Vodafone | Επεκτείνεται το πρόγραμμα Τηλεϊατρικής σε 17 Δήμους

, Vodafone | Επεκτείνεται το πρόγραμμα Τηλεϊατρικής σε 17 ΔήμουςΙατροί και νοσηλευτικό προσωπικό από Δήμους – μέλη του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ – από όλη τη χώρα, καθώς και 4 ειδικευμένοι ιατροί του Ιατρικού Αθηνών, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρωτοποριακό πρόγραμμα «Τηλεϊατρικής», παρακολούθησαν την περασμένη Δευτέρα 3 Μαρτίου, το σχετικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στη χρήση συστημάτων τηλεμετρίας.

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης, οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό των Δήμων, εξοπλίστηκαν με συσκευές καταγραφής βιολογικών σημάτων και συγκεκριμένα ηλεκτροκαρδιογράφο, σπιρόμετρο, οξύμετρο, πιεσόμετρο, γλυκοζόμετρο, καθώς και με μία PDA συσκευή. Την εκπαίδευση, η οποία έγινε με την οργάνωση και την υποστήριξη της Vodafone, πραγματοποίησε, όπως και στο πιλοτικό πρόγραμμα το 2006, το εκπαιδευτικό προσωπικό της Vidavo.

Οι συσκευές που δόθηκαν στους ιατρούς, επιτρέπουν την εξέταση ασθενών με χρόνιες παθήσεις, για παράδειγμα την πραγματοποίηση ενός καρδιογραφήματος ή τον έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας για την πιθανότητα άσθματος, σε οποιοδήποτε από τα συμμετέχοντα περιφερειακά ιατρεία, και τη μεταφορά των εξετάσεων αυτών –μέσω του δικτύου GPRS της Vodafone – στο Ιατρικό Αθηνών και συγκεκριμένα σε έναν ειδικευμένο καρδιολόγο ή/και πνευμονολόγο, ο οποίος θα λάβει τις εξετάσεις και θα αποστείλει τη γνωμάτευσή του με τον ίδιο τρόπο. Επομένως, τα περιφερειακά ιατρεία, στο πλαίσιο της παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μπορούν πλέον να παρέχουν και συγκεκριμένες εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Η «Τηλεϊατρική» (Telemedicine) βασίζεται στην τεχνολογία της κινητής επικοινωνίας και δημιουργεί πολλαπλά οφέλη για όλους τους συμμετέχοντες. Για τους ασθενείς δίνεται η δυνατότητα προληπτικής ιατρικής, καταργούνται οι γεωγραφικοί περιορισμοί και ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών μέσω της άμεσης πρόσβασης στους ειδικευμένους ιατρούς. Για τους ιατρούς της περιφέρειας δίνεται η δυνατότητα για καλύτερη διαχείριση των ασθενών, αφού μπορούν να παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς άμεση πρόσβαση σε κεντρικό νοσοκομείο, ενώ δίνεται και στους ίδιους η δυνατότητα επικοινωνίας και συνεργασίας με το ειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Ιατρικού Αθηνών.

Μετά από τον πρώτο επιτυχημένο χρόνο εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος «Τηλεϊατρικής» σε 5 περιφερειακά ιατρεία της Β’ ΔΥΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας, το πρόγραμμα εφαρμόζεται -σε πρώτη φάση- στους ακόλουθους Δήμους – μέλη του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ:

Αλιβερίου Ευβοίας
Αλυζίας Αιτωλοακαρνανίας
Αλυκών Ζακύνθου
Άνω Πωγωνίου Ιωάννινα
Θεραπνών Λακωνίας
Καλλονής Λέσβου
Κορμίστας Σερρών
Λαμπείας Ηλείας
Μακεδονίδος Ημαθίας
Ν. Σιδηροχωρίου Ροδόπης
Νίσυρου Δωδεκανήσων
Παλική Κεφαλλονιάς
Παλλήνης Αττικής
Πόρου Αττικής
Τήλου Δωδεκανήσων
Υδρούσας Άνδρου

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Vodafone Pixel 7 Pro

Το Pixel 7 Pro δεν θα φέρει στην Ελλάδα η Vodafone [αποκλειστικό]

Το Techblog επιβεβαιώνει επίσημα ότι η Vodafone Ελλάδας δεν θα φέρει τα Pixel 7 και Pixel 7 Pro μέσα στο τρέχον έτος.

Business Vodafone

Vodafone: Καταργεί 1.000 θέσεις εργασίας στην Ιταλία

Η διεύθυνση της Vodafone Italia ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα προκειμένου να καταργηθούν 1.000 θέσεις εργασίας, με σκοπό να μειωθούν τα λειτουργικά της κόστη.

Business Vodafone

Vodafone: Πτώση των εσόδων σε Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία

Πτώση εμφάνισαν τα έσοδα της Vodafone για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2022, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος με έδρα τη Βρετανία.

Internet apps Vodafone

Διαθέσιμη στην Ελλάδα η ψηφιακή εφαρμογή Bright Sky

Το Ίδρυμα Vodafone, έχοντας ως στόχο να προσφέρει υποστήριξη και ορθή πληροφόρηση οποιουδήποτε μπορεί να βρίσκεται σε κακοποιητικό περιβάλλον, ανακοινώνει τη διάθεση της δωρεάν ψηφιακής εφαρμογής “Bright Sky” στην Ελλάδα.