Sony BRAVIA W3000: Η εξέλιξη της ποιότητας

, Sony BRAVIA W3000: Η εξέλιξη της ποιότηταςΚάνοντας το επόμενο βήμα μετά την επιτυχία της σειράς BRAVIA W2000, η Sony ανακοίνωσε την κυκλοφορία της σειράς BRAVIA W3000. Η σειρά αποτελείται από μοντέλα 40, 46 και 52 ιντσών που διαθέτουν μια εντυπωσιακή γκάμα νέων τεχνολογιών εικόνας και ήχου. Στην καρδιά των μοντέλων της σειράς W3000 βρίσκεται ο σχεδιασμένος από τη Sony μηχανισμός επεξεργασίας εικόνας .

Ο BRAVIA ENGINE EX βελτιώνει τα χρώματα, αυξάνει την αντίθεση και εξαλείφει το θάμπωμα (motion blur) και άλλα είδη θορύβου σε κάθε καρέ, σε πραγματικό χρόνο. Ο μηχανισμός μπορεί ακόμα να βελτιώσει και σήμα video κανονικής ανάλυσης (standard definition) εξασφαλίζοντας νέα επίπεδα λεπτομέρειας και καθαρότητας με τον τετραπλασιασμό του αριθμού των pixels σε κάθε καρέ – μια διαδικασία που δίκαια ονομάζεται Digital Reality Creation (δημιουργία ψηφιακής πραγματικότητας).

Με το συνδυασμό του μηχανισμού BRAVIA ENGINE EX με την οθόνη των 10 bits αναδεικνύεται η πλήρης ισχύς των νέων μοντέλων στο χειρισμό των χρωμάτων. Αντίθετα με τις συμβατικές οθόνες των 8 bits που μπορούν να διαχειριστούν μόνο 256 αποχρώσεις μεταξύ δύο χρωμάτων, η οθόνη των 10 bits που χρησιμοποιείται από τα μοντέλα της σειράς W3000 μπορεί να εμφανίσει 1024 αποχρώσεις. Αυτό προσφέρει τεράστια βελτίωση στην ποιότητα, ζωντανεύοντας και εξομαλύνοντας την εικόνα.

Χάρη στο ειδικά σχεδιασμένο σύστημα οπίσθιου φωτισμού, τα μοντέλα της σειράς Bravia W3000 μπορούν να προβάλλουν ως και 30% περισσότερα χρώματα από τις συμβατικές τηλεοράσεις LCD. Αυτό συμβαίνει γιατί το σύστημα οπίσθιου φωτισμού εκπέμπει φάσμα ευρύτερο από το κανονικό, διευρύνοντας την γκάμα των χρωμάτων που βλέπετε στην οθόνη. Η τεχνολογία αυτή είναι γνωστή ως Wide Colour Gamut Cold Cathode Fluorescent Lamp (WCG-CCFL), και χρησιμοποιεί στοιχεία φωσφόρου, τα οποία είχαν αρχικά αναπτυχθεί για το θρυλικό καθοδικό σωλήνα Sony Trinitron.

Οι λάτρεις των ταινιών θα εκτιμήσουν επίσης τη λειτουργία 24p True Cinema, η οποία επιτυγχάνει την προβολή κινηματογραφικών ταινιών με λεπτομέρειες οι οποίες συνήθως χάνονται όταν παρακολουθείτε μια ταινία στην τηλεόραση. Οι κινηματογραφικές κάμερες καταγράφουν 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο, όμως οι τηλεοράσεις λειτουργούν σε υψηλότερο ρυθμό προβολής καρέ, έτσι η μετατροπή είναι – παραδοσιακά – απαραίτητη. Το αποτέλεσμα της μετατροπής είναι μια απόκλιση από το πρωτότυπο κατά 4%. Η ταινία προβάλλεται στην τηλεόραση κατά 4% ταχύτερα και ο ήχος έχει αυξημένη χροιά κατά επίσης 4%. Όταν όμως συνδέσετε ένα μοντέλο της σειράς W3000 σε κάποια συσκευή αναπαραγωγής ταινιών όπως ένα Blu-ray Disc player, τα πρωτότυπα 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο αναπαράγονται ακριβώς όπως τα κατέγραψε αρχικά η κάμερα. Βλέπετε – και ακούτε – αυτό ακριβώς που θα έπρεπε.

Στον τομέα του ήχου, όλα τα μοντέλα της σειράς είναι εξοπλισμένα με σύστημα πλήρως ψηφιακής ενίσχυσης ήχου που εξασφαλίζει καθαρό ήχο χωρίς θόρυβο και κρυστάλλινη αναπαραγωγή. Η τεχνολογία Sony S-Force Front Surround γεμίζει το χώρο με πειστικό ήχο 3D χρησιμοποιώντας τα ίδια τα ηχεία της τηλεόρασης, χωρίς να υπάρχει ανάγκη για ύπαρξη πολλαπλών εξωτερικών ηχείων.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews Sony Android Smartphones Hands-on

Sony Xperia 1 IV review: Υπέροχο αλλά…

Το hyper-smartphone Xperia 1 IV είναι το καλύτερο που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα η Sony, με ένα κάρο τεχνολογίες προερχόμενες από την πολυετή εμπειρία του Ιάπωνα κατασκευαστή.

Games Call of Duty Sony

“To Call of Duty επηρεάζει την προτίμηση της κονσόλας” λέει η Sony

Το γεγονός ότι η Microsoft απέκτησε την Activision Blizzard έχει ταρακουνήσει τους Ιάπωνες καθώς πιστεύουν ότι οι καταναλωτές θα λάβουν υπόψιν τους το CoD όταν θα πάνε να αγοράσουν κονσόλα.

Smartphones Sony

Η Sony εργάζεται στον πρώτο της αισθητήρα 100MP για τηλέφωνα

Aντί να τoν προορίζει για τη ναυαρχίδα της, θα απευθύνεται σε premium mid-rangers, σύμφωνα με το Digital Chat Station.

Smartphones Sony Sony Xperia Sony Xperia 1 III

Sony Xperia 1 IV: Teardown βίντεο το συγκρίνει με το Mark 3

Ένα από τα χαρακτηριστικά του Sony Xperia 1 IV που το ξεχωρίζουν από τον προκάτοχό του είναι ότι η μονάδα περισκοπίου προσφέρει συνεχές ζουμ στο range 85-125 mm.