Επιστημονική πληροφόρηση με ένα SMS

Η Vodafone παραχώρησε τον ειδικό τετραψήφιο αριθμό 5025 στο Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για να δημιουργήσει την υπηρεσία «SMS ΕΡΜΗΣ» στο πλαίσιο της δέσμευσής της για παροχή άμεσης επιστημονικής πληροφόρησης για θέματα που αφορούν στη λειτουργία της κινητής τηλεφωνίας.

Από την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2007, οι συνδρομητές της Vodafone στην Β. Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τη νέα υπηρεσία «SMS ΕΡΜΗΣ». Η νέα υπηρεσία «SMS ΕΡΜΗΣ» είναι ένα καινοτόμο σύστημα ενημέρωσης του κοινού για τα επίπεδα της εκπεμπόμενης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων στα σημεία όπου υπάρχουν οι μετρητικοί σταθμοί του προγράμματος.
Η καινοτομία της νέας υπηρεσίας «SMS ΕΡΜΗΣ» στηρίζεται στην ενημέρωση του κοινού μέσω της αποστολής και λήψης γραπτών μηνυμάτων (SMS), κάνοντας χρήση του δικτύου της κινητής τηλεφωνίας. Κάθε χρήστης κινητού τηλεφώνου μπορεί να κάνει χρήση της υπηρεσίας αποστέλλοντας τη λέξη ΕΡΜΗΣ ή HERMES στον 4ψήφιο κωδικό 5025.

Σήμερα, η υπηρεσία είναι διαθέσιμη για τους 18 σταθμούς μέτρησης που διαχειρίζεται το Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι 18 μετρητικοί σταθμοί αυτοί βρίσκονται στους Νομούς Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κιλκίς, Κομοτηνής, Κέρκυρας, Λάρισας, Μαγνησίας και Χαλκιδικής.

Πολύ σύντομα, στην υπηρεσία «SMS ΕΡΜΗΣ» θα ενσωματωθούν και οι 28 σταθμοί που διαχειρίζεται το Εργαστήριο Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Οι μετρητικοί σταθμοί αυτοί βρίσκονται στους Νομούς Αττικής, Αχαΐας, Δωδεκανήσων, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Λασίθι, Κεφαλληνίας και Κορίνθου.

Το Πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» δημιουργήθηκε το 2002 από το ΕΜΠ και το ΑΠΘ και είναι ένα σύστημα 24ωρης μέτρησης της εκπεμπόμενης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων στο περιβάλλον από διάφορες πηγές, όπως κεραίες ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ραντάρ. Οι μετρήσεις γίνονται από σταθερούς μετρητικούς σταθμούς που εγκαθίστανται σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Δείτε επίσης:
> Καθοδήγηση επισκεπτών σε αρχαιολογικούς χώρους με την βοήθεια GPS
> Κλήσεις από το κινητό στο αεροπλάνο
> Τεχνολογίες “Made in Greece”

Επεξεργάστηκε την 15 Νοεμβρίου 2007 8:48

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.