5ος απολογισμός εταιρικής υπευθυνότητας Vodafone

, 5ος απολογισμός εταιρικής υπευθυνότητας VodafoneΦέτος ο Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του Περιβάλλοντος. Η Vodafone, από την έναρξη της λειτουργίας της, εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο περιβαλλοντικό πρόγραμμα και επενδύει σε προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας ψύξης ή θέρμανσης, φωτισμού και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων για την ηλεκτροδότηση των σταθμών βάσης.

Επιπλέον, εφαρμόζει πρόγραμμα ανακύκλωσης, στο πλαίσιο του οποίου, με τη συμμετοχή του κοινού και των εργαζομένων της εταιρείας έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 70.000 κινητά τηλέφωνα και αξεσουάρ, καθώς και 2,9 τόνοι οικιακών μπαταριών προς ανακύκλωση, από την έναρξη των προγραμμάτων το 2003 και το 2005, αντίστοιχα.

Επιπρόσθετα, στον Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας παρουσιάζονται αναλυτικά η στρατηγική και η μεθοδολογία με τις οποίες η εταιρεία λειτουργεί στους τομείς Περιβάλλον, Κινητά Τηλέφωνα-Σταθμοί Βάσης-Υγεία-Ανάπτυξη Δικτύου, Πρόσβαση στην Επικοινωνία, Πελάτες, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Εργαζόμενοι και Κοινωνική Συνεισφορά, τα αποτελέσματα των δράσεων σε σχέση με τις δεσμεύσεις που ανακοινώθηκαν στον προηγούμενο Απολογισμό, καθώς και οι στόχοι που τίθενται για το επόμενο έτος.

Παράλληλα, η Vodafone χρησιμοποιεί την τεχνολογία της κινητής επικοινωνίας προς όφελος της κοινωνίας στην οποία δραστηριοποιείται. Στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζει πιλοτικά το πρόγραμμα της «Τηλεϊατρικής» σε 5 απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Στον τομέα της Κοινωνικής Συνεισφοράς, η Vodafone υλοποιεί προγράμματα που αφορούν στο παιδί, όπως το πρόγραμμα πρόληψης παιδικού τροχαίου ατυχήματος «Ασφαλώς Κυκλοφορώ», ενώ από το 2004 υποστηρίζει το θεσμό των Special Olympics και το σύνολο των αθλητικών δραστηριοτήτων του που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον, στον Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας γίνεται εκτενής αναφορά στους υπόλοιπους τομείς δράσης της εταιρείας, καθώς και στο σύνολο των ποιοτικών και ποσοτικών αποτελεσμάτων του οικονομικού έτους 2006-2007.

Η Vodafone είναι από τις ελάχιστες εταιρείες στην Ελλάδα που για τη σύνταξη του απολογισμού, ακολούθησε για 3η συνεχή χρονιά τις διεθνείς οδηγίες Global Reporting Initiatives (GRI) και, συγκεκριμένα, την 3η ανανεωμένη και αυστηρότερη έκδοση αυτών, με στόχο την αντικειμενική και διάφανη παρουσίαση των αποτελεσμάτων της. Οι διεθνείς οδηγίες GRI αποτελούν εργαλείο με το οποίο οι οργανισμοί διαχειρίζονται, μετρούν και επικοινωνούν την επίδοσή τους σε κοινωνικούς, περιβαλλοντικούς και οικονομικούς τομείς. Οι δείκτες GRI έχουν αναπτυχθεί με σκοπό να καθοριστεί συγκεκριμένα το περιεχόμενο των απολογισμών, ώστε να υπάρξει συγκρισιμότητα μεταξύ απολογισμών διαφορετικών εταιρειών, αλλά και ετών.

Δείτε επίσης:
Οδηγός κινητής τηλεφωνίας για τους γονείς από τη Vodafone
Πρόθεμα 695 για τα νέα νούμερα κινητών Vodafone
Vodafone broadband: Προσφορά για φοιτητές

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική και Καθημερινή. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John Karakatsanis

Εταιρική υπευθυνότητα η Vodafone; Καλά όλα αυτά για το περιβάλλον κλπ, αλλά για την υπόθεση των υποκλοπών θα μάθουμε ποτέ ακριβώς τι έγινε; Τιμωρήθηκε κανένας (πέρα από πρόστιμα κλπ);;; Για αυτό θα μιλήσει καθόλου η Vodafone; Μπα..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet COSMOTE WIND Vodafone

Δωρεάν κλήσεις και γραπτά μηνύματα από και προς την Ουκρανία

Εάν είστε πελάτης της COSMOTE, της WIND ή της Vodafone και έχετε οικογένεια ή φίλους στην Ουκρανία, από σήμερα μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί τους χωρίς κόστος.

Business Vodafone COSMOTE WIND

Πόσο φθηνότεροι γίνονται οι λογαριασμοί κινητής από 1/1/2022;

Όπως είχε προαναγγελθεί, τα τέλη κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα περιορίζονται σε χαμηλότερο ποσοστό με τη νέα χρονιά.

Business featured Vodafone

Πουλήθηκε το πρώτο SMS στην ιστορία έναντι 107.000 ευρώ

Το πρώτο SMS στην ιστορία, το οποίο στάλθηκε από τη βρετανική Vodafone στις 3 Δεκεμβρίου 1992, πωλήθηκε σε δημοπρασία, με τη μορφή NFT

Internet Vodafone WIND COSMOTE

Ψηφιακό χάσμα: 3.7 δισεκατομμύρια άνθρωποι εκτός δικτύου

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το Ψηφιακό χάσμα είναι μεγάλο, αλλά μπορεί να διορθωθεί πιο εύκολα από ό,τι νομίζουμε.