OTE All-in-One | Τρώει πόρτα από την EETT

Aναφορικά με την εξέταση του «προγράμματος» που η ΟΤΕ Α.Ε. ονομάζει «All-In-One», το οποίο συνδυάζει υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας (και για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Ελληνική αλλά και στην Ευρωπαϊκή αγορά), η ΕΕΤΤ επανειλημμένως έχει ζητήσει κατά την διάρκεια των τελευταίων μηνών την παροχή συγκεκριμένων στοιχείων, προκειμένου να διευκρινίσει τους όρους του εν λόγω «προγράμματος» και να προχωρήσει στην ενδελεχή εξέτασή του.

Η διαδικασία αυτή είναι αναγκαία, επειδή ορισμένες υπηρεσίες του «προγράμματος» αφορούν αγορές που υπόκεινται σε «εκ των προτέρων» (ex ante) ρύθμιση. Σύμφωνα με το ισχύον εθνικό και το κοινοτικό ρυθμιστικό πλαίσιο, «συνδυαστικά» (bundling) «προγράμματα»-πακέτα εταιρειών με «Σημαντική Ισχύ στην Αγορά» που περιλαμβάνουν ρυθμιζόμενες αλλά και μη ρυθμιζόμενες υπηρεσίες πρέπει να κοινοποιούνται στη Ρυθμιστική Αρχή προς έγκριση.

Ωστόσο, η ΟΤΕ Α.Ε επικαλούμενη δήθεν έλλειψη εξουσιοδότησης της ΕΕΤΤ, έχει αρνηθεί να παράσχει (ως όφειλε) τα αιτηθέντα στοιχεία. Με αυτά τα δεδομένα, η ΕΕΤΤ αδυνατεί να προχωρήσει στην εξέταση του εν λόγω «προγράμματος», δεδομένου ότι αρκετά βασικά χαρακτηριστικά του (όπως π.χ., το ύψος και είδος της προτεινόμενης έκπτωσης, κ.α.) παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.

Επεξεργάστηκε την 13 Απριλίου 2008 17:42

Σχόλια

  • Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο πρόγραμμα παρουσιάζεται στην Ευρωπαϊκή αγορά. Πολύ σίγουρα η Virgin και η Orange στην Αγγλία προσφέρουν το ίδιο πράγμα εδώ και 1 με 2 χρόνια άρα ο ΟΤΕ δεν έκανε και τίποτα το πρωτότυπο :)

    ΥΓ Συγγνώμη για το αργοπορημένο σχόλιο

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.