ΕΕΤΤ | Ο ΟΤΕ θα πουλάει χονδρική στους εναλλακτικούς

0

ΕΕΤΤΗ Ολομέλεια της ΕΕΤΤ, ενέκρινε με τροποποιήσεις την Προσφορά Αναφοράς Χονδρικής Εκμίσθωσης Γραμμών (ΧΕΓ) του ΟΤΕ. Η απόφαση αυτή αποτέλεσε προϊόν εξαντλητικής και ενδελεχούς διαδικασίας, στο πλαίσιο της οποίας διεξήχθη Δημόσια Διαβούλευση και διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς της αγοράς των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

Η Χονδρική Εκμίσθωση Γραμμών (ΧΕΓ) αποτελεί μια υπηρεσία που υποχρεούται να προσφέρει ο ΟΤΕ στους εναλλακτικούς παρόχους, προκειμένου οι πάροχοι να μπορούν να μισθώνουν από τον ΟΤΕ τη γραμμή με όρους χονδρικής και να τη μεταπωλούν στον τελικό χρήστη. Επισημαίνεται ότι η ΧΕΓ αφορά μόνο στις γραμμές πρόσβασης PSTN και ISDN BRA.

H Προσφορά Αναφοράς Χονδρικής Εκμίσθωσης Γραμμών αποτελεί θεμελιώδες εργαλείο για τη δίκαιη, απρόσκοπτη και αποτελεσματική υλοποίηση όλων των διαδικασιών που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών ΧΕΓ στις επιχειρήσεις και στους καταναλωτές. Οι επιμέρους ρυθμίσεις της προσφοράς ορίστηκαν με βάση τα εγκεκριμένα από την ΕΕΤΤ και την ΕΕ μέτρα για την αγορά λιανικής πρόσβασης στο δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο σε σταθερή θέση μέσω PSTN και BRA-ISDN συνδέσεων για οικιακούς και μη οικιακούς πελάτες, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες της ελληνικής αγοράς και την επιτυχημένη διεθνή πρακτική.

Η εισαγωγή της Χονδρικής Εκμίσθωσης Γραμμών στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά αναμένεται να προωθήσει τον ανταγωνισμό στην αγορά λιανικής πρόσβασης στο δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο σε σταθερή θέση. Με τη Χονδρική Εκμίσθωση Γραμμών ένας εναλλακτικός πάροχος δύναται να αποκτήσει μια πλήρη λιανική σχέση με τον συνδρομητή για όλες τις τηλεφωνικές υπηρεσίες, παρέχοντας σε αυτόν έναν ενιαίο λογαριασμό, ο οποίος θα περιλαμβάνει και το πάγιο και το κόστος των κλήσεων.

Περαιτέρω η ΕΕΤΤ τροποποίησε, με σημερινή Απόφασή της και κατόπιν διεξαγωγής δημόσιας διαβούλευσης, τον Κανονισμό Προεπιλογής Φορέα, προκειμένου να εναρμονίσει τις υφιστάμενες διατάξεις του στο Νόμο 3431/2006 και να ενισχύσει την προστασία των καταναλωτών.

Με την Τροποποίηση του Κανονισμού α) θεσπίζεται ασφαλέστερη διαδικασία για την τηλεφωνική υποβολή της αίτησης ενεργοποίησης της προεπιλογής, με σκοπό τη διασφάλιση της πλήρους ενημέρωσης και αληθούς συναίνεσης των καταναλωτών και β) απλοποιείται η διαδικασία λύσης της συμβατικής σχέσης του καταναλωτή με τον εναλλακτικό πάροχο μετά την κατάργηση της προεπιλογής φορέα.

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα