Beyond 4.0

ΕΕΤΤ | Ο ΟΤΕ θα πουλάει χονδρική στους εναλλακτικούς

ΕΕΤΤΗ Ολομέλεια της ΕΕΤΤ, ενέκρινε με τροποποιήσεις την Προσφορά Αναφοράς Χονδρικής Εκμίσθωσης Γραμμών (ΧΕΓ) του ΟΤΕ. Η απόφαση αυτή αποτέλεσε προϊόν εξαντλητικής και ενδελεχούς διαδικασίας, στο πλαίσιο της οποίας διεξήχθη Δημόσια Διαβούλευση και διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς της αγοράς των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

Η Χονδρική Εκμίσθωση Γραμμών (ΧΕΓ) αποτελεί μια υπηρεσία που υποχρεούται να προσφέρει ο ΟΤΕ στους εναλλακτικούς παρόχους, προκειμένου οι πάροχοι να μπορούν να μισθώνουν από τον ΟΤΕ τη γραμμή με όρους χονδρικής και να τη μεταπωλούν στον τελικό χρήστη. Επισημαίνεται ότι η ΧΕΓ αφορά μόνο στις γραμμές πρόσβασης PSTN και ISDN BRA.

H Προσφορά Αναφοράς Χονδρικής Εκμίσθωσης Γραμμών αποτελεί θεμελιώδες εργαλείο για τη δίκαιη, απρόσκοπτη και αποτελεσματική υλοποίηση όλων των διαδικασιών που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών ΧΕΓ στις επιχειρήσεις και στους καταναλωτές. Οι επιμέρους ρυθμίσεις της προσφοράς ορίστηκαν με βάση τα εγκεκριμένα από την ΕΕΤΤ και την ΕΕ μέτρα για την αγορά λιανικής πρόσβασης στο δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο σε σταθερή θέση μέσω PSTN και BRA-ISDN συνδέσεων για οικιακούς και μη οικιακούς πελάτες, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες της ελληνικής αγοράς και την επιτυχημένη διεθνή πρακτική.

Η εισαγωγή της Χονδρικής Εκμίσθωσης Γραμμών στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά αναμένεται να προωθήσει τον ανταγωνισμό στην αγορά λιανικής πρόσβασης στο δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο σε σταθερή θέση. Με τη Χονδρική Εκμίσθωση Γραμμών ένας εναλλακτικός πάροχος δύναται να αποκτήσει μια πλήρη λιανική σχέση με τον συνδρομητή για όλες τις τηλεφωνικές υπηρεσίες, παρέχοντας σε αυτόν έναν ενιαίο λογαριασμό, ο οποίος θα περιλαμβάνει και το πάγιο και το κόστος των κλήσεων.

Περαιτέρω η ΕΕΤΤ τροποποίησε, με σημερινή Απόφασή της και κατόπιν διεξαγωγής δημόσιας διαβούλευσης, τον Κανονισμό Προεπιλογής Φορέα, προκειμένου να εναρμονίσει τις υφιστάμενες διατάξεις του στο Νόμο 3431/2006 και να ενισχύσει την προστασία των καταναλωτών.

Με την Τροποποίηση του Κανονισμού α) θεσπίζεται ασφαλέστερη διαδικασία για την τηλεφωνική υποβολή της αίτησης ενεργοποίησης της προεπιλογής, με σκοπό τη διασφάλιση της πλήρους ενημέρωσης και αληθούς συναίνεσης των καταναλωτών και β) απλοποιείται η διαδικασία λύσης της συμβατικής σχέσης του καταναλωτή με τον εναλλακτικό πάροχο μετά την κατάργηση της προεπιλογής φορέα.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones roaming

Τέλος από σήμερα στα τέλη περιαγωγής στην Ε.Ε.

Καταργούνται από σήμερα επίσημα οι χρεώσεις περιαγωγής κινητής ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., βάσει του νέου Ευρωπαϊκού κανονισμού.

Internet

inath.gr, Ηλεκτρονικός Πολυχώρος για την πόλη της Αθήνας

Το inath.gr είναι ένα νέο Αθηναϊκό portal, ένας ηλεκτρονικός πολυχώρος, που μέσα του μπορείς να βρεις ό,τι ακριβώς ψάχνεις κι ό,τι οι άλλοι αδυνατούν να σου προσφέρουν. Ένα portal νεανικό και φρέσκο, σχεδιασμένο να καλύπτει κάθε ανάγκη της αθηναϊκής κοινωνίας και να αφουγκράζεται το παλμό της. Η ομάδα του inath.gr, με αγάπη για την Αθήνα […]

Telecoms COSMOTE

COSMOTE | Από τα αυστηρότερα όρια η Ελλάδα στην έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία

Δεν απαιτείται περαιτέρω μείωση των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τα αυστηρότερα όρια η Ελλάδα, 60-70% χαμηλότερα από τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε πρόσφατη έκθεσή της που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνεται ότι τα όρια ασφαλούς έκθεσης, όπως υπάρχουν στη σύσταση 1999/519/EC, δεν […]

Telecoms OTE

ΟΤΕ | Εγκαθιστά ασύρματο δίκτυο WiMax στο Άγιον Όρος

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του πιλοτικού δικτύου WiMAX στο Άγιον Όρος. Ήδη οι πρώτοι χρήστες έχουν συνδεθεί χρησιμοποιώντας το ασύρματο δίκτυο για ευρυζωνική πρόσβαση. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για τον ΟΤΕ, καθώς, με καινοτόμες τεχνολογικά λύσεις πρόσβασης, δημιουργεί τη δυνατότητα παροχής σύγχρονων υπηρεσιών ευρυζωνικότητας σε έναν τόπο ξεχωριστής θρησκευτικής και πολιτιστικής […]