ΕΕΤΤ | Διευκολύνει την ανάπτυξη εναλλακτικών υποδομών ευρυζωνικότητας

0

EETTΣτην τροποποίηση της ισχύουσας Προσφοράς Αναφοράς του ΟΤΕ για την παροχή Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο (ΑΠΤΒ), γνωστή και ως RUO, προέβη με Απόφασή της η ΕΕΤΤ, κατόπιν διεξαγωγής σχετικής δημόσιας διαβούλευσης. Στόχος της συγκεκριμένης Απόφασης είναι η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας μέσω της εισαγωγής διαδικασιών που διευκολύνουν την ανάπτυξη εναλλακτικών υποδομών, η ταχύτερη εξυπηρέτηση των αιτημάτων των καταναλωτών για ευρυζωνικές συνδέσεις καθώς και η ταχύτερη αποκατάσταση των βλαβών.

Με βάση τις προτάσεις και τα σχόλια των συμμετεχόντων στην Διαβούλευση, η οποία διεξήχθη από 21 Δεκεμβρίου έως και 28 Ιανουαρίου 2008, η ΕΕΤΤ αποφάσισε τις ακόλουθες τροποποιήσεις:

1. Αποσαφήνιση της υφιστάμενης δυνατότητας εγκατάστασης καμπίνας στον προαύλιο χώρο του Αστικού Κέντρου του ΟΤΕ, ως μία ακόμα εναλλακτική της φυσικής συνεγκατάστασης, με ρητή και αναλυτική πρόβλεψη των σχετικών διαδικασιών.
2. Διαφοροποίηση της διαδικασίας αιτήσεων για συνεγκατάσταση, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να αιτούνται απευθείας Σύμμικτη ή Εικονική Συνεγκατάσταση στην περίπτωση που είτε δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος φυσικής συνεγκατάστασης στα Αστικά Κέντρα του ΟΤΕ είτε δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του υφιστάμενου χώρου φυσικής συνεγκατάστασης.
3. Τροποποίηση της υποχρέωσης του ΟΤΕ σχετικά με την παροχή ειδικών πληροφοριών στους παρόχους, που θα τους βοηθήσουν στην κατάρτιση των επιχειρηματικών τους σχεδίων.
4. Αποσαφήνιση υφιστάμενης δυνατότητας αυτοπαροχής υπηρεσιών σύνδεσης και μετάδοσης (backhauling) με χρήση ασύρματων μέσων του τηλεπικοινωνιακού παρόχου, εγκατεστημένων στην οροφή του Αστικού Κέντρου του ΟΤΕ, και ρητή πρόβλεψη των σχετικών διαδικασιών στο κείμενο της Προσφοράς ΑΠΤΒ του ΟΤΕ.
5. Αύξηση του χρονοδιαγράμματος στον οποίο ο ΟΤΕ οφείλει να παραδίδει τους ανενεργούς βρόχους.
6. Τροποποίηση της διαδικασίας διαχείρισης βλαβών.
7. Υποχρέωση κοινοποίησης του «φανταστικού αριθμού» βρόχου στον λιανικό καταναλωτή μέσω αναγραφής του στους λογαριασμούς. Υπενθυμίζεται ότι ο «Φανταστικός αριθμός» αντιπροσωπεύει την «ταυτότητα του καλωδίου» που τερματίζει στις εγκαταστάσεις των συνδρομητών και χρησιμοποιείται από τον καταναλωτή σε κάθε αίτημά του για αλλαγή υπηρεσίας ή/και παρόχου.

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα