυξη της τηλεπικοινωνιακής και ταχυδρομικής αγοράς, προς όφελος των εθνικών οικονομιών της Ελλάδας και της Κύπρου.

Αναφερόμενος στο Μνημόνιο, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ Καθηγητής Νικήτας Αλεξανδρίδης δήλωσε: «Επεκτείνεται η εξωστρέφεια της ΕΕΤΤ, εδραιώνονται νέα κανάλια επικοινωνίας και εντατικοποιείται η μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ της ΕΕΤΤ και του ΓΕΡΗΕΤ. Είναι βέβαιο, ότι οι νέες συνθήκες συνεργασίας που δημιουργούνται με αυτό το Μνημόνιο θα ωφελήσουν εξαιρετικά και τις δύο Ρυθμιστικές Αρχές, τόσο σε επίπεδο υποστήριξης της ρυθμιστικής τους πολιτικής, όσο και σε επίπεδο ενεργειών για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Περαιτέρω, προσδοκούμε ότι το Μνημόνιο συνεργασίας θα συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση των κατάλληλων ρυθμιστικών συνθηκών που θα διευκολύνουν τη δραστηριοποίηση εταιριών και στις δύο χώρες – δηλαδή σε μία μεγαλύτερη αγορά – και θα προσελκύσουν νέες επενδύσεις ».

Ο Επίτροπος κ. Βάσος Πύργου, δήλωσε: « Για το Γραφείο μας η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας απλά σφραγίζει με ένα επίσημο τρόπο τη στενή συνεργασία που έχουμε από ιδρύσεως του ΓΕΡΗΕΤ με την ΕΕΤΤ. Τα τελευταία 2 χρόνια η προοπτική επενδύσεων στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες από/προς Κύπρο και προς/από Ελλάδα δημιουργεί προϋποθέσεις στενότερης συνεργασίας σε ό,τι αφορά στην εναρμόνιση των δύο Ρυθμιστικών Αρχών σε θέματα Ρυθμιστικής Πρακτικής, γεγονός που έχει οδηγήσει στη συμμετοχή της ΕΕΤΤ στα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνει το ΓΕΡΗΕΤ και του ΓΕΡΗΕΤ στα συνέδρια που διοργανώνει η ΕΕΤΤ. Παράλληλα, έχουμε εντοπίσει θεματικές ενότητες περαιτέρω συνεργασίας και αναφέρομαι στην παροχή Καθολικής Υπηρεσίας (ειδικά τιμολογιακά πακέτα), στα Δικαιώματα Διέλευσης και στη Μεθοδολογία Υπολογισμού της Συμπίεσης Περιθωρίου στις Ευρυζωνικές/Στενοζωνικές Υπηρεσίες. Με δεδομένο το ότι διανύουμε μια περίοδο προκλήσεων σε θέματα Ρύθμισης, είμαστε πεπεισμένοι ότι η συνεργασία αυτή θα αποβεί σε αμοιβαίο όφελος των αγορών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων σε Κύπρο και Ελλάδα».

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet EETT featured

Τηλεπικοινωνίες Ελλάδα: Στα σκαριά επιπλέον χρεώσεις των καταναλωτών

Η ΕΕΚΕ (Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας) εξέδωσε Δελτίο Τύπου μέσα από το οποίο κατηγορεί την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT).

Gear EETT

Απαγόρευση κυκλοφορίας του αφυγραντήρα Juro-Pro Ruby 30L WiFi και λάμπας WiFi

Απαγόρευση διάθεσης στην ελληνική αγορά των ραδιοεξοπλισμών COOLSEER RGB WIFI GU10 SMART SPOTLIGHT και “Αφυγραντήρας, Καθαριστής αέρα Ιονιστής Juro-Pro Ruby 30L WiFi.

Gear Black Friday 2022

Black Friday 2022: Τι προσέχω στα courrier όταν παραλαμβάνω αγορές μέσω Internet

Λόγω της αυξημένης ζήτησης για υπηρεσίες courrier που παρατηρείται τη Black Friday 2022, δείτε αυτό το βίντεο για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων κατά τη διαδικασία παραλαβής των παραγγελιών σας.

Internet EETT featured

Δικαιώματα καταναλωτή για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών

Η ΕΕΤΤ εξέδωσε, σε συνέχεια σχετικής δημόσιας διαβούλευσης, τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στους καταναλωτές.