Vodafone | Επεκτείνεται το πρόγραμμα Τηλεϊατρικής σε 17 Δήμους

, Vodafone | Επεκτείνεται το πρόγραμμα Τηλεϊατρικής σε 17 ΔήμουςΙατροί και νοσηλευτικό προσωπικό από Δήμους – μέλη του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ – από όλη τη χώρα, καθώς και 4 ειδικευμένοι ιατροί του Ιατρικού Αθηνών, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρωτοποριακό πρόγραμμα «Τηλεϊατρικής», παρακολούθησαν την περασμένη Δευτέρα 3 Μαρτίου, το σχετικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στη χρήση συστημάτων τηλεμετρίας.

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης, οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό των Δήμων, εξοπλίστηκαν με συσκευές καταγραφής βιολογικών σημάτων και συγκεκριμένα ηλεκτροκαρδιογράφο, σπιρόμετρο, οξύμετρο, πιεσόμετρο, γλυκοζόμετρο, καθώς και με μία PDA συσκευή. Την εκπαίδευση, η οποία έγινε με την οργάνωση και την υποστήριξη της Vodafone, πραγματοποίησε, όπως και στο πιλοτικό πρόγραμμα το 2006, το εκπαιδευτικό προσωπικό της Vidavo.

Οι συσκευές που δόθηκαν στους ιατρούς, επιτρέπουν την εξέταση ασθενών με χρόνιες παθήσεις, για παράδειγμα την πραγματοποίηση ενός καρδιογραφήματος ή τον έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας για την πιθανότητα άσθματος, σε οποιοδήποτε από τα συμμετέχοντα περιφερειακά ιατρεία, και τη μεταφορά των εξετάσεων αυτών –μέσω του δικτύου GPRS της Vodafone – στο Ιατρικό Αθηνών και συγκεκριμένα σε έναν ειδικευμένο καρδιολόγο ή/και πνευμονολόγο, ο οποίος θα λάβει τις εξετάσεις και θα αποστείλει τη γνωμάτευσή του με τον ίδιο τρόπο. Επομένως, τα περιφερειακά ιατρεία, στο πλαίσιο της παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μπορούν πλέον να παρέχουν και συγκεκριμένες εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Η «Τηλεϊατρική» (Telemedicine) βασίζεται στην τεχνολογία της κινητής επικοινωνίας και δημιουργεί πολλαπλά οφέλη για όλους τους συμμετέχοντες. Για τους ασθενείς δίνεται η δυνατότητα προληπτικής ιατρικής, καταργούνται οι γεωγραφικοί περιορισμοί και ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών μέσω της άμεσης πρόσβασης στους ειδικευμένους ιατρούς. Για τους ιατρούς της περιφέρειας δίνεται η δυνατότητα για καλύτερη διαχείριση των ασθενών, αφού μπορούν να παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς άμεση πρόσβαση σε κεντρικό νοσοκομείο, ενώ δίνεται και στους ίδιους η δυνατότητα επικοινωνίας και συνεργασίας με το ειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Ιατρικού Αθηνών.

Μετά από τον πρώτο επιτυχημένο χρόνο εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος «Τηλεϊατρικής» σε 5 περιφερειακά ιατρεία της Β’ ΔΥΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας, το πρόγραμμα εφαρμόζεται -σε πρώτη φάση- στους ακόλουθους Δήμους – μέλη του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ:

Αλιβερίου Ευβοίας
Αλυζίας Αιτωλοακαρνανίας
Αλυκών Ζακύνθου
Άνω Πωγωνίου Ιωάννινα
Θεραπνών Λακωνίας
Καλλονής Λέσβου
Κορμίστας Σερρών
Λαμπείας Ηλείας
Μακεδονίδος Ημαθίας
Ν. Σιδηροχωρίου Ροδόπης
Νίσυρου Δωδεκανήσων
Παλική Κεφαλλονιάς
Παλλήνης Αττικής
Πόρου Αττικής
Τήλου Δωδεκανήσων
Υδρούσας Άνδρου

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική και Καθημερινή. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet COSMOTE WIND Vodafone

Δωρεάν κλήσεις και γραπτά μηνύματα από και προς την Ουκρανία

Εάν είστε πελάτης της COSMOTE, της WIND ή της Vodafone και έχετε οικογένεια ή φίλους στην Ουκρανία, από σήμερα μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί τους χωρίς κόστος.

Business Vodafone COSMOTE WIND

Πόσο φθηνότεροι γίνονται οι λογαριασμοί κινητής από 1/1/2022;

Όπως είχε προαναγγελθεί, τα τέλη κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα περιορίζονται σε χαμηλότερο ποσοστό με τη νέα χρονιά.

Business featured Vodafone

Πουλήθηκε το πρώτο SMS στην ιστορία έναντι 107.000 ευρώ

Το πρώτο SMS στην ιστορία, το οποίο στάλθηκε από τη βρετανική Vodafone στις 3 Δεκεμβρίου 1992, πωλήθηκε σε δημοπρασία, με τη μορφή NFT

Internet Vodafone WIND COSMOTE

Ψηφιακό χάσμα: 3.7 δισεκατομμύρια άνθρωποι εκτός δικτύου

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το Ψηφιακό χάσμα είναι μεγάλο, αλλά μπορεί να διορθωθεί πιο εύκολα από ό,τι νομίζουμε.