Vodafone | Επεκτείνεται το πρόγραμμα Τηλεϊατρικής σε 17 Δήμους

Vodafone TelemedicineΙατροί και νοσηλευτικό προσωπικό από Δήμους – μέλη του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ – από όλη τη χώρα, καθώς και 4 ειδικευμένοι ιατροί του Ιατρικού Αθηνών, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρωτοποριακό πρόγραμμα «Τηλεϊατρικής», παρακολούθησαν την περασμένη Δευτέρα 3 Μαρτίου, το σχετικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στη χρήση συστημάτων τηλεμετρίας.

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης, οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό των Δήμων, εξοπλίστηκαν με συσκευές καταγραφής βιολογικών σημάτων και συγκεκριμένα ηλεκτροκαρδιογράφο, σπιρόμετρο, οξύμετρο, πιεσόμετρο, γλυκοζόμετρο, καθώς και με μία PDA συσκευή. Την εκπαίδευση, η οποία έγινε με την οργάνωση και την υποστήριξη της Vodafone, πραγματοποίησε, όπως και στο πιλοτικό πρόγραμμα το 2006, το εκπαιδευτικό προσωπικό της Vidavo.

Οι συσκευές που δόθηκαν στους ιατρούς, επιτρέπουν την εξέταση ασθενών με χρόνιες παθήσεις, για παράδειγμα την πραγματοποίηση ενός καρδιογραφήματος ή τον έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας για την πιθανότητα άσθματος, σε οποιοδήποτε από τα συμμετέχοντα περιφερειακά ιατρεία, και τη μεταφορά των εξετάσεων αυτών –μέσω του δικτύου GPRS της Vodafone – στο Ιατρικό Αθηνών και συγκεκριμένα σε έναν ειδικευμένο καρδιολόγο ή/και πνευμονολόγο, ο οποίος θα λάβει τις εξετάσεις και θα αποστείλει τη γνωμάτευσή του με τον ίδιο τρόπο. Επομένως, τα περιφερειακά ιατρεία, στο πλαίσιο της παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μπορούν πλέον να παρέχουν και συγκεκριμένες εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Η «Τηλεϊατρική» (Telemedicine) βασίζεται στην τεχνολογία της κινητής επικοινωνίας και δημιουργεί πολλαπλά οφέλη για όλους τους συμμετέχοντες. Για τους ασθενείς δίνεται η δυνατότητα προληπτικής ιατρικής, καταργούνται οι γεωγραφικοί περιορισμοί και ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών μέσω της άμεσης πρόσβασης στους ειδικευμένους ιατρούς. Για τους ιατρούς της περιφέρειας δίνεται η δυνατότητα για καλύτερη διαχείριση των ασθενών, αφού μπορούν να παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς άμεση πρόσβαση σε κεντρικό νοσοκομείο, ενώ δίνεται και στους ίδιους η δυνατότητα επικοινωνίας και συνεργασίας με το ειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Ιατρικού Αθηνών.

Μετά από τον πρώτο επιτυχημένο χρόνο εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος «Τηλεϊατρικής» σε 5 περιφερειακά ιατρεία της Β’ ΔΥΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας, το πρόγραμμα εφαρμόζεται -σε πρώτη φάση- στους ακόλουθους Δήμους – μέλη του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ:

Αλιβερίου Ευβοίας
Αλυζίας Αιτωλοακαρνανίας
Αλυκών Ζακύνθου
Άνω Πωγωνίου Ιωάννινα
Θεραπνών Λακωνίας
Καλλονής Λέσβου
Κορμίστας Σερρών
Λαμπείας Ηλείας
Μακεδονίδος Ημαθίας
Ν. Σιδηροχωρίου Ροδόπης
Νίσυρου Δωδεκανήσων
Παλική Κεφαλλονιάς
Παλλήνης Αττικής
Πόρου Αττικής
Τήλου Δωδεκανήσων
Υδρούσας Άνδρου

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones roaming

Τέλος από σήμερα στα τέλη περιαγωγής στην Ε.Ε.

Καταργούνται από σήμερα επίσημα οι χρεώσεις περιαγωγής κινητής ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., βάσει του νέου Ευρωπαϊκού κανονισμού.

Internet

inath.gr, Ηλεκτρονικός Πολυχώρος για την πόλη της Αθήνας

Το inath.gr είναι ένα νέο Αθηναϊκό portal, ένας ηλεκτρονικός πολυχώρος, που μέσα του μπορείς να βρεις ό,τι ακριβώς ψάχνεις κι ό,τι οι άλλοι αδυνατούν να σου προσφέρουν. Ένα portal νεανικό και φρέσκο, σχεδιασμένο να καλύπτει κάθε ανάγκη της αθηναϊκής κοινωνίας και να αφουγκράζεται το παλμό της. Η ομάδα του inath.gr, με αγάπη για την Αθήνα […]

Telecoms COSMOTE

COSMOTE | Από τα αυστηρότερα όρια η Ελλάδα στην έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία

Δεν απαιτείται περαιτέρω μείωση των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τα αυστηρότερα όρια η Ελλάδα, 60-70% χαμηλότερα από τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε πρόσφατη έκθεσή της που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνεται ότι τα όρια ασφαλούς έκθεσης, όπως υπάρχουν στη σύσταση 1999/519/EC, δεν […]

Telecoms OTE

ΟΤΕ | Εγκαθιστά ασύρματο δίκτυο WiMax στο Άγιον Όρος

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του πιλοτικού δικτύου WiMAX στο Άγιον Όρος. Ήδη οι πρώτοι χρήστες έχουν συνδεθεί χρησιμοποιώντας το ασύρματο δίκτυο για ευρυζωνική πρόσβαση. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για τον ΟΤΕ, καθώς, με καινοτόμες τεχνολογικά λύσεις πρόσβασης, δημιουργεί τη δυνατότητα παροχής σύγχρονων υπηρεσιών ευρυζωνικότητας σε έναν τόπο ξεχωριστής θρησκευτικής και πολιτιστικής […]