ΕΕΤΤ | Διευκολύνει την ανάπτυξη εναλλακτικών υποδομών ευρυζωνικότητας

, ΕΕΤΤ | Διευκολύνει την ανάπτυξη εναλλακτικών υποδομών ευρυζωνικότηταςΣτην τροποποίηση της ισχύουσας Προσφοράς Αναφοράς του ΟΤΕ για την παροχή Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο (ΑΠΤΒ), γνωστή και ως RUO, προέβη με Απόφασή της η ΕΕΤΤ, κατόπιν διεξαγωγής σχετικής δημόσιας διαβούλευσης. Στόχος της συγκεκριμένης Απόφασης είναι η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας μέσω της εισαγωγής διαδικασιών που διευκολύνουν την ανάπτυξη εναλλακτικών υποδομών, η ταχύτερη εξυπηρέτηση των αιτημάτων των καταναλωτών για ευρυζωνικές συνδέσεις καθώς και η ταχύτερη αποκατάσταση των βλαβών.

Με βάση τις προτάσεις και τα σχόλια των συμμετεχόντων στην Διαβούλευση, η οποία διεξήχθη από 21 Δεκεμβρίου έως και 28 Ιανουαρίου 2008, η ΕΕΤΤ αποφάσισε τις ακόλουθες τροποποιήσεις:

1. Αποσαφήνιση της υφιστάμενης δυνατότητας εγκατάστασης καμπίνας στον προαύλιο χώρο του Αστικού Κέντρου του ΟΤΕ, ως μία ακόμα εναλλακτική της φυσικής συνεγκατάστασης, με ρητή και αναλυτική πρόβλεψη των σχετικών διαδικασιών.
2. Διαφοροποίηση της διαδικασίας αιτήσεων για συνεγκατάσταση, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να αιτούνται απευθείας Σύμμικτη ή Εικονική Συνεγκατάσταση στην περίπτωση που είτε δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος φυσικής συνεγκατάστασης στα Αστικά Κέντρα του ΟΤΕ είτε δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του υφιστάμενου χώρου φυσικής συνεγκατάστασης.
3. Τροποποίηση της υποχρέωσης του ΟΤΕ σχετικά με την παροχή ειδικών πληροφοριών στους παρόχους, που θα τους βοηθήσουν στην κατάρτιση των επιχειρηματικών τους σχεδίων.
4. Αποσαφήνιση υφιστάμενης δυνατότητας αυτοπαροχής υπηρεσιών σύνδεσης και μετάδοσης (backhauling) με χρήση ασύρματων μέσων του τηλεπικοινωνιακού παρόχου, εγκατεστημένων στην οροφή του Αστικού Κέντρου του ΟΤΕ, και ρητή πρόβλεψη των σχετικών διαδικασιών στο κείμενο της Προσφοράς ΑΠΤΒ του ΟΤΕ.
5. Αύξηση του χρονοδιαγράμματος στον οποίο ο ΟΤΕ οφείλει να παραδίδει τους ανενεργούς βρόχους.
6. Τροποποίηση της διαδικασίας διαχείρισης βλαβών.
7. Υποχρέωση κοινοποίησης του «φανταστικού αριθμού» βρόχου στον λιανικό καταναλωτή μέσω αναγραφής του στους λογαριασμούς. Υπενθυμίζεται ότι ο «Φανταστικός αριθμός» αντιπροσωπεύει την «ταυτότητα του καλωδίου» που τερματίζει στις εγκαταστάσεις των συνδρομητών και χρησιμοποιείται από τον καταναλωτή σε κάθε αίτημά του για αλλαγή υπηρεσίας ή/και παρόχου.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική και Καθημερινή. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet EETT

Ίντερνετ στην Ελλάδα: 27Mbps η μέση ταχύτητα download

Το 2020, την πρώτη πανδημική χρονιά, η μέση ταχύτητα download στις σταθερές συνδέσεις Internet στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στα 27 Mbps.

Internet EETT

6 στους 10 Έλληνες παρακολουθούν τηλεοπτικό περιεχόμενο μέσω διαδικτυακών εφαρμογών

Η ΕΕΤΤ πραγματοποιήσε έρευνα για τη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών παρακολούθησης τηλεοπτικού περιεχομένου, ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων και πραγματοποίησης κλήσεων / βιντεοκλήσεων.

Business EETT

ΕΕΤΤ: Επισκόπηση Αγορών ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ταχυδρομικών υπηρεσιών

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων δημοσίευσε τα στοιχεία για το 2019 για τις αγορές των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Business EETT

Σημαντική καθυστέρηση στην παράδοση προϊόντων από τις εταιρείες ταχυμεταφορών

Συνιστάται στους καταναλωτές πριν την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής αγοράς να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στους όρους παράδοσης που πρέπει να περιγράφονται στην ιστοσελίδα του καταστήματος.