Sony BRAVIA W3000: Η εξέλιξη της ποιότητας

, Sony BRAVIA W3000: Η εξέλιξη της ποιότηταςΚάνοντας το επόμενο βήμα μετά την επιτυχία της σειράς BRAVIA W2000, η Sony ανακοίνωσε την κυκλοφορία της σειράς BRAVIA W3000. Η σειρά αποτελείται από μοντέλα 40, 46 και 52 ιντσών που διαθέτουν μια εντυπωσιακή γκάμα νέων τεχνολογιών εικόνας και ήχου. Στην καρδιά των μοντέλων της σειράς W3000 βρίσκεται ο σχεδιασμένος από τη Sony μηχανισμός επεξεργασίας εικόνας .

Ο BRAVIA ENGINE EX βελτιώνει τα χρώματα, αυξάνει την αντίθεση και εξαλείφει το θάμπωμα (motion blur) και άλλα είδη θορύβου σε κάθε καρέ, σε πραγματικό χρόνο. Ο μηχανισμός μπορεί ακόμα να βελτιώσει και σήμα video κανονικής ανάλυσης (standard definition) εξασφαλίζοντας νέα επίπεδα λεπτομέρειας και καθαρότητας με τον τετραπλασιασμό του αριθμού των pixels σε κάθε καρέ – μια διαδικασία που δίκαια ονομάζεται Digital Reality Creation (δημιουργία ψηφιακής πραγματικότητας).

Με το συνδυασμό του μηχανισμού BRAVIA ENGINE EX με την οθόνη των 10 bits αναδεικνύεται η πλήρης ισχύς των νέων μοντέλων στο χειρισμό των χρωμάτων. Αντίθετα με τις συμβατικές οθόνες των 8 bits που μπορούν να διαχειριστούν μόνο 256 αποχρώσεις μεταξύ δύο χρωμάτων, η οθόνη των 10 bits που χρησιμοποιείται από τα μοντέλα της σειράς W3000 μπορεί να εμφανίσει 1024 αποχρώσεις. Αυτό προσφέρει τεράστια βελτίωση στην ποιότητα, ζωντανεύοντας και εξομαλύνοντας την εικόνα.

Χάρη στο ειδικά σχεδιασμένο σύστημα οπίσθιου φωτισμού, τα μοντέλα της σειράς Bravia W3000 μπορούν να προβάλλουν ως και 30% περισσότερα χρώματα από τις συμβατικές τηλεοράσεις LCD. Αυτό συμβαίνει γιατί το σύστημα οπίσθιου φωτισμού εκπέμπει φάσμα ευρύτερο από το κανονικό, διευρύνοντας την γκάμα των χρωμάτων που βλέπετε στην οθόνη. Η τεχνολογία αυτή είναι γνωστή ως Wide Colour Gamut Cold Cathode Fluorescent Lamp (WCG-CCFL), και χρησιμοποιεί στοιχεία φωσφόρου, τα οποία είχαν αρχικά αναπτυχθεί για το θρυλικό καθοδικό σωλήνα Sony Trinitron.

Οι λάτρεις των ταινιών θα εκτιμήσουν επίσης τη λειτουργία 24p True Cinema, η οποία επιτυγχάνει την προβολή κινηματογραφικών ταινιών με λεπτομέρειες οι οποίες συνήθως χάνονται όταν παρακολουθείτε μια ταινία στην τηλεόραση. Οι κινηματογραφικές κάμερες καταγράφουν 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο, όμως οι τηλεοράσεις λειτουργούν σε υψηλότερο ρυθμό προβολής καρέ, έτσι η μετατροπή είναι – παραδοσιακά – απαραίτητη. Το αποτέλεσμα της μετατροπής είναι μια απόκλιση από το πρωτότυπο κατά 4%. Η ταινία προβάλλεται στην τηλεόραση κατά 4% ταχύτερα και ο ήχος έχει αυξημένη χροιά κατά επίσης 4%. Όταν όμως συνδέσετε ένα μοντέλο της σειράς W3000 σε κάποια συσκευή αναπαραγωγής ταινιών όπως ένα Blu-ray Disc player, τα πρωτότυπα 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο αναπαράγονται ακριβώς όπως τα κατέγραψε αρχικά η κάμερα. Βλέπετε – και ακούτε – αυτό ακριβώς που θα έπρεπε.

Στον τομέα του ήχου, όλα τα μοντέλα της σειράς είναι εξοπλισμένα με σύστημα πλήρως ψηφιακής ενίσχυσης ήχου που εξασφαλίζει καθαρό ήχο χωρίς θόρυβο και κρυστάλλινη αναπαραγωγή. Η τεχνολογία Sony S-Force Front Surround γεμίζει το χώρο με πειστικό ήχο 3D χρησιμοποιώντας τα ίδια τα ηχεία της τηλεόρασης, χωρίς να υπάρχει ανάγκη για ύπαρξη πολλαπλών εξωτερικών ηχείων.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Sony Microsoft

Sony: Θέλει η Microsoft να μην περιορίσει τους τίτλους του PlayStation

H Sony επιδιώκει να μην αλλάξει τίποτα στους μεγάλους τίτλους που είναι διαθέσιμοι στο PlayStation, μετά τη μεγάλη εξαγορά.

Business Sony

Sony: Εργάζεται σε έναν σαρωτή 3D που τοποθετεί πραγματικά αντικείμενα σε VR

Η Sony προχώρησε σε λεπτομέρειες αναφορικά με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για έναν σαρωτή 3D που μπορεί να τοποθετήσει αντικείμενα του πραγματικού κόσμου στην εικονική πραγματικότητα.

Software Android 12 Sony Sony Xperia

Sony: Φέρνει το Android 12 στα Xperia 1 III και Xperia 5 III

Τα Xperia 1 III και Xperia 5 III παίρνουν σειρά για να λάβουν το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα από την Google με αριθμό κατασκευής 61.1.A.1.149.

Games PlayStation 4 PlayStation 5 Sony

Αυτά είναι τα δωρεάν παιχνίδια Ιανουαρίου σε PS4 και PS5 από το PS Plus

Κάθε μήνα η Sony προσφέρει δωρεάν παιχνίδια στους συνδρομητές της υπηρεσίας PS Plus για τις κονσόλες PS4 και PS5